Primatelje franšize BikeCafé prvenstveno traži u zemljama Europske unije
Ponedjeljak
28.03.2016
Poljski koncept mobilne kafeterije BikeCafé namjerava 2016. proširiti mrežu franšiza diljem zemalja Europske unije.
 

Prvi se BikeCafé u Poljskoj pojavio na ulicama Poznana 2012. godine, o čemu smo svojedobno i pisali. Posao su pokrenuli s jednim „kave-biciklom“, a danas prodaju milijun šalica kave godišnje – zahvaljujući i tome što su uspjeli razviti mrežu od 30 mobilnih kafeterija. Među njima, čak je 25 franšiznih.

Unatoč sezonskom karakteru, „kafeterija na tri kotača“ pokazala se kao prijemčiva i vrlo isplativa ideja, te su vlasnici koncepta posao vrlo lako prenijeli i preko granica Poljske – BikeCafé se 2014. pojavio i u Češkoj, a ove bi godine, prema planu razvoja, mobilne kafeterije mogle osvanuti na još nekoliko tržišta u Europi. Primatelje franšize, treba spomenuti, BikeCafé prvenstveno traži u zemljama Europske unije.

Intenzivna promocija koncepta već je počela. BikeCafé je nedavno predstavljen na najvećem i najznačajnijem europskom sajmu franšiza – Franchise Expo Paris, gdje su se pojavili s novim formatom kafeterije – BikeCafé Mini.

IMG:6125:

BikeCafé na Sajmu franšiza u Parizu, ožujak 2016. (Foto: PROFIT system)

Za ovaj format, sasvim očekivano, potrebno je izdvojiti manje novca (oko 10.500 eura), a kako naglašavaju vlasnici koncepta, vrijeme povrata investicije se, samim tim, smanjuje na šest mjeseci. Za one koji bi radije uložili u manji format kave-bicikla, to bi mogao biti samo prvi, probni korak do standardne „kafeterija na tri kotača“, kažu vlasnici. U svakom slučaju, obećavaju da mušterija neće nedostajati.

Na matičnom se tržištu za sada BikeCafé može pronaći na ulicama i šetalištima osam gradova (Poznan, Warzsawa, Torun, Gdynia, Sopot, Gdanjsk, Kielce i Wroclaw). Kako je najavljeno, međutim, već u prvoj polovici ove godine mreži će se pridružiti primatelji franšize iz još tri grada u Poljskoj.

Izvor: Franchising.pl