Ideja za posao u šalici kave

Kavu u kapsulama i ćaldama za pripremu espressa u malim kućnim aparatima, lanac 101CAFFE’ nudi kroz više od 70 franšiznih prodavaonica u Italiji
Petak
07.10.2016
Talijanski lanac specijaliziranih prodavaonica kave i toplih napitaka 101CAFFE’ traži franšizne partnere i u zemljama ove regije.
 

Priprema pravog kvalitetnog espressa u domu do prije se nekoliko godina smatralo privilegijom malog broja ljudi koji su si mogli priuštiti dobre i skupe aparate, te koji su bili spremni pomučiti se za kratku, jaku dozu kave. Da bi se dobio "savršeni espresso", proces pripreme uključivao je više koraka i nešto vještine (od mljevenja kave do čišćenja aparata), što su mnogi doživjeli i kao "previše posla za nekoga tko se time ne bavi profesionalno". Revoluciju je, i ne samo na ovim prostorima, unio Nespresso, mali kućni aparat za espresso švicarske tvrtke Nestle, koji je proces pripreme kave pojednostavio i poprilično automatizirao. Osnovna je olakšica bilo to što su se za "punjenje" koristile već gotove doze – kapsule ili ampule s kavom.

Kada je "fenomen Nespresso" preplavio i Italiju, mala skupina prijatelja i poduzetnika iz "zemlje espressa i cappuccina" odlučila je ponuditi svoju liniju kava u kapsulama i vrećicama (cialde), pri čemu espresso, zbog kvalitete kave i punjenja, ne bi gubio na prepoznatljivom okusu i aromi. Od 2011, kada su pokrenuli posao, pa do danas, uspjeli su okupiti veliki broj neovisnih proizvođača i pržionica kave, razviti asortiman od 1.400 proizvoda te pokriti teritorij s više od 70 specijaliziranih prodavaonica kave i prateće opreme. Pod brandom 101CAFFE’, sve trgovine su, zanimljivo je, ustrojene kao franšize.

Tvrtka sada namjerava koncept prenijeti i na druga tržišta, a primatelje franšize traže i u zemljama ove regije. Za otvorenje prodavaonice po sistemu "ključ u ruke", franšizni bi partner trebao izdvojiti najmanje 50.000 eura, a ukupna bi investicija najviše ovisila o veličini lokala. – Naš idealni primatelj franšize jest osoba koja je spremna staviti sebe u službu kupca, osoba koja gaji strast prema kavi te kojoj neće biti teško objašnjavati suštinu niti pričati o kvaliteti i aromi naših proizvoda – kaže Umberto Gonnella, direktor tvrtke 101CAFFE’.

U 101CAFFE’ trgovinama ne prodaje se, međutim, samo kava za espresso, već i niz drugih napitaka – voćni i biljni čajevi, tople čokolade, kave na bazi ječma, ginsenga. Od 1.400 dostupnih proizvoda, čak se 600 nudi pod markom 101CAFFE’. – Imamo najbolje opskrbljenu mrežu specijaliziranih prodavaonica za prodaju napitaka i kave u kapsulama i ćaldama u Italiji. Kao koncept, i kao mreža, nudimo pravi recept za poslovanje na rastućem tržištu samostalne pripreme kave, nudimo planiran i sistematičan rast, sa stabilnim rastom prometa i profitabilnosti – ističu u talijanskoj kompaniji. Partneri iz zemalja ove regije mogu računati na teritorijalnu ekskluzivnost, a u franšizni paket ulaze i obuka, te konstantna tehnička i prodajna potpora.