Dve šmizle

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

“Dve šmizle“ je brend koji postoji od 2002. godine, od kada se bavimo proizvodnjom i prodajom modnog nakita, te prodajom SWAROVSKI ELEMENATA i repromaterijala za izradu bižuterije. Kreativni dizajn, iznimna kvaliteta te  pristupačne cijene pridonijeli su brzoj popularnosti “Dve šmizle”, a iskustvo, istančan ukus i inovativni stil doveli su brend u poziciju da diktira modne trendove. Otuda i ne čudi suradnja sa mnogim stilistima, modnim dizajnerima i TV kućama. Naš nakit možete vidjeti na modnim revijama, u TV serijama, filmovima i kazališnim predstavama...

Važani deo naše kompanije čini proizvodnja - ogrlice, naušnice, narukvice, prave se od najfinijih materijala poput SWAROVSKI ELEMENATA, poludragog kamenja, stakla, a metalni elemeti koje koristimo isključivo su bez nikla, tako da ne postoji mogućnost alergijskih reakcija.

Našu prodajnu mrežu čine vlastiti prodajni objekti (čime pokazujemo i dokazujemo uspješnost koncepta), i franšizni objekti - "Dve šmizle“ uspešno se bave franšizingom, a brojne franšizne radnje u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, kao i konstantno širenje mreže, govore tome u prilog.

Neke od prednosti pristupanja franšiznom sustavu "Dve šmizle":

 • razrađena tehnologija poslovanja i već osvojeno tržište;

 • ugled i prepoznatljiv kvalitet;

 • brz povratak uloženih sredstava i sigurno postavljanje i širenje posla;

 • marža – razlika u cijeni između nabavne i prodajne - ostavlja dovoljno prostora za isplatu svih troškova i ostvarenje dobiti;

 • edukacija o metodama prodaje i poslovanja, obuka prodavaca;

 • podrška u radu i vođenju prodajnih objekata, u širenju maloprodajnog biznisa i otvaranju novih prodavaonica;

 • najpovoljniji uslovi nabavke robe;

 • nema sezonskih artikala – cjelokupan asortiman prodaje se tijekom cijele godine.

 • dizajnerski tim "Dve Šmizle" konstantno radi nove modele što ponudu čini izuzetno dinamičnom i interesantnom.

Nudimo sljedeće oblike poslovne suradnje: FRANŠIZNA RADNJA i FRANŠIZNI KORNER. Franšiza podrazumeva otvaranje radnje po ugledu na vlastite poslovne jedinice "Dve šmizle". Franšizni korner podrazumeva da u lokalu, koji se bavi prodajom nakita i kompatibilnog asortimana (odjeće, obuće, tašni, parfema...), postoji i dio predviđen za brendirane vitrine sa nakitom.

Broj vlastitih poslovnica

9 u Srbiji

Broj franšiznih poslovnica

Ukupno 44; 21 u Srbiji, 2 u Bosni i Hercegovini,  21 u Crnoj Gori

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

Kompletna logistička podrška koja obuhvaća:

 • podrška u  selekciji lokacije i opremanju radnje – upoznavanje sa standardima franšiznog sustava "Dve šmizle" u pogledu kompletnog izgleda radnje, postupka brendiranja, adekvatnog namještaja, kao i poželjnih lokacija;

 • početna obuka radnika – upoznavanje sa brendom, edukacija o metodama prodaje nakita;

 • marketing na internetu i društvenim mrežama...


Procijenjena ukupna vrijednost investicije

Osnovna investicija:

 • za Franšizni korner: ulazna investicija za nakit oko 3.000 EUR i do 1.000 EUR pratećih troškova (ambalaža, display proizvodi – biste, stalci za naušnice).

 • za Franšizu: ulazna investicija za nakit od oko 5.000 EUR i do 1.000 EUR pratećih troškova (ambalaža, display proizvodi – biste, stalci)

Marketing

 • podrazumijeva reklamiranje na lokalnom nivou putem radio stanica, bilborda, flajera i sl. - troškovi variraju u ovisnosti o gradu

Opremanje lokala

 • podrazumeva krečenje, izradu nameštaja i brendiranje – troškovi se, ovisnoi o gradu i veličini lokala, kreću oko 3.000 EUR

Nema franšiznih naknada.

Procijenjena (ukupna) vrijednost investicije: do 10.000 EUR


Osnovni zahtjevi sustava

 • Primatelj mora imati lokal (vlastiti ili u zakupu) veličine 15-25m2

 • Lokacija treba biti u užem gradskome jezgru, treba imati visoku frekvenciju prolaznika i, uopće, biti u blizini drugih lokala koji se bave prodajom kompatibilnog asortimana

 • U osnovnom ugovoru i aneksu se do detalja definišu prava i obaveze Davatelj i Primatelja franšize.

 • Osnovni princip poslovanja franšiznog sustava "Dve šmizle" je kompletna zaštita tržišta u gradu u kome se otvara franšiza ili franšizni korner, u smislu da oni postaju ekskluzivno mesto prodaje nakita brenda "Dve šmizle". U tom smislu, jedna od najvećih obaveza primatelja franšiza jeste obaveza prodaje isključivo nakita brenda "Dve šmizle" i korišćenje brenda na propisani način.


Informacije o davatelju franšize

Dve šmizle d.o.o.

Obalskih radnika 4a, 11030 Beograd, Srbija

+381 11 3542 843 ; +381 63 542 555

+381 11 3057 342

office@dvesmizle.rs

www.dvesmizle.rs

Kontakt osoba za kandidate

Irena Ružić (hrvatski

srpski i engleski jezik)

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno Dve šmizle.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Kontakt telefon *
E-mail *
Pošalji

pročitajte članke

Najčitanije

Informacije u katalogu dolaze od organizatora sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba provjeriti ponudu svakog od izlistanih sustava. Uredništvo zadržava pravo provjeriti podatke sadržane u katalogu. Ako primjetite ili primite obavijest da su bilo koji podaci u katalogu netočni ili zastarjeli, molimo kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising.hr portala, obavještava čitatelje da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt u katalogu. Sve informacije unesene u obrazac za kontakt šalju se e-poštom organizatoru sustava koji je naveden u katalogu, u dijelu koji se tiče informacija o franšiznom sustavu. Organizator sustava, koji prima poslane informacije, će ih koristiti za pružanje informacija o svom sustavu osobi koja je unijela upit. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podakte unijete putem obrazca za kontakt je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu osobnih podataka.