Škola matematike 2plus2 samo u Poljskoj ima 55 poslovnica, a u posljednje dvije godine primatelje franšize traži i u drugim zemljama Središnje i Istočne Europe.
Ponedjeljak
04.05.2015
Prve franšize Škole matematike 2plus2 ove će godine biti otvorene i u Hrvatskoj.
 

Za razliku od modnih i ugostiteljskih franšiza, u području obrazovanja mali je broj koncepata koji su poznati i dostupni diljem svijeta. Jedan od svijetlih izuzetaka svakako je škola engleskog jezika Helen Doron, koja, između ostalog, edukativne centre ima i u (svim) zemljama ove regije. Međutim, Škola matematike 2plus2 iz Poljske također želi promijeniti ovo pravilo – iako se radi o relativno mladom franšiznom sustavu, škola je do sada otvorila franšize u Ukrajini, Češkoj, Kazahstanu i Srbiji. Ono što je omogućilo širenje na inozemna tržišta jesu djelotvorna metodologija nastave i – prilično niske investicije za pokretanje posla, kaže Marcin Kruszyński, direktor tvrtke 2BLC, zadužen za razvoj franšizne mreže.

Napravili smo platformu za razmjenu iskustava, koja nam je pomogla unaprijediti nastavne programe na razini cijele mreže. Razgovarali smo o kvaliteti nastave, razmijenili mišljenja i usvojili najbolje prijedloge. Što se franšiznog sustava tiče, naš se poslovni model može nazvati "mekom franšizom", budući da primatelji franšize dobivaju "prostora" za razvoj vlastitih ideja – kaže Kruszyński.

Škola matematike 2plus2, prema prvim najavama, franšize bi trebala dobiti i u Hrvatskoj. Vlasnici koncepta su, naime, već u pregovorima s dva zainteresirana poduzetnika. Za sada se zna da će prva škola biti otvorena u Zagrebu, a druga na Jadranu.

Inače, Škola matematike 2plus2 samo u Poljskoj ima 55 poslovnica. Odnedavno su, pak, počeli razvijati i drugi koncept – školu informatike (Cyfrowa Akademia) koja već ima 15 centara. Marcin Kruszyński kaže da se dva koncepta vrlo dobro nadopunjuju. Između ostalog, i zbog toga što predavači koji tijekom ljeta nemaju previše posla u školi matematike, dobivaju priliku raditi sa djecom u školama informatike. – Poznavanje informatike, rad i programiranje na računalu spadaju u jednu od najbrže rastućih potreba suvremenog doba. U tome vidimo svoju šansu. Svakako i za razvoj nove franšize – naglašava Kruszyński.

_________________

Više o uvjetima i opis franšiznog sustava 2plus2 možete pronaći i u našem Katalogu franšiza.


Popularno na forumu