„Kralj“ uskoro i u Hrvatskoj

Utorak
03.11.2015
Lanac kave-pekara u grčkom stilu „Kralj“ uskoro će započeti poslovanje na tržištu Hrvatske. Nositelj master franšize bit će zagrebačka tvrtka „Uslužni centar“.
 

Ljiljana Plazibat, vlasnica i direktorica tvrtke „Uslužni centar“, kaže da je u poduzetništvu posljednjih 20 godina. Kako je dosadašnji posao ovisio isključivo o njezinom izravnom angažmanu i prisustvu, odnedavno želi pokrenuti novi biznis koji bi osigurao prihode za čitavu obitelj i onog trenutka kada ona ne bude više radila. – Tražila sam franšizu jer nisam navikla raditi za druge, već biti sama svoj gazda. Istovremeno, željela sam da u tome što radim budem jedina ili prva u Hrvatskoj, da uhodam posao koji će kasnije nositi obitelj, a meni davati dio profita za ugodan život u mirovini... Ja pokrenem i financiram sada i investiram slobodan novac, a oni dalje rade – kaže ova šezdesetogodišnja poduzetnica.

Foto: Kralj – Coffee Donuts & Snacks

Pokretanjem ovog posla željela je, kako kaže, pomoći i svojoj snahi koja se bavi stresnim poslom medicinske sestre, a koja, s druge strane, obožava kuhati i peći kolače. – Željela sam joj omogućiti da se bavi onim što voli. Tražila sam na vašem portalu nešto iz ovog područja i najviše mi se svidio koncept kave-pekare „Kralj“. Zaputila sam se za Beograd, upoznala divne ljude koji vode ovu franšizu, probala fantastične proizvode za koje sam sigurna da u ovom času nema ukusnijih i konkurentnijih. Kada sam upoznala i vlasnika tvrtke, priča je bila konačno potvrđena. Upoznala sam divne ljude, krasan tim s kojim će sigurno biti ugodno i uspješno raditi. Spremni su se i prilagoditi našem tržištu. Ono što mi je također jako važno je veleprodaja koju nosimo za cijelu Hrvatsku, a očekujemo da će to čak i ugovorno biti i šire, jer smo spremni na velike poslovne angažmane i akcije – objašnjava Plazibat.

Ona je, kako kaže, sigurna da će klijenti prepoznati kvalitetan asortiman kave-pekare „Kralj“ te dodaje da je tržište Hrvatske postalo jako monotono što se tiče sličnih prehrambenih artikala.

Slađana Kovačević, zadužena za širenje franšizne mreže u zemljama ove regije, kaže da im je veliko zadovoljstvo što će franšiza uskoro početi sa radom u Hrvatskoj. – Od tržišta Hrvatske očekujemo mnogo, jer imamo veliko povjerenje u primatelja, a s druge strane, poslovanje je u toj zemlji olakšano, jer su dio Europske unije. Uvoz je znatno laški, troškovi su niži, te će proizvodi primateljima biti povoljniji nego što su to inače u Srbiji – kaže Kovačević.