Dairy Queen

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

Dairy Queen Grill & Chill® – Obiteljski restoran brze usluge u američkom stilu i slastičarnica – pod jednim krovom. U mreži imaju 6.800 franšiznih restorana u SAD-u i još 28 zemalja, a hrana i poslastice ovog lanca služe se već više od 75 godina. Meni DQ® restorana čine i slasni burgeri (među njima najpoznatiji je Flamethrower Grill Burger®), "pileći prsti", salate, tortilje (wraps), sendviči. Međutim, ono čime je DQ® izgradio ime i što dan-danas privlači kupce jesu tzv. soft serve proizvodi – točeni sladoledi, voćne i ledene poslastice i napici, među kojima su i svjetski poznati Blizzard®, Flavour Treat voćni smoothies, MooLatte® napici na bazi kave, milkshake, sladoledi u kornetu, voćni kupovi sa sladoledom, smrznuti kolači raznih okusa.

Dairy Queen restoran nudi više različitih formata – od restorana u shopping centru, klasičnog restorana te sve do restorana "drive-in" tipa.

Po čemu se Dairy Queen Grill & Chill® izdvaja od drugih?

  • Kompletan meni s bogatom linijom slatkih proizvoda (smrznute poslastice i deserti)
  • Svi proizvodi "pravljeni po narudžbi" uz punu uslugu konobara (posluženje za stolom)
  • Potpora, obuka i uspostavljen lanac nabave na globalnoj razini

Primatelj franšize u Hrvatskoj (i/ili regiji) potpisuje ekskluzivni Ugovor o regionalnom zastupništvu (Area Developement).

Dairy Queen's Grill & Chill® is Fanfood, not fast food !!!

Broj vlastitih poslovnica

2 (SAD)

Broj franšiznih poslovnica

6.800 jedinica u 29 zemalja (Amerika, Azija, Europa, Bliski istok)

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

  • Snažan brand, globalno poznat
  • Obuka te potpora u svakoj fazi poslovanja
  • Globalni dobavljači

Procijenjena ukupna vrijednost investicije

Primatelj franšize plaća dvije ulazne naknade – najpre, area fee, jednokratnu avansnu naknadu kojom dobiva prava za razvoj na određenom teritoriju, a zatim i unit opening fee, naknadu koja se plaća prije otvorenja svakog pojedinačnog restorana (cca 15.000 do 35.000 dolara, ovisno o formatu).

Redovna mjesečna franšizna naknada plaća se u iznosu od 5% ostvarenog prometa; Mjesečna naknada za marketing plaća se također u iznosu od 5% ostvarenog prometa.

Potrebno je da primatelj franšize raspolaže značajnim likvidnim sredstvima, koja bi mogla pokriti investicije u više restorana. Očekivana razina investicije po jednom Dairy Queen Grill & Chill® restoranu iznosi između 1,1 i 1,8 milijuna USD.


Osnovni zahtjevi sustava

DQ® traži partnera među jakim, uspješnim tvrtkama i poduzetnicima koji već imaju iskustva u sektorima povezanim s hranom i pićem (ugostiteljstvo, maloprodaja, distribucija). U obzir dolaze i tvrtke iz drugih, srodnih branši – trgovački lanci, ljekarne, kina, zabavni parkovi, igraonice, benzinske crpke...

Također, poželjno je da primatelj franšize:

  • poznaje i poštuje zapadne standarde usluge i kvalitete proizvoda
  • poznaje i ima pristup sigurnom lancu opskrbe
  • dobro poznaje lokalno tržište

Ugovor se potpisuje na 15 godina, s mogućnošću produljenja na još 10 godina.


Informacije o davatelju franšize

International Dairy Queen

American Dairy Queen Corporation
7505 Metro Blvd.Minneapolis, MN 55439-0286, USA

+381 63 222859

ibogojevic@profitsystem.pl

www.dairyqueen.com

Kontakt osoba za kandidate

Molimo ispunite i pošaljite formular za kontakt (ispod). Poslat ćemo Vam Sporazum o povjerljivosti i Upitnik za kandidate.

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno Dairy Queen.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Kontakt telefon *
E-mail *

pročitajte članke

Najčitanije

PROFIT franchise services, kao deo grupacije PROFIT system (PROFIT sp. z.o.o.), kao izdavač Franchising.hr vas obavještava da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt (kontakt forma). Sve informacije unesene u kontakt formu šalju se e-poštom organizatoru franšiznog (partnerskog) sustava, kako je naveden u Katalogu. Sustav koji prima poslane informacije će ih koristiti za pružanje više informacija o vlastitom poslovanju. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podatke iz kontakt forme je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu bilo kakvih osobnih podataka.