Prva verzija web-platforme za dizajniranje obuće pokrenuta je u rujnu 2011. Danas, Fun In Design namjerava razviti čitavu mrežu franšiznih trgovina.
Ponedjeljak
03.02.2014
Prvo su pokrenuli online shop, zatim otvorili trgovinu, a sada traže i primatelje franšize. Poljski proizvođač obuće predstavlja dobru - i zabavnu - ideju.
 

Poljska tvrtka Fun In Design, a kako joj samo ime kaže, odlučila se unijeti zabavu u proces pravljenja obuće - tvrtka je "uposlila" i svoje mušterije. Naime, obuću su počeli praviti 2011. godine, ali tako što su uporedo pokrenuli online shop, gdje su znatilježni i kreativni kupci preko jednostavne aplikacije mogli izabrati i kombinirati oblike, boje i materijale - te kreirati obuću po svojoj želji.

Od rujna prošle godine, tvrtka, međutim, "stoji čvrsto na zemlji", budući da su otvorili i prvu trgovinu u Varšavi. Kako kažu, ovo je samo početak, jer već planiraju u narednim godinama otvoriti još nekoliko trgovina u Poljskoj i inozemstvu, ali koje bi bile - pod franšizom.

- Odlučili smo se otvoriti stacionarnu trgovinu jer smo željeli dodatno provjeriti i optimizirati poslovni model u praksi. Na taj način smo došli i do određenih standarda koji se moraju poštovati - i kad je riječ o usluzi koju pružamo, ali i kad su dizajn trgovine ili prezetnacija proizvoda u pitanju. To nam je dalje omogućilo napraviti financijski model prilagođen našim proizvodima, koji se prave po želji svakog kupca - kaže Pavel Kocon, suvlasnik u tvrtki Fun In Design.

- Za početak, želimo otvoriti franšizne trgovine u četiri najveća grada u Poljskoj. Naravno, voljeli bismo pronaći franšizne partnere i u inozemstvu, prije svega u Njemačkoj, Francuskoj i skandinavskim zemljama. Stanovnici tih zemalja ipak imaju veću kupovnu moć - iskren je Kocon.

Prve franšizne trgovine u Poljskoj, pak, mogle bi se pojaviti već ove jeseni.

Izvor: Franchising.pl