Sajam franšiza u Parizu 2016.

Subota
06.02.2016
Krajem ožujka, Pariz će ponovno postati centar franšizinga. Od 20. do 23. ožujka održava se najveći sajam franšiza u Europi – Franchise Expo Paris.
 

Punih 35 godina Franchise Expo Paris podržava i potiče razvoj franšiznog poslovanja – ne samo u Francuskoj. Sajam u Parizu međunarodna je manifestacija koja svake godine okupi više stotina kompanija spremnih da svoje franšizne koncepte ponude zainteresiranim poduzetnicima iz svih krajeva svijeta. Prošle godine, uz gotovo 400 kompanija iz Francuske, na sajmu se predstavilo i 108 franšiznih brandova iz inozemstva. Najviše izlagača došlo je iz SAD-a, Kanade, Španjolske i Italije, ali je bilo i sustava iz Poljske, Njemačke, Rusije, Velike Britanije, Slovenije, Izraela, Koreje.

IMG:5882:

Foto: Franchise Expo Paris

Ove godine, vrata na sajamskom kompleksu Porte de Verseilles otvorit će se u nedjelju 20. ožujka, a svi zainteresirani za ovaj vid poslovanja moći će posjetiti štandove i upoznati se s ponudom franšiza do srijede 23. ožujka.

Organizatori očekuju da će se ove godine predstaviti oko 500 izlagača iz skoro 90 branši. Među njima bit će i odvjetničke kuće, banke, nacionalne franšizne udruge te konzultantske kuće specijalizirane za franšizing. Podatak vrijedan pažnje kad se uzme u obzir da će na sajmu ove godine sudjelovati više od 110 novih sustava koji bi željeli razvijati svoje poslovanje na tržištu Francuske te drugih europskih zemalja.

U sklopu sajma će, kao i obično, biti organizirane besplatne radionice i konferencije (na francuskom jeziku), a organizatori se nadaju da će i ove godine veliku pozornost privući radionica posvećena najzahtjevnijem obliku franšizinga – master franšizi (Master Franchise School). Pogodnost je što će ova predavanja biti održana na engleskom jeziku, a zanimljiv je i podatak da je prošle godine ovoj radionici prisustvovalo 2.700 posjetitelja iz 88 različitih zemalja.

IMG:5885:

Foto: Franchise Expo Paris

Organizator sajma u Parizu je Francuska franšizna asocijacija, ali manifestaciju pomaže i niz drugih nacionalnih franšiznih asocijacija i medijskih partnera. Među njima je i PROFIT system, vodeća konzultantska kuća iz oblasti franšizinga u središnjoj i istočnoj Europi, izdavač Franchising portala u Ardiatik regiji. Kao i prethodnih godina, čitatelji portala Franchising.hr moći će dobiti besplatne ulaznice za sajam – trebaju se samo registrirati na internetskoj stranici FranchiseParis.com.