LG Laundry Lounge

LG Laundry Lounge
Podaci o franšiznom sustavu
Opis franšiznog sustava

LG Laundry Lounge je brand samoposlužnih praonica koje pružaju usluge pranja, sušenja i glačanja rublja. Koncept je osmislila i razvila tvrtka LG Electronics. Prva je praonica otvorena u New Yorku 2012, a sada se poduzetnim ljudima iz Hrvatske i zemalja regije nudi mogućnost otvorenja franšize. Hrvatska tvrtka „Bijeli svijet“, kao primatelj master franšize za Hrvatsku i sve zemlje bivše Jugoslavije, voditi će razvoj franšizne mreže i konstantno pružati podršku pojedinačnim primateljima franšize „od ideje do realizacije“.

Zašto pokrenuti LG Laundry Lounge franšizu?

Za otvorenje LG Laundry Lounge praonice nije potrebno puno iskustva, znanja i financija. Nije potrebno polagati majstorski niti stručni ispit. Potrebno je samo ispuniti minimalne tehničke uvjete. Pri tome, praonica je jednostavno i profitabilno ulaganje – za njeno otvorenje i vođenje potrebne su niske početne investicije, a kako  zahtijeva minimum radne snage, nema niti velikih fiksnih troškova. Sa druge strane, usluge su uvijek tražene, a naplata usluga je u gotovini – bez odgoda plaćanja i nenaplativih potraživanja – čime se omogućuje brži povrat investicije.

Tipični korisnici samoposlužnih praonica su turisti, studenti, podstanari bez vlastite perilice rublja, ali i osobe čija je kućna perilica trenutno izvan upotrebe, te oni koji imaju dostupnu perilicu, ali koriste praonicu zbog mogućnosti bržeg pranja, većeg broja perilica i njihovog većeg kapaciteta (kućne perilice ne mogu oprati velike komade rublja poput deka, jakni, prekrivača, itd.). Korisnici su, sa druge strane, i hoteli, restorani, tvrtke za čišćenje, javne institucije, studentski domovi, apartmani, kampovi, marine, hosteli, domovi umirovljenika, male tvrtke (frizeri, saloni ljepote, radionice...).

Što čini LG Laundry Lounge posebnim?

Kvaliteta opreme i usluge. Kako su ovo strojevi velikog kapaciteta, mogu se prati i veći komadi, kao što su perjane jakne, prekrivači, ćebad...

Ugodan ambijent. LG Laundry Lounge se trudi da i dizajnom praonice prenese dio „kućne atmosfere“. Bojama, unutarnjim uređenjem i savršenom čistoćom prostora stvorena je ugodna atmosfera, a klijentima je na raspolaganju besplatan internet, televizija, aparati za kavu, sokovi i grickalice, dječji kutak – sve kako bi se osjećali „kao kod kuće“. Dok čekaju, klijenti mogu napuniti svoj pametni uređaj ili besplatno koristiti tablet.

Automatizacija. Način plaćanja u LG Laundry Lounge praonicama prilagođen je kovanicama i karticama. Drugi vid automatizacije, ne manje važan, jeste automatsko doziranje sredstava za pranje.

Pogledajte više: https://www.youtube.com/watch?v=3GQzye6FBy4

Skinite PDF brošuru sa svim detaljima

Broj vlastitih poslovnica

1 (SAD)

Broj franšiznih poslovnica

2 u Hrvatskoj (Zagreb i Zadar)
1 Crna Gora (Podgorica)

Fotografija jedinice sustava
LG Laundry Lounge
Podaci za primatelje franšize
Podrška primatelju franšize

Davatelj master franšize, tvrtka „Bijeli svijet“ obezbeđuje sve neophodne strojeve i rezervne dijelove, servis i montažu i knjigu standarda, te sljedeću podršku i usluge:

 • Planiranje
  • razvoj ideje
  • analiza potreba i studija izvodljivosti (izbor opreme)
  • pomoć pri pokretanju posla
 • Izrada nacrta
  • nacrti prostora i instalacija
  • radni postupak i tehnološki projekt
 • Ugradnja
 • Obuka osoblja
  • trening osoblja
  • mjere zaštite na radu
 • održavanje strojeva
 • Podrška
  • marketinška
  • prodajna podrška
Procijenjena ukupna vrijednost investicije

Primatelj franšize ne plaća ulaznu niti redovitu franšiznu naknadu – jedino je u obavezi koristiti LG profesionalne strojeve.

Visina investicija ovisi o odabranoj opremi. Navodimo dva primjera:

Samoposlužna praonica koju čine 4 perilice i 4 sušilice rublja, žetonjera i mjenjač novaca – ukupna investicija cca 20.000 EUR (cijena strojeva i žetonjere – cca 16.000 EUR; uređenje prostora – cca 4.000 EUR)

Uslužna praonica sa 2 perilice, 2 sušilice, valjkom, glačalom sa stolom – ukupna investicija cca 12.000 EUR (strojevi 10.000 EUR i uređenje prostora cca 2.000 EUR).

Neophodna su i sredstva za početak poslovanja – tekuća poslovna likvidnost.

Osnovni zahtjevi sustava

Prostor od min. 30 kvadrata na prometnoj lokaciji – preporučuje se da to budu mjesta sa dovoljno stanovništva ili mjesta pored trgovina sa velikom posetom, a svakako se preporučuju lokacije u blizini parkirališta. Franšiza je takođe pogodna za otvorenje u hostelima, marinama, kampovima, studentskim domovima.
Prostor mora udovoljavati minimalnim tehničkim uvjetima propisanim zakonom.

Informacije o davaocu franšize
Bijeli Svijet d.o.o.
Kranjčevićeva 50, Zagreb
+385 1 309 18 70
+385 1 309 18 71
mario.martinek@bijelisvijet.hr
www.laundry-systems.com
Kontakt osoba za kandidate

Mario Martinek

Saznajte više
Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno franšiznom sustavu.
Ime i prezime *
Mjesto *
Kontakt telefon*
E-mail *
If you see this, leave this form field blank.

Informacije navedene u katalogu potječu od samih sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba da provjeri atraktivnost svakog sustava. Urednici zadržavaju pravo da provjere detalje o sustavu i informacije sadržane u katalogu. Ako primijetite da su navedeni podaci netočni ili zastarjeli, molimo Vas da o tome obavijestite redakciju.

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank