Plavi slon

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

Glavna poslovna aktivnost izdavačke kuće (Izdavača) Plavi slon (Modrý slon) je izdavanje "personaliziranih knjiga". 

Od 1998. godine do danas izadavačka kuća Plavi slon objavila je 20 originalnih naslova, napisanih i ilustriranih ekskluzivno za ovaj inovativni koncept. Što se tiraža tiče - svaki od ovih naslova postao je bestseller. Plavi slon je 2001. godine izdao didaktički alat (igru) nazvanu "Montanice" ("Zaplet") koju su stručnjaci proglasili "izuzetnom igračkom". Prvo audio-izdanje priče Havrani TIK objavljeno je 2006. godine - i to kao personalizirana audio-priča. To znači da se, uz pomoć računalnog programa, u priču mogao unijeti "lik po želji". U bazi postoji 250 imena dječaka i djevojčica koji mogu postati junaci priče Havrani TIK. 

Kada je 2006. pokrenut nacionalni projekt za promociju čitanja kod mladih, češki Institut za obrazovanje, kao i Ministarstvo za obrazovanje, mlade i sport, ocijenili su projekt Plavi slon kao najstimulativniji način promocije čitanja. Od 2010. izdavač angažira i neafirmirane autore i ilustratore, koji su uključeni u projekt kako bi i sami promovirali čitanje. Cilj je bio dopreti do mladih čitatelja i ukazati im na magiju pisane riječi. 

Vođenje izdavačke kuće Plavi slon je uređeno po franšiznom modelu. Svatko tko ispuni potrebne uvjete, može postati nositelj licence (franšize) i pridružiti se rastu i poslovanju izdavača. Trenutno, izdavačke kuće (franšize) postoje u Češkoj, Poljskoj i Slovačkoj. 

Plavi slon je na tržištu Češke prisutan već 16 godina, ali nastavlja razvijati prodajnu mrežu i mrežu svojih partnera. Snažan naglasak je stavljen na poseban pristup postojećim ili potencijalnim partnerima (primateljima franšize). Ne smijemo zaboraviti da, pored osnovne djelatnosti, jedan od najbitnijih zadataka partnera je sudjelovanje u jedinstvenom projektu - poticanju čitanja kod mladih. Zahvaljujući iskustvu s projektima na nacionalnoj razini i različitim modelima suradnje, jamčimo da ćemo s partnerima uvijek pronaći odgovarajući oblik suradnje - prihvatljiv za obje strane.

Broj vlastitih poslovnica

1 (Opava, Češka) 

Broj franšiznih poslovnica

31 (Češka),  2 (Slovačka), 43 (Poljska)
Francuska, Velika Britanija 

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

 • Know-how potreban za tiskanje i koričenje personaliziranih knjiga, te njihovu prezentaciju i promociju; 
 • Opskrba materijalom (prazne knjige spremne za personalizaciju) 
 • Neophodna tehnologija za izradu personaliziranih knjiga (kupac uvijek dobiva željenu knjigu, vrhunske kvalitete) 
 • Marketinška podrška 
 • Promotivni materijali 
 • Podrška i savjetovanje

Procijenjena ukupna vrijednost investicije

 • Ulazna naknada za Master franšizu: 6.000 EUR. Uključuje određeni broj paketa (paket čini materijal za izradu personalizirane knjige - korice i ilustracije).
 • Startne investicije - trošak prevođenja i IT oprema (računalo i laserski pisač)
 • Obavezna nabavka paketa od Davatelja franšize

Osnovni zahtjevi sustava

Suradnja s nama ne iziskuje posebna znanja ni prethodno iskustvo, niti zahtijeva visoke investicije - cilj nam je poslovanje učiniti jednostavnim, kako bi fokus bio na uspjehu koncepta. Od vas očekujemo da 

 • uz pružanje naše tehničke podrške pri tiskanju i koričenju personaliziranih knjiga postupate po instrukcijama koje ćemo dati kao davatelj franšize; 
 • surađujete s našim ovlaštenim osobama po svim aspektima poslovanja - tehničkim, marketinškim, savjetodavnim...

Kakve kandidate tražimo?

 • Partnera koji vjeruje i poštuje pisanu riječ i vjeruje da kroz personalizirane knjige zajedno pomažemo djeci kako bi otkrila magiju tih riječi; 
 • Partnera koji je samouvjeren i želi i može uspjeti na tržištu.

Informacije o davatelju franšize

MODRÝ SLON s.r.o.

Nám. Osvoboditelů 6/7, 746 01 Opava, Češka

mhalfar@profitsystem.cz

www.modryslon.cz

Kontakt osoba za kandidate

Marek Halfar (jezici: engleski

poljski

češki)

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno Plavi slon.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Kontakt telefon *
E-mail *

pročitajte članke

Najčitanije

PROFIT franchise services, kao deo grupacije PROFIT system (PROFIT sp. z.o.o.), kao izdavač Franchising.hr vas obavještava da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt (kontakt forma). Sve informacije unesene u kontakt formu šalju se e-poštom organizatoru franšiznog (partnerskog) sustava, kako je naveden u Katalogu. Sustav koji prima poslane informacije će ih koristiti za pružanje više informacija o vlastitom poslovanju. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podatke iz kontakt forme je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu bilo kakvih osobnih podataka.