JUMICAR

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

Automobil je, više od bilo kojeg drugog tehnološkog dostignuća, simbol modernog dinamičnog društva. No, ujedno je i simbol koji donosi strašne posljedice po one najranjivije sudionike u prometu: djecu. Svake godine veliki broj djece biva ozlijeđeno ili strada u prometnim nesrećama. Stoga je vrlo važno da djeca što ranije shvate promet, nauče kako da u njemu sudjeluju i izbjegnu sve zamke koje ih, kroz život, očekuju. A znanje koje se dobiva tako što je istovremeno i zabava – najbolje je znanje.

Upravo ovo je misija Jumicar® koncepta: pružiti djeci obuku u cestovnom prometu kroz – zabavu!

Jumicar koncept omogućuje da djeca već u dobi od sedam godina dobiju priliku voziti prave male automobile s ekološkim pogonom, po stalnim i mobilnim poligonima koji na siguran način simuliraju stvarne uvjete vožnje. Tako se kroz zabavnu i praktičnu nastavu djeca obrazuju o prometu, a na kraju obuke dobivaju i dječju vozačku dozvolu. Umjesto što gledaju filmove ili slučaju predavanja o opasnostima u prometu, djeca postaju ne samo mali vozači, nego budući oprezni i spretni sudionici u prometu koji neće biti prijetnja po sigurnost i živote drugih.

Koncept je zamišljen tako da na jednom mjestu ponudi aktivnosti i zabavu za cijelu obitelj, kroz dva modela: stacionarne i mobilne poligone. Sama obuka na stacionarnim poligonima namijenjena je djeci: polaznicima se škole izdaju karte, a po uspješno završenom tečaju i vozačke dozvole. Djeca i roditelji, odnosno pratitelji, mogu se osvježiti i okrijepiti napicima i hranom. U sklopu objekta prodaju se i suveniri (majice, kape, kacige, rukavice...). Poligoni se mogu zakupiti za rođendane i proslave, a neki od njih imaju i prateće objekte, poput terena za mini-golf ili neke druge zabave za djecu i pratitelje. Mobilni se poligoni, pak, mogu angažirati za promotivne potrebe auto-kuća, robnih kuća sa parkingom ili garažom, sajmova, događaja (poput Dana sigurnosti, itd.), školska natjecanja u poznavanju prometa, za proslave ili bilo što drugo.

Dodatno, specifična priroda Jumicar poligona privlači i brojne oglašivače ili partnere: auto-kuće, osiguravajuće kuće, prodavače goriva i opreme, auto-škole, itd.

Jumicar automobili imaju sve što i pravi automobili s automatskim mjenjačem. Posebno su koncipirani i dizajnirani za djecu: imaju šasiju od polietilena koji amortizira udarce do 20 km/h, pojaseve za vezivanje u tri točke, hidraulične disk-kočnice, ekološki četverotaktni benzinski motor sa potrošnjom od oko 0,3 litre benzina na sat, uz emitiranje buke od svega 52 decibela. Brzina je automobila ograničena na 15 km/h. Motori izuzetno dugo traju pošto rade u režimu niskih okretaja i opterećenja.

Jumcar je poslovni koncept koji partnerima omogućuje višestruke mogućnosti zarade: na stacionarnim ili mobilnim poligonima, kroz iznajmljivanje vozila djeci i prateće usluge/sadržaje za djecu i roditelje, kroz mogućnosti za oglašivače i poslovne partnere kojima će ovakav koncept biti idealan za niz promotivnih aktivnosti.

Jumicar je jedinstven koncept, sa 20 godina dokazanog iskustva i znanja. Poznati smo diljem Europe kao brand sa izuzetno pozitivnom percepcijom, podržani od strane različitih institucija koje su u nama prepoznale društveno korisni koncept koji značajno doprinosi edukaciji djece u prometu.

Omogućavamo Vam da budete dio dokazanog koncepta, osiguravamo znanje, iskustvo, opremu, logistiku i potporu, ali uz poštivanje lokalnih specifičnosti: koncept je fleksibilan i dozvoljava prilagodbe lokalnim potrebama.

Nakon Slovenije i Hrvatske, Jumicar traži primatelje master franšize i franšize za Srbiju i Bosnu.

Broj vlastitih poslovnica

1 u Hrvatskoj, Njemačka

Broj franšiznih poslovnica

Austrija, Cipar, Velika Britanija, Finska, Njemačka, Grčka, Maroko, Portugal, Katar, Slovenija, Španjolska, Turska, UAE

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

Jumicar®:

 • garantira primatelju master franšize teritorijalnu ekskluzivnost;
 • pomaže pri izboru mjesta za poligon, te njegovom opremanju;
 • omogućuje povoljne nabave svih neophodnih i dodatnih proizvoda za rad;
 • dostavlja promotivni materijal i razvija marketinšku strategiju;
 • o novinama i unapređenjima u ponudi i konceptu obavještava primatelje franšize na godišnjim sastancima;

Svaki operater dobiva i priručnik (Operativni priručnik) sa svim bitnim podacima o vođenju poligona, bilo stacionarnog, bilo mobilnog. Dodatno, omogućavamo tzv. "uči dok radiš" obuku na postojećim poligonima.

Centrala Jumicar uvijek će biti na raspolaganju svim primateljima za sva pitanja i potporu.


Procijenjena ukupna vrijednost investicije

Potrebna inicijalna ulaganja za franšizu Jumicara, bez operativnih troškova poslovanja, iznose (okvirno) od 29.000 odnosno 34.000 EUR,  ovisno o tipu automobila koji se nabavljaju – novi ili polovni.

Investiciju će činiti:

Oprema

 • pet automobila (novih ili rabljenih)
  Preporučujemo 2 različita modela – mini-džipove i oldtimere; 5 x 3.950 EUR (5 x 3.100 EUR u slučaju da su polovni automobili)
  Ukupno 19.750 EUR
 • osnovna oprema: prometni znakovi, semafori sa daljinskim upravljanjem, materijal (prepreke i sl.) za poligon; ostala Jumicar oprema (zastavice, odjeća...) kao i startni paket za marketing;
  Ukupno oko 9.000 EUR

Naknade:

 • licencne (franšizne naknade) po automobilu:
  5 x 1.000 EUR (licenca za auto je 200 EUR godišnje odnosno 1000 EUR za 5 godina)
  Ukupno: 5.000 EUR

 

Naknada za svaki novi auto (auto se nabavlja pod istim uvjetima) iznosi 200 EUR godišnje.

Troškovi tekućeg poslovanja uključuju: zakup zemljišta za poligon, troškove osoblja, troškove pratećih sadržaja (hrana, piće....), te operativne troškove (gorivo, struja...). Tekući troškovi variraju od slučaja do slučaja.


Osnovni zahtjevi sustava

Ukoliko ste poduzetni i spremni za vlastiti posao, što je prvi uvjet za suradnju, te Jumicar vidite kao pravu šansu – što je drugi uvjet – dobrodošli da nas upoznate, a potom i posjetite u Hamburgu!

Obratite sa za Informativni paket, koji će Vam pružiti dodatne informacije o sustavu.

Dodatnih uvjeta nema, s tim što primatelj Jumicar franšize mora pronaći zemljište za poligon: najmanje 250 m2, a idealna površina iznosi 400 m2.


Informacije o davatelju franšize

Jumicar GmbH

Heestweg 1, 22143 Hamburg, Njemačka

+385 92 111 88 18

jumicarcro@gmail.com

jumicar.net

Kontakt osoba za kandidate

Alagić F. Alan dipl.krim. (Master za Hrvatsku i regiju)

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno JUMICAR.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Kontakt telefon *
E-mail *

pročitajte članke

Najčitanije

Informacije u katalogu dolaze od organizatora sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba provjeriti ponudu svakog od izlistanih sustava. Uredništvo zadržava pravo provjeriti podatke sadržane u katalogu. Ako primjetite ili primite obavijest da su bilo koji podaci u katalogu netočni ili zastarjeli, molimo kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising.hr portala, obavještava čitatelje da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt u katalogu. Sve informacije unesene u obrazac za kontakt šalju se e-poštom organizatoru sustava koji je naveden u katalogu, u dijelu koji se tiče informacija o franšiznom sustavu. Organizator sustava, koji prima poslane informacije, će ih koristiti za pružanje informacija o svom sustavu osobi koja je unijela upit. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podakte unijete putem obrazca za kontakt je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu osobnih podataka.