pregled tržišta

svijet | 17.05.2018

S jednog na drugi kraj Europe

Na franšiznoj mapi španjolskog lanca za njegu tekstila Pressto našlo se još jedno tržište – Gruzija. Partnere očekuju i u zemljama ove regije.

Na franšiznoj mapi španjolskog lanca za njegu tekstila Pressto našlo se još jedno tržište – Gruzija. Partnere očekuju i u zemljama ove regije.

svijet | 12.04.2018

Bok, robote, naruči mi hamburger

Hrana, čini se, više nije dovoljna. Kako bi privukli nove generacije potrošača, i „stari, dobri“ lanci brze prehrane sve više koriste suvremenu tehnologiju.

regija | 11.04.2018

Biznis za svako mjesto

Car Foil Shop, koncept koji objedinjuje prodaju i servis za montažu folija, sada nudi nekoliko franšiznih formata. Jedan je od njih prikladan i za manja mjesta.

regija | 06.04.2018

Uz nove partnere do novih rentijera

Direct Booker, agencija za izdavanje privatnog smještaja koja povezuje rentijere i putnike, nastavlja širiti svoje poslovanje – novi su franšizni ugovori potpisani za područja Hercegovine (BiH) i Makarske.

moja franšiza | 29.03.2018

Dva sna u jednoj franšizi

Ivan Ivanišević oduvijek je sanjao započeti vlastiti posao, ali i biti kuhar. S franšizom Sushi by A's – ostvario je oba sna.

regija | 23.03.2018

Cammeo stiže u Beograd

Taksi prijevoznik Cammeo, koji je do sada franšiznu mrežu razvijao u Hrvatskoj i Sloveniji, u travnju započinje poslovanje i u Beogradu.

svijet | 14.03.2018

Zlatna godina za Levi’s

Levi Strauss & Co. ove godine planira otvoriti 100 novih trgovina. Optimizam potiču dobri rezultati iz zadnjeg kvartala 2017. godine.

svijet | 12.03.2018

ERA u vrhu svjetskih franšiza

Britanski Expense Reduction Analysts nedavno je ovjenčan titulom najbolje svjetske franšize iz svjeta biznisa. Poslovanje razvijaju i u Hrvatskoj.

regija | 08.03.2018

S malo rizika do održivog biznisa

Makedonski lanac Sara Fashion, u kojem se prodaju čarape, donje rublje, pidžame, kupaći kostimi i brojni modni dodaci, ove godine planira snažno širenje u regiji. Mreža će se širiti i kroz franšizing.

intervju tjedna | 07.03.2018

Strast važnija od iskustva

Easy Beer i Easy Wine su jednostavni, inovativni i profitabilni koncepti - kaže Juris Roganovs, franšizni menadžer ovih ugostiteljskih franšiza iz Latvije. S kime bi podijelili tajnu uspjeha?

regija | 07.03.2018

Moć velikih brojeva

Kada je 2013. obrazovni centar PRO-MENS iz Niša predstavio SuanPan, bio je to prvi program mentalne aritmetike na ovim prostorima. Danas više od 40 centara SuanPan djeluje diljem regije.

regija | 28.02.2018

Put do zajedničke vizije

Okupljanja na kojima primatelji franšize imaju priliku razmijeniti iskustva, raspravljati o problemima ili novim idejama jest dobra praksa franšiznog odnosa. Suhi by A’s upravo daje takav primjer.

svijet | 27.02.2018

Ludi za tacosima

Prema broju restorana, Taco Bell je najmanji brand korporacije YUM! Brands, koji posljednjih godina, međutim, generira najveću dobit.

regija | 23.02.2018

Od abakusa do računala

Škola mentalne aritmetike „Malac genijalac“ počinje s radom u Hrvatskoj i Slovačkoj. Širenje mreže prati i uvođenje novih programa.

regija | 20.02.2018

Ulog veliki, ali opravdan

Bračni par Renata i Danijel Dolenec iz Donje Stubice novi su primatelji Husse franšize. Bit će zaduženi za područje Varaždinske, Krapinsko-zagorske i zapadni dio Zagrebačke županije.

moja franšiza | 15.02.2018

Nije rad kad se posao voli

Minela Bašić je oduvijek voljela raditi s djecom, a kako je nedavno postala dio Jumping Clay franšizne obitelji – ta joj se želja i ispunila.

intervju tjedna | 13.02.2018

Zeleno svjetlo za Europu

KiwiSun je jedan od najuspješnijih franšiznih sustava u Mađarskoj. Što ovaj lanac solarija čini posebnim i kako namjeravaju osvojiti Europu, otkriva tvorac koncepta Peter Klein

regija | 09.02.2018

Radom i ustrajnošću do uspjeha

Novi partneri, pripreme za brojne izložbe pasa te druge vidove promocije branda, obilježavaju početak godine franšiznog sustava Husse u Srbiji.

svijet | 02.02.2018

Više za Vapiano

Vapiano najavljuje ulazak na nova tržišta i širenje mreže – do 2020. godine, pod ovim bi brandom trebalo raditi 330 restorana.

2
3
4
5
sledeća  
zadnji