08.01.2014

Zdrava novina

Franšizni lanac Surf’n’Fries uveo je novu tehnologiju za pripremu krumpirića. Koncept bi trebali implementirati i svi primatelji franšize.

Prvi objekt u kojem je implementirana nova tehnologija Surffry, koja podrazumijeva pripremu pomfrita bez ulja, nalazi se u Rijeci. Međutim, kako kažu u tvrtki, implementacija tehnologije će biti obvezna za sve postojeće i buduće franšizoprimce, pošto vlasnici Surf'n'Friesa žele inovirati i uniformisati sve objekte koji rade pod njihovim brandom.

A. Čolak, Surf'n'Fries Fot. A. Čolak, Surf'n'Fries

Ova tehnologija će svakako uvjetovati desetak tisuća eura veće investicije u odnosu na otvaranje objekata sa uljanim fritezama. Teško je u ovom trenutku reći koliko veći promet možemo očekivati​​, ali budući da je tehnologija jedinstvena, procjenjujemo da bi rast prometa mogao biti od 20 do 50 posto.
Andrija Čolak

Andrija Čolak, suvlasnik u tvrtki Surf'n'Fries, dodaje da će nova tehnologija utjecati na investiciju prilikom pokretanja franšize. Naime, tehnologija nazvana Surffry poskupit će franšizni paket za oko 10.000 eura, ali se, kako kaže, očekuje i povećanje prometa. - Ova tehnologija će svakako uvjetovati desetak tisuća eura veće investicije u odnosu na otvaranje objekata sa uljanim fritezama. Teško je u ovom trenutku reći koliko veći promet možemo očekivati​​, ali budući da je tehnologija jedinstvena, procjenjujemo da bi rast prometa mogao biti od 20 do 50 posto - objašnjava Čolak.

U objektima koji su u vlasništvu tvrtke, Surffry tehnologija će biti implementirana u narednih godinu do dvije godine dana, najavljuje Čolak.

Nedavno potpisani ugovori o master franšizi za tržište Mađarske i Rumunjske također podrazumijevaju da će krumpirići biti pripremani na suvremeniji način. Surffry tehnologija prilikom pripreme koristi vlagu iz krumpirića i vruć zrak, tako da je krumpiriće moguće ispeći - bez kapi ulja. - Strojevi su se pokazali iznimno stabilnima u radu, što je veliko olakšanje, budući da nije isto testirati i staviti u stvarnu praksu - kaže Čolak.

Jedan od najvećih izazova, prema riječima vlasnika, biće implementiranje tehnologije u mobilne objekte, posebno one koji se nalaze na plažama na Jadranskom primorju, pošto je za pripremu pomfrita bez ulja potrebna električna energija.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank