Dairy Queen

Podaci o master-franšiznom sustavu
Opis master-franšiznog sustava

Dairy Queen Grill & Chill® – Obiteljski restoran brze usluge u američkom stilu i slastičarnica – pod jednim krovom. U mreži imaju 6.800 franšiznih restorana u SAD-u i još 28 zemalja, a hrana i poslastice ovog lanca služe se već više od 75 godina. Meni DQ® restorana čine i slasni burgeri (među njima najpoznatiji je Flamethrower Grill Burger®), "pileći prsti", salate, tortilje (wraps), sendviči. Međutim, ono čime je DQ® izgradio ime i što dan-danas privlači kupce jesu tzv. soft serve proizvodi – točeni sladoledi, voćne i ledene poslastice i napici, među kojima su i svjetski poznati Blizzard®, Flavour Treat voćni smoothies, MooLatte® napici na bazi kave, milkshake, sladoledi u kornetu, voćni kupovi sa sladoledom, smrznuti kolači raznih okusa.

Dairy Queen restoran nudi više različitih formata – od restorana u shopping centru, klasičnog restorana te sve do restorana "drive-in" tipa.

Po čemu se Dairy Queen Grill & Chill® izdvaja od drugih?

  • Kompletan meni s bogatom linijom slatkih proizvoda (smrznute poslastice i deserti)
  • Svi proizvodi "pravljeni po narudžbi" uz punu uslugu konobara (posluženje za stolom)
  • Potpora, obuka i uspostavljen lanac nabave na globalnoj razini

Primatelj franšize u Hrvatskoj (i/ili regiji) potpisuje ekskluzivni Ugovor o regionalnom zastupništvu (Area Developement).

Dairy Queen's Grill & Chill® is Fanfood, not fast food !!!

Broj vlastitih poslovnica

2 (SAD)

Broj franšiznih poslovnica

6.800 jedinica u 29 zemalja (Amerika, Azija, Europa, Bliski istok)

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje master-franšize
Podrška primatelju master-franšize
  • Snažan brand, globalno poznat
  • Obuka te potpora u svakoj fazi poslovanja
  • Globalni dobavljači
Procijenjena ukupna vrijednost investicije

Primatelj franšize plaća dvije ulazne naknade – najpre, area fee, jednokratnu avansnu naknadu kojom dobiva prava za razvoj na određenom teritoriju, a zatim i unit opening fee, naknadu koja se plaća prije otvorenja svakog pojedinačnog restorana (cca 15.000 do 35.000 dolara, ovisno o formatu).

Redovna mjesečna franšizna naknada plaća se u iznosu od 5% ostvarenog prometa; Mjesečna naknada za marketing plaća se također u iznosu od 5% ostvarenog prometa.

Potrebno je da primatelj franšize raspolaže značajnim likvidnim sredstvima, koja bi mogla pokriti investicije u više restorana. Očekivana razina investicije po jednom Dairy Queen Grill & Chill® restoranu iznosi između 1,1 i 1,8 milijuna USD.

Osnovni zahtjevi sustava

DQ® traži partnera među jakim, uspješnim tvrtkama i poduzetnicima koji već imaju iskustva u sektorima povezanim s hranom i pićem (ugostiteljstvo, maloprodaja, distribucija). U obzir dolaze i tvrtke iz drugih, srodnih branši – trgovački lanci, ljekarne, kina, zabavni parkovi, igraonice, benzinske crpke...

Također, poželjno je da primatelj franšize:

  • poznaje i poštuje zapadne standarde usluge i kvalitete proizvoda
  • poznaje i ima pristup sigurnom lancu opskrbe
  • dobro poznaje lokalno tržište

Ugovor se potpisuje na 15 godina, s mogućnošću produljenja na još 10 godina.

Informacije o davaocu master-franšize
International Dairy Queen
American Dairy Queen Corporation
7505 Metro Blvd.Minneapolis, MN 55439-0286, USA
+381 63 222859
ibogojevic@profitsystem.pl
www.dairyqueen.com
Kontakt osoba za kandidate

Molimo ispunite i pošaljite formular za kontakt (ispod). Poslat ćemo Vam prezentaciju koncepta, Sporazum o povjerljivosti i Upitnik za kandidate. Nakon što ispunite Upitnik i potpišete Sporazum, pošaljite ih na kontakt mail (gore naveden) i dobit ćete detaljne informacije o poslovnom modelu i uvjetima za kupnju franšize.

Saznajte više
Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno franšiznom sustavu.
Ime i prezime *
Mjesto *
Kontakt telefon*
E-mail *
If you see this, leave this form field blank.

Informacije navedene u katalogu potječu od samih sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba da provjeri atraktivnost svakog sustava. Urednici zadržavaju pravo da provjere detalje o sustavu i informacije sadržane u katalogu. Ako primijetite da su navedeni podaci netočni ili zastarjeli, molimo Vas da o tome obavijestite redakciju.

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank