Kuća piva

Kuća piva
Podaci o franšiznom sustavu
Opis franšiznog sustava

KUĆA PIVA je poseban i inovativan projekt koji je tjekom više godina rada ostvario jako dobre rezultate, što su prepoznale i vodeće pivske tvrtke – među njima i ZAGREBAČKA PIVOVARA, koja nas je i potakla i podržala da ovaj projekt širimo dalje.

Ideja projekta je bila spojiti hranu i piće na svim razinama, te se tako i rodila KUĆA PIVA. Kao i svaka kuća koja ima više prostorija i namena, tako i naša KUĆA PIVA ima tri sobe i četiri priče: PIVSKA SOBA, BEER FOOD i RESTORAN ANTIK čine tri sobe, svaka sa svojom pričom, dok je četvrta priča – CATERING (dostava pića i hrane).

PIVSKA SOBA je prva naša soba i prva priča – to je bar u kojem se nudi više od 200 vrsti piva iz cijelog svijeta, s naglaskom na točenim pivama, gdje stup ponude jeste ZAGREBAČKA PIVOVARNA i akcent jeste na žuji, ali potom i na našim malim craft pivovarama i, naravno, stranim pivima... U Pivskoj se sobi održavaju brojne fešte, zabave i koncerti, sve uz ispijanje piva na metre, žirafe, ispijanje iz čizme tijekom pivskog maratona... i raznih drugih igara. Prostor odiše toplinom, uređen je u hrastovom drvetu, a na policama preko svih zidova izloženo je 2.000 boca piva iz cijelog svijeta. Mislimo da je to jedinstvena pivska oaza u ovom dijelu svijeta!

BEER FOOD, kao druga soba, koncept je brze prehrane, mjesto u kojem se sprema i servira brza, prvenstveno pivska hrana. Soba je posebna jer kupci mogu vidjeti pripremu hrane, koja se odvija pred njima u vrhunski opremljenoj, modernoj kuhinji. Ovo je koncept koji uključuje bogat menu sa puno vrsta jela, a da je cijenovno prilagođen za svačiji džep. Uz uobičajene specijalitete koje nude pivnice diljem Europe (poput kobasica i koljenica), ali i kebaba, desetak vrsta hamburgera, tostova, pizza, pizza-sendviča, roštilja na drveni ugalj, raznih svježih sendvića, te našeg brendiranog i zaštićenog PIVSKOG SENDVIČA, kod nas u BEER FOOD-u gosti mogu i sami sebi birati hranu; slagati je po vlastitoj želji i u količini koju žele! To je velika novost u ugostiteljskoj ponudi. Želimo da svaki gost nađe nešto za sebe, ovisno o količini novca kojom raspolaže. Na primjer: uz ogromnu ponudu pizza na našem meniju, gost će moći osmisliti sasvim novu kombinaciju namirnica i time napraviti svoju originalnu pizzu, i to u količini koju želi, i za onoliko novaca koliko si može priuštiti.

RESTORAN ANTIK je naša treća soba i još jedna priča – to je restoran toplog ambijenta, gdje uz prekrasnu atmosferu i profesionalno osoblje, uz raznovrsnu à la carte ponudu nudimo i našu najveću specijalnost: pivska jela. U ponudi su jela na bazi svijetlog i tamnog umaka od piva – juhe, rižota, mesa, riječna i morska riba, te deserti. Sve se jako dobro pokazalo, jer doista ima velike potražnje za malo drukčijom ponudom, što Antik svakako nudi. Na zidovima restorana izložene su slike iz cijelog svijeta, a postavka slika se mijenja svakih par mjeseci. U pripremi su i tableti za po stolovima, sa kojih gost sam sebi naručuje hranu i piće, ili sam sebi kombinira ukuse koje želi konzumirati.

CATERING – dostava – četvrta je priča koja se izuzetno dobro pokazala u današnjem tempu života... Dostavljamo „sve živo“ – dakle, i hranu i pivo!

Kroz čitav koncept, kroz svaku sobu i priču u KUĆI PIVA protkano je pivo, koje se doista toči na hektolitre! Kako se sam koncept - naša ideja i inovativnost - izuzetno dobro pokazala u praksi, ovaj projekt smo zaštitili u zavodu za zaštitu Zagreb. To je koncept gdje skoro nema rizika od pada prometa, jer u svako doba dana jedna od ovih „priča“ radi! Zato smo Vam sada rešili ponuditi dokazanu poslovnu ideju - franšizu KUĆA PIVA, bilo kao cijelovit koncept bilo u željenom formatu, tj. nekoj od soba.

Broj vlastitih poslovnica

1

Broj franšiznih poslovnica

2 (u pripremi)

Fotografija jedinice sustava
Kuća piva
Podaci za primatelje franšize
Podrška primatelju franšize

Prijenos znanja kroz obuku i podršku u poslovanju; Recepture i kontrola kvaliteta; Uvjeti nabavke iste kao za nas tj. davatelja franšize. Obuka primatelja franšize i njegovih zaposlenika bit će provedena u našem matičnom objektu, u Slavonskom Brodu. Obuka traje minimalno dva tjedna i pokriva slijedeće oblasti:

  • Upoznavanje s restoranskim, barskim i fast-food poslovanjem
  • Upoznavanje s cjelovitim konceptom, a posebno sa odabranim franšiznim formatom
  • Prenošenje znanja o poslovanju kuhinje, restorana, fast-food prehrane i bara; Recepti
  • Prenošenje znanja kako upravljati poslovanjem i ljudima
  • Analiza poslovnog lanca: naručivanje, zalihe, kontrola kvalitete, proizvodnja i prodaja
  • Upravljanje računovodstvom i korištenje informacijskog sustava
  • Management osoblja: odabir zaposlenih, ugovori o radu, rasporedi, itd.
Procijenjena ukupna vrijednost investicije

Franšizu KUĆA PIVA je moguće dobiti u četiri formata:

1. PIVSKA SOBA
https://www.facebook.com/Pivska-Soba-179771782098121/

  • Prostor veličine od 100 do 150 m2
  • Ulazna franšizna naknada: 10.000 EUR (uračunata licencna prava i trening u matičnom objektu, te sufinanciranje hrastovog namještaja)
  • Neophodne investicije za format PIVSKA SOBA: od 50.000 EUR do 80.000 EUR
  • Redovna franšizna naknada: 3% od prihoda prodaje
  • Redovna marketing naknada: 2% od prihoda prodaje
  • Ugovor se sklapa na 5 godina
  • Procjena godišnjeg prometa: 400.000 do 500 tisuća EUR, ovisno o veličini grada i tržišnim okolnostima
  • Očekivana stopa dobiti prije oporezivanja: do 20%

2. BEER FOOD
https://www.facebook.com/pivskahrana/

  • Prostor veličine od 80 do 100m2
  • Ulazna franšizna naknada: 10.000 EUR
  • Očekivane investicije u oprijemanje lokala: 60.000 do 80.000 EUR (uračunata licencna prava i trening u matičnom objektu, te sufinanciranje hrastovog namještaja.)
  • Redovna franšizna naknada: 3% od prihoda prodaje
  • Redovna marketing naknada: 2% od prihoda prodaje
  • Ugovor se sklapa na 5 godine
  • Procjena godišnjeg prometa (sa cateringom): 400 tisuća do 500 tisuća EUR, ali ovisi o veličini grada i tržišnih okolnosti
  • Očekivana stopa dobiti prije oporezivanja: do 20%

3. PIVSKA SOBA SA BEER FOOD-om

  • Prostor veličine od 200 do 300m2
  • Ulazna franšizna naknada: 20.000 EUR (uračunata licencna prava i trening u matičnom objektu,te sufinanciranje hrastovog namještaja.)
  • Očekivane investicije u opremanje lokala: 150.000 EUR
  • Redovna franšizna naknada: 3% od prihoda prodaje
  • Redovna marketing naknada: 2% od prihoda prodaje
  • Ugovor se sklapa na 5 godine
  • Procjena godišnjeg prometa: 700 tisuća do 800 tisuća EUR, ovisi o veličini grada i tržišnim okolnostima
  • Očekivana stopa dobiti prije oporezivanja: do 20%

4. KUĆA PIVA
https://www.facebook.com/kucapiva1/

  • Cjeloviti koncept sa PIVSKOM SOBOM, BEEF FOOD-om, restoranom ANTIKA i uslugom CATERING-a
  • Prostor veličine od 400 do 500m2 (poželjno kuća, odnosno, prostor sa više odvojenih soba)
  • Ulazna franšizna naknada: 30.000 EUR (uračunata licencna prava i trening u matičnom objektu,te sufinanciranje hrastovog namještaja)
  • Očekivane investicije u opremanje lokala: 200.000 do 300.000 EUR
  • Redovna franšizna naknada: 3% od prihoda prodaje
  • Redovna marketing naknada: 2% od prihoda prodaje
  • Ugovor se sklapa na 5 godine
  • Procjena godišnjeg prometa: 800 tisuća do 1.000 000 EUR, ovisi o veličini grada i tržišnim okolnostima
  • Očekivana stopa dobiti prije oporezivanja: do 18%
Osnovni zahtjevi sustava
  • Poduzetnik bez prethodnog iskustva u ovom području poslovanja treba biti spreman na prihvaćanje novih standarda rada i upravljanja
  • Poduzetnik s iskustvom u restoranskom, barskom ili fast-food poslovanju treba biti spreman na kompromis, i prlagoditi se uslugama i načinu rada Davatelja franšize, te biti spreman na daljnje učenje vezano za upravljanje restoranima, barovima i fast-food-om.
  • Idealni primatelj franšize može imati razna iskustva, no ono što je najvažnije jest i njegov poduzetnički duh i spremnost na prihvaćanje direktiva davatelja franšize. Idealni primatelj, dakle, mora biti koncentriran na prihvaćanje znanja davatelja franšize, ali prije svega mora biti spreman da kombinacijom svoje inovativnosti i standardizacije sistema djeluje na lokalnoj razini.
Informacije o davaocu franšize
KUĆA PIVA d.o.o.
Ante Starčevića 17 35000 Slavonski Brod
+385 98 226521
zspalat@gmail.com
www.facebook.com/kucapiva1/
Kontakt osoba za kandidate

Željko Špalat

Saznajte više
Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno franšiznom sustavu.
Ime i prezime *
Mjesto *
Kontakt telefon*
E-mail *
If you see this, leave this form field blank.

Informacije navedene u katalogu potječu od samih sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba da provjeri atraktivnost svakog sustava. Urednici zadržavaju pravo da provjere detalje o sustavu i informacije sadržane u katalogu. Ako primijetite da su navedeni podaci netočni ili zastarjeli, molimo Vas da o tome obavijestite redakciju.

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank