Burger King
Burger King / Da bi došao do 500 restorana u Francuskoj, Burger King će se na ovom tržištu uglavnom širiti davanjem franšize
Utorak
27.11.2018
Od povratka na tržište Francuske, američki fast food lanac Burger King ne odustaje od ambicioznih planova širenja. Cilj – doći do 500 restorana u najkraćem mogućem roku.
 

U ovom trenutku, s gotovo 295 restorana, Burger King je drugi najveći fast-food lanac u Francuskoj – pri čemu je najveći broj restorana otvoren u posljednje četiri godine, ili, točnije, otkako je francuska grupacija Bertrand uzela master franšizu za Burger King, preuzela razvoj na ovom tržištu, kupivši, uz to, i francuski lanac brze hrane Quick.

I pored toga što je tempo širenja bio impresivan  s 90 do 100 novih restorana godišnje  Burger King je još uvijek prilično daleko od svog najvećeg rivala McDonald'sa, koji na francuskom tržištu ima 1.380 restorana. Stoga i najave iz grupacije Bertrand o ubrzanom razvoju nisu neočekivane  tijekom prvih mjeseci 2019, navodi se u službenim izjavama, u lancu Burger Kinga trebalo bi biti 300 restorana, a osnovni je cilj doći od 500 restorana u narednih nekoliko godina.

Da bi ispunio ove projekcije, Burger King planira da se u Francuskoj uglavnom razvija  davanjem franšize. Tako bi, prema planovima grupacije, 80% restorana bilo u rukama primatelja franšize.  Brand je vrlo atraktivan i zaista predstavlja alternativu na tržištu fast-food-a. Bili smo odsutni s francuskog tržišta gotovo 20 godina i naš DNK se danas znatno razlikuje od drugih igrača. I to se može vidjeti sa svakim novim otvorenjem  izjavio je za portal Les Echos de la Franchise Laurent Pareau, direktor razvoja mreže restorana Burger King i Quick.  Želimo izgraditi snažnu i profitabilnu mrežu koja će, u prosjeku, ostvarivati promet od najmanje tri milijuna eura po restoranu  dodaje Pareau.

Ugovor o franšizi i najmu lokala će pokrivati ​​prilično dug period  dva puta po devet godina  tako da grupacija isključivo traži ozbiljne i jake partnere, poduzetnike koji su spremni uložiti značajnu količinu novca u razvoj poslovanja. Ipak, poduzetnici koji žele otvoriti više restorana su i najpoželjniji.  Mi, zapravo, ne dajemo klasičnu teritorijalnu ekskluzivnost, već potičemo formiranje geografskog klastera. To znači da primatelj franšize može otvoriti od dva do devet restorana. Ovo je i jedan od razloga zašto naši ugovori traju tako dugo – želimo da naši primatelji franšize imaju dovoljno vremena za otvoriti nekoliko restorana objašnjava Laurent Pareau.

Gdje je tu Quick?

Ako žele otvarati po sto restorana godišnje, Burger King će, osim kandidata za franšizu, morati tražiti i nove lokacije za restorane. Čini se da grupacija neće ponovo pribjeći kupnji nekog postojećeg lanca, kao što su to napravili krajem 2015.  s lancem Quick.  Tražimo vrlo specifične lokacije, jer nam je cilj da svi restorani budu na 10 do 15 minuta unutar grada. Širenje nekim eksternim putem u našem slučaju nije moguće  kaže direktor razvoja mreže.

Lanac se, zapravo, još uvijek može osloniti na postojeće nekretnine u vlasništvu grupacije Bertrand (Bertrand Immobilier), ali i na konverziju restorana Quick. Da podsjetimo, kada je krajem 2015. grupacija Bertrand kupila francuski lanac brze hrane Quick, u kojem je bilo 509 restorana, tada je i najavila da će restorani biti rebrandirani te da će nastaviti poslovanje kao jedinice Burger Kinga. Bio je to, kako su ocijenili analitičari, najučinkovitiji i najbrži način za osvajanje tržišta. Na kraju 2018. u Francuskoj se još uvijek može naći oko 180 Quick restorana, ali je najavljeno da će do 2020. oko 100 ovih restorana biti pretvoreno u Burger King. 
 Tada ćemo, prema dogovoru, i prodati brand Quick  napominje Laurent Pareau.

U naredne dvije godine, svako novo otvorenje Burger Kinga bit će, zapravo, rezultat transformacije Quicka.
– Od 2016. mreža je rasla po principu 60 konverzija i otvorenje 40 novih restorana. Od 2019. i 2020. trend će biti obrnut  planiramo rast samo od otvorenja novih jedinica  najavljuje Pareau.


Popularno na forumu

Sa terena do franšize

Don’t be deceived by different testimonies online that is most likely wrong. I have made use of several LOVE SPELL CASTER options that got me disappointed at the end of the...

6 komentara
zadnji 18.04.2024
Sa terena do franšize

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

6 komentara
zadnji 17.04.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

14 komentara
zadnji 17.04.2024
Investirati u razvoj franšize

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

9 komentara
zadnji 17.04.2024
Sa terena do franšize

I got my already programmed and blanked ATM card to withdraw the maximum of $1,000 daily for a maximum of 20 days. I am so happy about this because i got mine last week and I...

6 komentara
zadnji 21.03.2024
Sa terena do franšize

POZDRAVLJAM VAS SVE U IME GOSPODNJE, ŽELIM DA ZNATE DA VAS NIKADA NE MOGU ZVESTI POGREŠNO... DOBIO SAM ZAJAM OD 25,000 EURA SA 3% KAMATE OD PRAVOG ZAJMODAVCA. ON SE TAKOĐER...

6 komentara
zadnji 18.03.2024
Investirati u razvoj franšize

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

9 komentara
zadnji 11.02.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

14 komentara
zadnji 11.02.2024