Forum o članku: Nova mladost 12

Korisničko ime 12.06.2013 *.V34-16.opera-mini.net

Da li je moguc Franchising u oblasti stomatologije u vezi stomatoloskih materijala?

Redakcija 13.06.2013 *.cable-89-216-123-95.static.sbb.rs

Franšizing je moguć u svakoj branši, tako i u stomatologiji.

Kako se (ako dobro razumemo Vaše pitanje) radi o distribuciji, koja (uvek) sadrži određena posebna znanja (know-how), svakako da je franšizing primenjiv.

Nije teško zamisliti sledeći scenario (kao primer): osvojen asortiman određenih proizvođača sa povoljnim cenama, koji se dostavlja (recimo) direktno ordinacijama, i koji funkcioniše na teritoriji nekog grada - može biti predmet interesovanja i u nekom drugom gradu - ili državi u regiji. Postoji preduzetnik koji "poznaje lokal" i kroz franšizing može da dobije razrađen poslovni model biznis model. Davalac franšizinga, sa druge strane, ima interesa da "proširi teritoriju" i time dopre do većeg broja kupaca, iz najmanje nekoliko razloga: ima veće tržište (svakako uz manji rabat jer deli zaradu sa primaocem) ali i bolje uslove nabavke - nabavlja veće količine robe i time mora imati bolje uslove. Naravno, osvaja teritoriju koju manje poznaje no lokalni primalac. Itd.

Prihvatite ovo samo kao ilustraciju! Ali je franšizing svakako moguć.

Ostale kategorije

Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove tvrtke PROFIT franchise services. Komentari koji sadrže elemente oglašavanja ili očito krše načela pristojnog ponašanja neće biti objavljeni ili će biti izbrisani. 

Samo registrirani korisnici mogu objavljivati komentare. IP adresa osobe koja je komentirala bit će vidljiva svim korisnicima. Korisnički će nalog biti blokiran ako komentari sadrže oglašavanje te uvredljive, vulgarne, prijeteće ili rasističke poruke. Ako primijetite zlouporabu, molimo kontaktirajte: redakcija@franchising.hr.

Administrator foruma ima pravo kombinirati komentare na slične teme i dodijeliti odgovarajuće naslove temama.

Uredništvo portala zadržava pravo korištenja cijelog ili dijela komentara s foruma u člancima objavljenim na stranicama Franchising.hr, kao i u časopisu ili drugim tiskanim materijalima gdje je uredništvo izdavač.