18.02.2016

Novi pristup za nova tržišta

Lanac trgovina nakita „Dvije šmizle“ poslovanje želi proširiti i na inozemna tržišta. Jedan od prvih koraka bit će internet trgovina.

Nakon što su razvili značajnu mrežu vlastitih i franšiznih maloprodajnih objekata u Srbiji i Crnoj Gori, „Dvije šmizle“ namjeravaju ući i na druga tržišta. Prošle je godine otvorena franšizna trgovina u Bosni i Hercegovini, a Milica Gavrilović, vlasnica koncepta, kaže da veliki broj upita stiže i iz Slovenije.

Dve šmizle, nakit Fot. Dve šmizle

Franšiza „Dvije šmizle“ odlična je prilika za obiteljski posao. Početna investicija nije suviševisoka, a najveći dio novca, zapravo, potreban je za opremanje trgovine i punjenje robom.

– S obzirom da ekonomska situacija u Srbiji nije sjajna, riješili smo izaći na inozemna tržišta, i to za sada s našom internet trgovinom. Iako se ispostavilo da to nije mali zalogaj, nadamo se da ćemo u narednim tjednima pripreme privesti kraju  kaže Milica Gavrilović.

Na matičnom tržištu u Srbiji, „Dvije šmizle“ su prošle godine dobile franšizni korner u Gornjem Milanovcu, a početkom ožujka, u planu je otvorenje još jedne vlastite trgovine, ovoga puta na Novom Beogradu. 

Franšiza „Dvije šmizle“ pogodna je, prije svega, za obiteljski posao, kaže Gavrilović. Početna investicija nije suviše visoka, a najveći dio novca, zapravo, odlazi na opremanje prostora i kupnju nakita, to jest, prvo punjenje robom. Zainteresirani primatelji mogu otvoriti klasičnu trgovinu „Dvije šmizle“ ili, pak, ukoliko se već bave određenom djelatnošću, u okviru postojećeg objekta smjestiti franšizni korner, što je povoljnija opcija. Zanimljivo je da franšizne trgovine i korneri dobro posluju i u većim gradovima poput Beograda, Novog Sada, Kragujevca, ali i u manjim sredinama poput Rume, Ivanjice, Paraćina.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0
Novi pristup za nova tržišta

Dosad nije bilo komentara na članak. Nek Tvoj bude prvi.

Forum 41 teme, 71 komentara

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank