JUMICAR

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

Automobil je, više od bilo kojeg drugog tehnološkog dostignuća, simbol modernog dinamičnog društva. No, ujedno je i simbol koji donosi strašne posljedice po one najranjivije sudionike u prometu: djecu. Svake godine veliki broj djece biva ozlijeđeno ili strada u prometnim nesrećama. Stoga je vrlo važno da djeca što ranije shvate promet, nauče kako da u njemu sudjeluju i izbjegnu sve zamke koje ih, kroz život, očekuju. A znanje koje se dobiva tako što je istovremeno i zabava – najbolje je znanje.

Upravo ovo je misija Jumicar® koncepta: pružiti djeci obuku u cestovnom prometu kroz – zabavu!

Jumicar koncept omogućuje da djeca već u dobi od sedam godina dobiju priliku voziti prave male automobile s ekološkim pogonom, po stalnim i mobilnim poligonima koji na siguran način simuliraju stvarne uvjete vožnje. Tako se kroz zabavnu i praktičnu nastavu djeca obrazuju o prometu, a na kraju obuke dobivaju i dječju vozačku dozvolu. Umjesto što gledaju filmove ili slučaju predavanja o opasnostima u prometu, djeca postaju ne samo mali vozači, nego budući oprezni i spretni sudionici u prometu koji neće biti prijetnja po sigurnost i živote drugih.

Koncept je zamišljen tako da na jednom mjestu ponudi aktivnosti i zabavu za cijelu obitelj, kroz dva modela: stacionarne i mobilne poligone. Sama obuka na stacionarnim poligonima namijenjena je djeci: polaznicima se škole izdaju karte, a po uspješno završenom tečaju i vozačke dozvole. Djeca i roditelji, odnosno pratitelji, mogu se osvježiti i okrijepiti napicima i hranom. U sklopu objekta prodaju se i suveniri (majice, kape, kacige, rukavice...). Poligoni se mogu zakupiti za rođendane i proslave, a neki od njih imaju i prateće objekte, poput terena za mini-golf ili neke druge zabave za djecu i pratitelje. Mobilni se poligoni, pak, mogu angažirati za promotivne potrebe auto-kuća, robnih kuća sa parkingom ili garažom, sajmova, događaja (poput Dana sigurnosti, itd.), školska natjecanja u poznavanju prometa, za proslave ili bilo što drugo.

Dodatno, specifična priroda Jumicar poligona privlači i brojne oglašivače ili partnere: auto-kuće, osiguravajuće kuće, prodavače goriva i opreme, auto-škole, itd.

Jumicar automobili imaju sve što i pravi automobili s automatskim mjenjačem. Posebno su koncipirani i dizajnirani za djecu: imaju šasiju od polietilena koji amortizira udarce do 20 km/h, pojaseve za vezivanje u tri točke, hidraulične disk-kočnice, ekološki četverotaktni benzinski motor sa potrošnjom od oko 0,3 litre benzina na sat, uz emitiranje buke od svega 52 decibela. Brzina je automobila ograničena na 15 km/h. Motori izuzetno dugo traju pošto rade u režimu niskih okretaja i opterećenja.

Jumcar je poslovni koncept koji partnerima omogućuje višestruke mogućnosti zarade: na stacionarnim ili mobilnim poligonima, kroz iznajmljivanje vozila djeci i prateće usluge/sadržaje za djecu i roditelje, kroz mogućnosti za oglašivače i poslovne partnere kojima će ovakav koncept biti idealan za niz promotivnih aktivnosti.

Jumicar je jedinstven koncept, sa 20 godina dokazanog iskustva i znanja. Poznati smo diljem Europe kao brand sa izuzetno pozitivnom percepcijom, podržani od strane različitih institucija koje su u nama prepoznale društveno korisni koncept koji značajno doprinosi edukaciji djece u prometu.

Omogućavamo Vam da budete dio dokazanog koncepta, osiguravamo znanje, iskustvo, opremu, logistiku i potporu, ali uz poštivanje lokalnih specifičnosti: koncept je fleksibilan i dozvoljava prilagodbe lokalnim potrebama.

Nakon Slovenije i Hrvatske, Jumicar traži primatelje master franšize i franšize za Srbiju i Bosnu.

Broj vlastitih poslovnica

1 u Hrvatskoj, Njemačka

Broj franšiznih poslovnica

Austrija, Cipar, Velika Britanija, Finska, Njemačka, Grčka, Maroko, Portugal, Katar, Slovenija, Španjolska, Turska, UAE

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

Jumicar®:

 • garantira primatelju master franšize teritorijalnu ekskluzivnost;
 • pomaže pri izboru mjesta za poligon, te njegovom opremanju;
 • omogućuje povoljne nabave svih neophodnih i dodatnih proizvoda za rad;
 • dostavlja promotivni materijal i razvija marketinšku strategiju;
 • o novinama i unapređenjima u ponudi i konceptu obavještava primatelje franšize na godišnjim sastancima;

Svaki operater dobiva i priručnik (Operativni priručnik) sa svim bitnim podacima o vođenju poligona, bilo stacionarnog, bilo mobilnog. Dodatno, omogućavamo tzv. "uči dok radiš" obuku na postojećim poligonima.

Centrala Jumicar uvijek će biti na raspolaganju svim primateljima za sva pitanja i potporu.


Procijenjena ukupna vrijednost investicije

Potrebna inicijalna ulaganja za franšizu Jumicara, bez operativnih troškova poslovanja, iznose (okvirno) od 29.000 odnosno 34.000 EUR,  ovisno o tipu automobila koji se nabavljaju – novi ili polovni.

Investiciju će činiti:

Oprema

 • pet automobila (novih ili rabljenih)
  Preporučujemo 2 različita modela – mini-džipove i oldtimere; 5 x 3.950 EUR (5 x 3.100 EUR u slučaju da su polovni automobili)
  Ukupno 19.750 EUR
 • osnovna oprema: prometni znakovi, semafori sa daljinskim upravljanjem, materijal (prepreke i sl.) za poligon; ostala Jumicar oprema (zastavice, odjeća...) kao i startni paket za marketing;
  Ukupno oko 9.000 EUR

Naknade:

 • licencne (franšizne naknade) po automobilu:
  5 x 1.000 EUR (licenca za auto je 200 EUR godišnje odnosno 1000 EUR za 5 godina)
  Ukupno: 5.000 EUR

 

Naknada za svaki novi auto (auto se nabavlja pod istim uvjetima) iznosi 200 EUR godišnje.

Troškovi tekućeg poslovanja uključuju: zakup zemljišta za poligon, troškove osoblja, troškove pratećih sadržaja (hrana, piće....), te operativne troškove (gorivo, struja...). Tekući troškovi variraju od slučaja do slučaja.


Osnovni zahtjevi sustava

Ukoliko ste poduzetni i spremni za vlastiti posao, što je prvi uvjet za suradnju, te Jumicar vidite kao pravu šansu – što je drugi uvjet – dobrodošli da nas upoznate, a potom i posjetite u Hamburgu!

Obratite sa za Informativni paket, koji će Vam pružiti dodatne informacije o sustavu.

Dodatnih uvjeta nema, s tim što primatelj Jumicar franšize mora pronaći zemljište za poligon: najmanje 250 m2, a idealna površina iznosi 400 m2.


Informacije o davatelju franšize

Jumicar GmbH

Heestweg 1, 22143 Hamburg, Njemačka

+385 92 111 88 18

jumicarcro@gmail.com

jumicar.net

Kontakt osoba za kandidate

Alagić F. Alan dipl.krim. (Master za Hrvatsku i regiju)

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno JUMICAR.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Kontakt telefon *
E-mail *

pročitajte članke

Najčitanije

PROFIT franchise services, kao deo grupacije PROFIT system (PROFIT sp. z.o.o.), kao izdavač Franchising.hr vas obavještava da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt (kontakt forma). Sve informacije unesene u kontakt formu šalju se e-poštom organizatoru franšiznog (partnerskog) sustava, kako je naveden u Katalogu. Sustav koji prima poslane informacije će ih koristiti za pružanje više informacija o vlastitom poslovanju. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podatke iz kontakt forme je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu bilo kakvih osobnih podataka.