Nije šala:
Češki lanac barova za prodaju svježe cijeđenih sokova Fruitisimo otvorit će poslovnicu u Budimpešti 1. travnja 2016. U narednim godinama, Fruitisimo bi mogle dobiti i druge zemlje u Europi
Četvrtak
10.03.2016
Češki franšizni koncept Fruitisimo otvorit će prvi bar u Mađarskoj. Zainteresirani su i za druga tržišta u Europi.
 

Da je „mala pomoć prijatelja“ velika stvar, potvrđuje i primjer češkog lanca barova za prodaju svježe cijeđenih sokova Fruitisimo, koji je prihvatio ponudu dva svoja investitora i najavio da će ove godine poslovnicu otvoriti i u Mađarskoj. Naime, osnivači Jan Hummel i Tomáš Lichtenberg ocijenili su da će se uz pomoć investitiora bolje fokusirati na rast mreže, ne samo u Češkoj, već i na drugim tržišima u Europi. – Radi se o iskusnim poslovnim ljudima koji nam žele pomoći u ekspanziji. Oni, međutim, neće biti uključeni u svakodnevni rad tvrtke, već će svoje iskustvo i znanje usmjeriti na financijsku stranu razvoja i pregovore s bankama --objašnjava Jan Hummel.

Mađarska, pak, nije jedino strano tržište na kojem će češka tvrtka ponuditi svoj gastronomski koncept –Fruitisimo već ima pet poslovnica u Slovačkoj. – Vjerujemo također da ćemo u narednim godinama uspjeti osvojiti još nekoliko novih tržišta – potvrđuje Hummel da su zainteresirani za širenje izvan granica Češke.

Na matičnom tržištu, pod brandom Fruitisimo posluje više od 40 barova koji nude svježe cijeđene sokove, smoothije, voćne salate, sladolede, kavu. Više od trećine barova (16) nalazi se u rukama primatelja franšize.
Tvrtka je prošle godine predstavila novi koncept iz područja brze usluge – Home Office Bistro & Coffee, koji se također širi kroz franšizu.

Izvor: Franchising.cz