26.02.2014

Lijekovi na crpkama i u supermarketima

Makedonsko Ministarstvo zdravlja objavilo je nedavno popis lijekova koji će se moći prodavati i u supermarketima i na benzinskim crpkama. Pooštrava se konkurencija ljekarnama.

Makedonsko Ministarstvo zdravstva omogućilo je da se jedan broj lijekova, pored ljekarna, sada prodaje i na benzinskim crpkama i u supermarketima. Na popisu lijekova, koji se tako mogu prodavati, nalaze se sve vrste analgetika, lijekovi za reumatska oboljenja, vitamini i antipiretici. Na popisu se ukupno nalazi 108 vrsta lijekova. Ove lijekove bez recepta mogu kupovati osobe starije od 12 godina.

Fot. PROFIT system

Makedonsko ministarstvo zdravlja objavilo je da je ovakva odluka donesena kako bi se, prije svega, omogućila veća dostupnost lijekova u slabije naseljenim krajevima i manjim mjestima. Izmjene i dopune Zakona kojima je uvedena ova novina i definiran popis lijekova stupile su na snagu polovinom veljače. Zainteresirani trgovci (firme registrirane za prodaju naftnih derivata i maloprodaju) dužne su prethodno s Ministarstvom sklopiti ugovore o prodaji lijekova.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank