27.07.2016

Pizza Hut ponovno na meniju

Poljska tvrtka AmRest, vodeći operater restorana u Središnjoj i Istočnoj Europi, potpisala je nedavno franšizni ugovor s tvrtkom Pizza Hut Europe.

Na taj je način AmRest postao primatelj master franšize za Pizza Hut brend, zadužen za širenje lanca restorana u zemljama Središnje i Istočne Europe. Prema ovom sporazumu, AmRest će razvijati mrežu Pizza Hut restorana u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, ali i Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

Pizza Hut Fot. Pizza Hut

Kao primatelj master franšize brenda Pizza Hut, AmRest će biti zadužen za širenje lanca restorana i na tržištima Hrvatske, Srbije i Slovenije

Kao primatelj master franšize, poljska će tvrtka držati prava na Pizza Hut brend narednih 10 godina, a imat će mogućnost i dalje davati pojedinačne franšize. AmRest se također obvezao i na minimalan broj otvorenih Pizza Hut restorana, mada precizni podaci još uvijek nisu objavljeni. – Cilj nam je u narednim godinama značajno povećati prisutnost brenda na spomenutim tržištima – navodi se u službenom priopćenju tvrtki. Konačni ugovor je potpisan koncem 7. mjeseca 2016.

AmRest Holdings najveći je neovisni operator restorana brze usluge i neformalnog objedovanja u Središnjoj i Istočnoj Europi, s više od 1.000 restorana u 13 zemalja. Trenutačno vode 78 Pizza Hut restorana u tri države –Poljskoj, Rusiji i Mađarskoj. Franšizna prava za razvoj u Srednjoj i Istočnoj Europi AmRest drži i za brandove KFC, Burger King i Starbucks.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0
Pizza Hut ponovno na meniju

Dosad nije bilo komentara na članak. Nek Tvoj bude prvi.

Forum 41 teme, 71 komentara

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank