Prodavaonica nakita Claire’s otvorena je u Novom Sadu, u Srbiji, očekuje se širenje mreže i u regiji.
Petak
07.02.2014
Claire’s Stores, jedan od svjetskih lidera u prodaji nakita i asesoara namijenjenog mlađim ženama, otvorio je prvu franšiznu prodavaonicu u Novom Sadu.
 

Američka tvrtka Claire's Stores Inc. jedan je od najvećih trgovaca nakita za mlađe žene, tinejdžerice i djevojčice. Danas, tvrtka ima trgovine u 44 zemlje, a brand je nedavno kroz franšizu stigao i u Srbiju.

Primatelj master franšize Claire's Stores za sve zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju je tvrtka Claire's Balkan. Prva trgovina otvorena je u Novom Sadu, ali se očekuje i širenje mreže.

Jim Fielding, izvršni direktor tvrtke, izjavio je krajem prošle godine da su konstantno u potrazi za novim prilikama za širenje maloprodaje diljem svijeta. Tijekom 2013. franšizne trgovine su otvorene na Filipinama, Kostariki i u Kolumbiji. Kako su tada najavili, planirano je sklapanje franšiznih ugovora za Brazil i Skandinaviju. U istom priopćenju najavili su da će franšizne trgovine nakon Srbije otvoriti i u Hrvatskoj i Sloveniji.

Tvrtka razvija dva formata trgovina pod brandovima: Clare's i Icing. Prvi je namijenjen djeci i tinejdžericama, dok je Icinig namijenjen ženama od 18 do 35 godina (s naglaskom na žene od 21 do 25 godina). U Sjevernoj Americi, Europi i Kini tvrtka ima više od 3.000 trgovina, od toga oko 2.700 posluje pod brandom Claire's, dok ostale rade pod brandom Icing. Osim toga, u maloprodajnoj mreži posluje 414 Claire's franšiznih prodavaonica u 25 zemalja, prije svega na Bliskom istoku, središnjoj i jugoistočnoj Aziji i Srednjoj i Južnoj Americi. Brand Icing mahom je prisutan u SAD-u, Kanadi i Portoriku.