30.07.2017

Ambiciozno u razvoj

Najveći hotelski lanac na svijetu Marriott International, koji se širi i putem franšize, planira značajno povećati svoju mrežu u Europi i svijetu, i to u svim smještajnim kategorijama.

Potez koji je pozicinirao hotelski lanac Marriott International kao svjetskog lidera u hotelskoj industriji bilo je prošlogodišnje preuzimanje hotelskog lanca Starwood za 12,41 milijardu dolara, pri čemu je postojećem portfelju dodao brandove Sheraton, W i Aloft. Ta akvizicija, iako najvaljena 2015, realizirana je u rujnu prošle godine.

Fot. Pixabay

Hotelski lanac Marriott International, koji svoju mrežu širi i kroz franšizu, planira do kraja 2019. uvećati broj soba za 300.000

Tu se, međutim, menadžement poznatog lanca nije zaustavio te su ove godine objavili ambiciozni trogodišnji plan rasta, kako za tržište Europe, tako i za cijeli svijet. Plan podrazumijeva da do kraja 2019. uvećaju broj soba za 300.000 diljem svijeta.

U Europi namjeravaju, prije svega, širiti brandove lanca Starwood.

Amy McPherson, predsjednica i generalna direktorica Marriott International Europe, istaknula je da je 2016. bila vrlo značajna godina za tvrtku kada je preuzimanjem lanca Starwood portfelju dodano 40.000 soba u Europi. Na taj su način, kako kaže, ostvarili cilj i utrostručili broj soba u Europi sa 40.000 u 2010. godini na 134.000 na kraju 2016.

Sada, gledajući u budućnost, postavili smo vrlo ambiciozne planove do 2020. godine. Namjeravamo ojačati vodeću poziciju u luksuznom segmentu i segmentu kompletne usluge, kreiramo najveći portfelj u višoj kategoriji hotela, ali i privučemo generaciju "milenijalaca" ponudom povoljnog smještaja – rekla je McPherson.

Marriott u svom portfelju ima 30 različitih brandova, među kojima su i Ritz Carlton, Courtyard i Residence Inn, više od 6 tisuća hotela (1,2 milijuna soba) u 124 zemlje. Lanac se širi i davanjem franšize, a hotele ima i u zemljama balkanske regije – u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini ..

Najveći broj hotela, Marriott International i dalje ima na matičnom tržištu, u Sjedinjenim Američkim Državama –više od četiri tisuće.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank