04.05.2015

Matematika u franšizi

Prve franšize Škole matematike 2plus2 ove će godine biti otvorene i u Hrvatskoj.

Za razliku od modnih i ugostiteljskih franšiza, u području obrazovanja mali je broj koncepata koji su poznati i dostupni diljem svijeta. Jedan od svijetlih izuzetaka svakako je škola engleskog jezika Helen Doron, koja, između ostalog, edukativne centre ima i u (svim) zemljama ove regije. Međutim, Škola matematike 2plus2 iz Poljske također želi promijeniti ovo pravilo – iako se radi o relativno mladom franšiznom sustavu, škola je do sada otvorila franšize u Ukrajini, Češkoj, Kazahstanu i Srbiji. Ono što je omogućilo širenje na inozemna tržišta jesu djelotvorna metodologija nastave i – prilično niske investicije za pokretanje posla, kaže Marcin Kruszyński, direktor tvrtke 2BLC, zadužen za razvoj franšizne mreže.

Škola matematike 2plus2 Fot. Škola matematike 2plus2

Škola matematike 2plus2 samo u Poljskoj ima 55 poslovnica, a u posljednje dvije godine primatelje franšize traži i u drugim zemljama Središnje i Istočne Europe.

Napravili smo platformu za razmjenu iskustava, koja nam je pomogla unaprijediti nastavne programe na razini cijele mreže. Razgovarali smo o kvaliteti nastave, razmijenili mišljenja i usvojili najbolje prijedloge. Što se franšiznog sustava tiče, naš se poslovni model može nazvati "mekom franšizom", budući da primatelji franšize dobivaju "prostora" za razvoj vlastitih ideja – kaže Kruszyński.

Škola matematike 2plus2, prema prvim najavama, franšize bi trebala dobiti i u Hrvatskoj. Vlasnici koncepta su, naime, već u pregovorima s dva zainteresirana poduzetnika. Za sada se zna da će prva škola biti otvorena u Zagrebu, a druga na Jadranu.

Inače, Škola matematike 2plus2 samo u Poljskoj ima 55 poslovnica. Odnedavno su, pak, počeli razvijati i drugi koncept – školu informatike (Cyfrowa Akademia) koja već ima 15 centara. Marcin Kruszyński kaže da se dva koncepta vrlo dobro nadopunjuju. Između ostalog, i zbog toga što predavači koji tijekom ljeta nemaju previše posla u školi matematike, dobivaju priliku raditi sa djecom u školama informatike. – Poznavanje informatike, rad i programiranje na računalu spadaju u jednu od najbrže rastućih potreba suvremenog doba. U tome vidimo svoju šansu. Svakako i za razvoj nove franšize – naglašava Kruszyński.

_________________

Više o uvjetima i opis franšiznog sustava 2plus2 možete pronaći i u našem Katalogu franšiza.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank