Tvrtka LAKE postala je primatelj franšize brenda Courtyard by Marriott. Hotel bi trebao biti otvoren naredne godine u centru Sarajeva.
Ponedjeljak
02.06.2014
Sarajevo će sljedeće godine dobiti hotel Courtyard by Marriott. Biće to drugi franšizni hotel čuvenog hotelijerskog lanca u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
 

Samo nakon pola godine od potpisivanja franšiznog ugovora za hotel Residence Inn by Marriott u Sarajevu, izvjesno je da će glavni grad Bosne i Hercegovine dobiti još jedan hotel američkog lanca. Naime, tvrtka LAKE d.o.o. postala je primatelj franšize brenda Courtyard by Marriott, objavljeno je na službenim stranicama Općine Centar Sarajevo – centar.ba. Franšizni ugovor potpisali su Nedžad Bubica, direktor tvrtke LAKE kao investitor projekta i Ivica Čačić, potpredsjednik Marriotta za razvoj za Istočnu Europu i Balkan.

Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar, rekao je da će ovaj projekt zasigurno pomoći razvoju turizma. – Općina Centar ima namjeru nastaviti partnerstvo sa svim budućim domaćim i stranim ulagačima, sve s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta i uslova življenja naših građana – rekao je Bećirević.

Ivica Čačić je kazao da je Marriott izuzetno zadovoljan što je uspio potpisati ugovor o realizaciji novog projekta u regiji. – Više od pet godina smo tražili partnera s kojim ćemo pokrenuti projekt u BiH i drago nam je da smo pronašli LAKE kao korporaciju za koju smo ustanovili da zadovoljava sve naše kriterije – dodao je Čačić.

Nedžad Bubica je istakao da su Bosni i Hercegovini potrebni novi razvojni projekti. – Kroz privatne i strane investicije, uz ovakvu pomoć administracije, na dobrom smo putu... Na ovaj način će se Sarajevo približiti ostalim evropskim metropolama – između ostalog rekao je Bubica.

Vrijednost projekta iznosi 10 milijuna eura, a otvorenje hotela Courtyard by Marriott', na uglu ulica Skenderija i Hamdije Kreševljakovića, planirano je za svibanj 2015, navodi se u službenom priopćenju. Predviđeno je da hotel ima 130 soba i dva apartmana.


Popularno na forumu

POGLEDAJTE JOŠ NA FORUMU