vijesti

gastronomija i ugostiteljstvo | 01.04.2022

Uvozimo zrno, izvozimo kvalitetu

„Ako želite biti najbolji, potrebna vam je najviša razina znanja i prakse“, kaže Crina Ciocian, partnerka i direktorica poslovnog razvoja u lancu kafeterija Meron

edukacijske usluge | 01.04.2022

Više škola, veće mogućnosti

„Škola brzog čitanja i mudrog učenja“ jedan je od rijetkih regionalnih franšiznih sustava sa zavidnim brojem primatelja franšize koji vode dvije ili više poslovnica. Zašto je ovaj fenomen važan i što to govori o samom franšiznom sustavu?

svijet | 23.03.2022

Nagrađene mađarske franšize

Mađarska franšizna udruga organizirala je 17. ožujka 2022. gala večer na kojoj su dodijeljene godišnje nagrade najistaknutijim franšiznim mrežama i primateljima franšiza.

ostale usluge | 16.03.2022

„Stvoreni“ za franšizing

Kada davatelj franšize traži idealnog primatelja, on se fokusira na specifičan „profil“ kandidata. Koje se kvalitete i vještine uzimaju u obzir?

usluge za individualne klijente | 14.03.2022

Jačanje franšiznog tima

Nakon uspješne internacionalizacije poslovanja te porasta broja zaposlenika, Carwiz International sada ojačava i tim koji će biti zadužen za franšizno poslovanje.

gastronomija i ugostiteljstvo | 10.03.2022

Franšizni „boost“

Nagrada za globalno najistaknutiju franšizu, dodijeljena u okviru Međunarodne konvencije o franšizingu u San Diegu (SAD), ove je godine pripala australskom brendu Boost Juice.

svijet | 07.03.2022

Američke franšize u vrhu

Što nam pokazuje ovogodišnja lista 100 globalno najuspješnijih franšiza koju objavljuje portal Franchise Direct?

turizam i hotelijerstvo | 07.03.2022

Oporavak donosi nove franšize

– Turistički sektor se oporavlja, samim time raste i interes za franšizu CityPal-a – kaže Željko Gobac, osnivač platforme CityPal putem koje se turistima predstavljaju najbolje lokalne preporuke

farmacija i zdravlje | 02.03.2022

Dentalna oprema i franšiza

Gruppo Dam, talijanska tvrtka specijalizirana za proizvodnju i distribuciju dentalne opreme, traži franšizne partnere u Hrvatskoj i Sloveniji koji bi razvili distributivnu mrežu za fresissima® proizvode ove tvrtke. Koje uvjete trebaju ispuniti budući partneri?

regija | 28.02.2022

Pet mitova o franšizingu

Postoji mnogo pogrešnih pretpostavki o franšizingu i nije čudo što ljudi koji razmišljaju o kupnji franšize često u taj proces ulaze s pogrešnim očekivanjima. Ovo su neke od najčešćih zabluda...

usluge za individualne klijente | 22.02.2022

Ojačavanje pozicije

Master franšizu Carwiz rent a cara za tržište Hrvatske kupila je tvrtka ABmobil rent.

regija | 14.02.2022

Kako se pripremiti za ulogu primatelja franšize?

Koji biznis? Postoji li tržište za ovo što želim raditi/ponuditi? Imam li dovoljno novca za pokretanje biznisa? Hoće li se ovaj posao na kraju isplatiti?

svijet | 03.02.2022

Franšizni sektor ne posustaje

Franšizni sektor raste unatoč izazovima, a prilagodljivost i inovativnost ključne su značajke najuspješnijih franšiza, pokazuje ovogodišnja lista 500 najuspješnijih američkih franšiza koju objavljuje časopis Entrepreneur.

gastronomija i ugostiteljstvo | 02.02.2022

Pod kapom poznatog brenda

Strategija tvrtke je usmjerenost na održivi rast, a cilj – generiranje profita, kaže direktor franšiznog razvoja Pizza Huta Kacper Szczepański

intervju tjedna | 24.01.2022

Međusobno povjerenje i podrška

„U kriznim vremenima, sve dobre strane franšizne suradnje dolaze do izražaja“, kaže Marek Halfar, direktor konzultantske kuće PROFIT system, Češka

gastronomija i ugostiteljstvo | 24.01.2022

Papa John's osvaja Kinu

Američki lanac pizzerija Papa John's planira otvoriti više od tisuću franšiznih restorana u Kini.

edukacijske usluge | 18.01.2022

Dobrobit za djecu i lekcija za mlade

Željela se posvetiti edukaciji djece i pri tom graditi vlastiti poduzetnički put. Ines Slunjski napustila je posao u državnom sustavu, uzela franšizu i donijela u Varaždin dva edukativna programa – Malac Genijalac i Edukido.

gastronomija i ugostiteljstvo | 04.01.2022

Više od talijanskog restorana

Kako otvoriti restoran s provjereno popularnim jelovnikom? Comparello Bello nudi franšizu.

ostale usluge | 22.12.2021

Franšizni put do Muzeja osjetila

„Kad smo počinjali, o franšizingu uopće nismo razmišljali kao o modelu za širenje biznisa. Sada je to ključna strategija“, kaže Dejan Grbić, jedan od osnivača i vlasnika „Muzeja osjetila“

gastronomija i ugostiteljstvo | 21.12.2021

Knedle stižu u Zagreb

Beogradski koncept „Ferdinand knedle“ ulazi na tržište Hrvatske – prvi franšizni ugovor potpisan je s partnerskom tvrtkom iz Zagreba. Prva prodavaonica bit će otvorena krajem veljače 2022.

1
2
4
5
sledeća  
zadnji