Istina, teže je biti primatelj franšize, ali kada vidim napredak od trenutka kada sam održala svoj prvi čas kao Helen Doron učitelj – nasmijana lica djece i njihovih ponosnih roditelja, moj tim pouzdanih Helen Doron učitelja – vidim koliko mi ova franšiza znači.
Petak
26.12.2014
Nakon što je godinu dana radila kao učitelj s licencom Helen Doron, Doris Klenert odvažila se na "korak više" - postala je primatelj franšize Helen Doron i otvorila studio za učenje engleskog jezika.
 

Početkom kolovoza 2014. u Lendavi, malom mjestu na sjeveroistoku Slovenije, na samoj granici s Mađarskom, otvoren je Helen Doron studio za učenje engleskog jezika. Primatelj franšize Doris Klerent prvo je godinu dana radila kao samostalni učitelj s licencom Helen Doron metode, da bi se nakon pozitivnog iskustva odlučila i za korak više. Iako studio radi tek nekoliko mjeseci, priznaje da joj se s tim korakom otvorio "čitav svijet novih prilika i izazova" za koje nije ni mislila da su mogući.

– Dok sam bila učiteljica moj je posao bio ispunjen zanimljivim trenucima sa đacima i njihovim roditeljima, ali upravljanje vlastitom školom jezika ipak znači mnogo više. Iako i dalje uživam u radu s djecom, sada postoji i dio administrastivnog posla, koordinacije, brige o marketingu i prodajnim aktivnostima. Istina, teže je, ali kada vidim napredak od trenutka kada sam održala svoj prvi čas kao Helen Doron učitelj – nasmijana lica djece i njihovih ponosnih roditelja, moj tim pouzdanih Helen Doron učitelja – vidim, zapravo, koliko mi ova franšiza znači – kaže Doris Klenert .

Prije ulaska u "Helen Doron svijet", Doris je bila predavač engleskog i njemačkoj jezika u jednoj lokalnoj osnovnoj školi. Taj je posao radila deset godina. Pohađala je brojne seminare i uživala u otkrivanju novih metoda i principa učenja engleskog jezika. Kada je otkrila Helen Doron, odmah je, kako kaže, znala da želi biti "dio pokreta". – Voljela sam svoj prethodni posao, ali se on ne može usporediti s trenutnim poslom. Helen Doron metoda zaista je posebna i vjerujem da svi možemo naučiti mnogo primjenjujući njezine principe. Djeca vole naš način predavanja i ne vide to kao obvezu, već kao zanimljivu i živu igru – objašnjava Klenert.

Ističe da je velika prednost franšize i to što je – dio grupe. Mada je navikla raditi sama, priznaje da joj je s vremena na vrijeme potreban netko s kim bi razgovarala o podučavanju, dijeljenju iskustava, reklamiranju. –Sada imamo redovite sastanke primatelja franšize i predavača, razgovaramo telefonom, zaista mnogo pomažemo jedni drugima. Mi smo kao velika obitelj, u kojoj uvijek mogu zatražiti pomoć, makar samo pozvala kolegu za savjet. S druge strane, potpora postoji na više razina – imamo pristup portalu gdje možemo pronaći sve materijale za podučavanje te gotov materijal za marketing. Takva je podrška vrlo učinkovita i štedi vrijeme, posebno u ranoj fazi, budući da sam još uvijek "mladi primatelj franšize". Za sada uviđam samo prednosti toga što sam dio franšiznog sustava – naglašava ona i dodaje da joj svi članovi njezine obitelji pomažu.

Suprug i sin joj pomažu u pripremi rekvizita koji se prave najčešće u garaži ili kuhinji. Obojica joj pomažu i tijekom promocije. Njezina je majka vrlo dobra u šivanju, a otac uvijek ima zanimljive ideje. Pomažu joj čak i prijatelji. – Ipak, najznačajnija "potpora" jest moralna podrška moga supruga – naglašava ona.

Posla ima dovoljno za svakoga, te nepovoljne ekonomske okolnosti ne treba koristiti kao izgovor. Ona napominje da je Nina Žerjal, primatelj master franšize za Sloveniju, otvorila prva dva centra 2011. godine kada je kriza u toj zemlji bila na vrhuncu. Svakako da je, kako kaže, imala teških trenutaka, ali je uspjela izgraditi pozdan franšizni model za sve koji vjeruju u Helen Doron metodu. – Njezin uspjeh je podstrek i za mene, jer je pokazala da je sve moguće, čak i ako se naiđe na prepreke na putu do cilja. Treba samo biti posvećen i uporan – ističe Klenert.

Ove je godine kroz njen studio prošlo 70 učenika, a za narednu planira da ih bude barem sto. – Nadam se da ću ostvariti rast od 100 posto poput nekih drugih primatelja Helen Doron franšize u Sloveniji. Naravno, ukoliko se snažno trudite, onda rezultati dođu, prije ili kasnije. Srećom, ja sam pronašla priliku u oblasti koja je već bila značajna u mom životu. Zato je i pokretanje franšiznog studija bila prirodna odluka – kaže ona.


Popularno na forumu