Grimaldi’s

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

U svijetu pizzerija, Grimaldi's je institucija. Brand koji je osvojio više priznanja negoli bilo koja druga pizzerija u Sjedinjenim Državama, nositelj nagrade "5 Star Diamond" te ovjenčan titulama – "najbolja pizza", "najbolja pizzerija", "najbolja pizza u New Yorku", "najbolja gurmanska pizza", "najbolji talijanski restoran"... Grimaldi's je i mjesto koje već desetljećima privlači slavna imena, više negoli pojedini restorani s pet zvjezdica. Misija branda, stoga, i dalje ostaje praviti najbolje pizze u ambijentu vrhunskog, a opet ugodnog, obiteljskog restorana.

Svi su restorani u vlasništvu obitelji koja se ovim poslom bavi od tridesetih godina prošloga stoljeća. Do danas su ostali vjerni tradicionalnom načinu pripreme pizze – po ugledu na prve pizza-majstore iz Napulja. Tipična Grimaldi's pizzerija ima od 100 do 140 m2, s dodatnih 40 m2 terase ili vrta.

"Parče" ove slavne pizzerije i branda iz New Yorka sada se nudi i poduzetnicima iz ove regije. Franšiza bi se u Hrvatskoj (i/ili regiji) razvijala pod Area Development licencom.

Nekoliko zanimljivih podataka o pizzeriji Grimaldi's:

 • Više od dva milijuna prodanih pizza na godišnjoj razini
 • Pizze se peku u zidanim pećima na ugljen koje dostižu temperaturu i do  650˚C
 • Čvrsto vjerujemo da je tajna prave njujorške pizze u vodi. Toliko, da smo unajmili kemičare koji su analizirali mineralni sastav vode te takvu istu vodu "ponovno napravili" kako bismo bili sigurni da će tijesto svake naše pizze u svim našim pizzerijama na svijetu imati isti okus.

Što izdvaja pizzeriju Grimaldi's?

 • Jedinstven dekor i ambijent restorana, koji uključuje prepoznatljive crveno-bijele karirane stolnjake, lustere od boca za vino, zidove od crvene cigle te zidanu peć za pizzu
 • Ručno zidana peć na ugljen koja pizzama daje konzistentnost te okus koji nije moguće dobiti u pećima na drva ili plin
 • Svježi sastojci, "tajni recept" nadjeva za pizzu, mozzarella i tijesto pravljeni po obiteljskom receptu
 • Svježa salata, deserti (specijaliteti kuće), širok izbor svježih nadjeva za calzone i pizze
 • Širok izbor pića – kokteli, premium piva te nagrađivana vina
 • Savršen ambijent za posebne prilike, poslovne sastanke, obiteljska okupljanja, večernje izlaske, degustacije vina

Broj vlastitih poslovnica

45 (SAD)

Broj franšiznih poslovnica

--

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

 • Pomoć pri projektiranju i uređenju interijera (fleksibilni nacrti i formati restorana)
 • Sveobuhvatna obuka u jednom od naših certificiranih restorana
 • Posebna obuka za vođenje restorana, te i kulinarska obuka u SAD-u
 • Pristup svim marketinškim resursima te potpora u razvoju marketinškog plana

Procijenjena ukupna vrijednost investicije

Primatelj franšize treba osigurati financije za otvorenje najmanje 2 pizzerije – za tu investiciju treba izdvojiti između 1,5 i 3 milijuna USD.


Osnovni zahtjevi sustava

Grimaldi's traži partnera među snažnim, tržišno orijentiranim tvrtkama iz sektora povezanih s hranom, koje bi imale dovoljno sredstava za otvorenje više pizzerija na dogovorenom teritoriju. U obzir dolaze i tvrtke iz drugih, srodnih područja – trgovački lanci, nekretnine, hotelijerstvo...

Također, poželjno je da primatelj franšize:

 • poznaje i poštiva zapadne standarde usluge i kvalitete proizvoda
 • poznaje i ima pristup sigurnom lancu opskrbe
 • dobro poznaje lokalno tržište

Informacije o davatelju franšize

Grimaldi’s®

15005 N. Northsight Blvd., Scottsdale, AZ 85260, USA

+381 63 222859

ibogojevic@profitsystem.pl

www.grimaldispizzeria.com

Kontakt osoba za kandidate

Molimo ispunite i pošaljite formular za kontakt (ispod). Poslat ćemo Vam prezentaciju koncepta

Sporazum o povjerljivosti i Upitnik za kandidate. Nakon što ispunite Upitnik i potpišete Sporazum

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno Grimaldi’s.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Kontakt telefon *
E-mail *

pročitajte članke

Najčitanije

Informacije u katalogu dolaze od organizatora sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba provjeriti ponudu svakog od izlistanih sustava. Uredništvo zadržava pravo provjeriti podatke sadržane u katalogu. Ako primjetite ili primite obavijest da su bilo koji podaci u katalogu netočni ili zastarjeli, molimo kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising.hr portala, obavještava čitatelje da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt u katalogu. Sve informacije unesene u obrazac za kontakt šalju se e-poštom organizatoru sustava koji je naveden u katalogu, u dijelu koji se tiče informacija o franšiznom sustavu. Organizator sustava, koji prima poslane informacije, će ih koristiti za pružanje informacija o svom sustavu osobi koja je unijela upit. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podakte unijete putem obrazca za kontakt je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu osobnih podataka.