Trgostil otvara nove dućane

Maloprodajni lanac Trgostil mrežu širi franšizno i u svom sustavu ima 78 prodavaonica. Među njima je 58 isključivo prehrambenih dućana; u ostalima je asortiman daleko širi.
Ponedjeljak
18.02.2013
Trgostil nastavlja širenje franšizne mreže - otvorene dve nove jedinice u Zagrebačkoj županiji.
 

Hrvatska tvrtka Trgostil nedavno je otvorila dvije franšizne radnje u Zagrebačkoj županiji, mjestima Samoborje i Orešje.

Trgostil d.d. sa sjedištem u Donjoj Stubici značajan je igrač u Krapinsko-zagorskoj županiji, ali posluje u još dvije županije, Zagrebačkoj i Varaždinskoj.

U svom sustavu ovaj trgovački lanac ima 78 prodavaonica, a franšizne trgovine se nalaze u Jakovlju, Lazu, Lepoglavi, Budinšćina, Loboru, Starom Golubovcu, Luki, Bistri, Žejincima, Hrastina Samoborskoj, Strmcu Samoborskom i Mlinovima u Zagrebu. I dok se u 58 trgovina isključivo mogu pazariti prehrambeni proizvodi, preostalih 20 ima širi asrotiman, pa u njima, između ostalog, može se kupiti i papirna konfekcija, školski pribor, bijela tehnika, građevinski materijal, alati.

Pored maloprodaje, Trgostil ima i vlastiti vozni park kojim ne opskrbljuje samo svoje radnje, već dostavlja robu i veleprodajnim kupcima. Zahvaljujući skladišnom prostoru mogu u zalihama čuvati veće količine robe.

Trgostil je osnovan neposredno po završetku Drugog svjetskog rata, 1947.godine, ali se tada zvao Partizan. Pod sadašnjim imenom djeluje od 1991. i zapošljava 422 radnika.

Od 2009. tvrtka je član Narodnog trgovačkog lanca, grupe koja okuplja 16 hrvatskih maloprodavača i koja ostvaruje godišnji prihod veći od osam milijardi kuna. Narodni trgovački lanac nastao je spajanjem CBA Internacional i grupe NTL. U toj maloprodajnoj mreži trenutačno radi 10.000 ljudi.


/2/
<see more>