Primatelji franšize Lidia Kalita pažljivo se biraju. Traže se osobe koje su već imale iskustva u prodaji luksuznih brandova, koje su otvorene prema klijentu, elokventne i, naravno, vole modu.
Srijeda
06.08.2014
Pored nove modne kolekcije, poljska dizajnerica Lidia Kalita odlučila je kreirati i svoju franšizu.
 

Lidia Kalita je poznato dizajnersko ime u Poljskoj, s iskustvom od preko 20 godina. Bila je tvorac i glavni dizajner marke Simple, ali je, kako kaže, to poglavlje u njenom životu sada zatvoreno. Kalita je, naime, prije osam godina brand prodala za 7,6 milijuna eura drugoj modnoj kompaniji – Gino Rossi. Prošle godine je odlučila otvoriti boutique pod svojim imenom i na taj način predstaviti i ponuditi nove, luksuznije kolekcije.

Od veljače ove godine pod markom Lidia Kalita otvorene su dvije trgovine u Warszawi, a već sada je izvjesno da će prva franšiza biti otvorena početkom rujna u Gdynji. – Dugoročno, željeli bismo se pojaviti u svim gradovima s više od 200 tisuća stanovnika – kaže Justyna Gustaw, zadužena za razvoj franšize. 

Zainteresirani za pokretanje ove modne franšize u Poljskoj trebali bi izdvojiti 300 tisuća zlota (nešto više od 70.000 eura), što bi pokrilo troškove opremanja trgovine od 50 do 80 četvornih metara (250 tisuća zlota) i ulaznu naknadu (50 tisuća zlota). Franšizodavac će pomoći pri izboru i obuci osoblja koje bi radilo u trgovini. Pošto se radi o luksuznom brandu, vrlo je važno, ističu u tvrtki, da se, pored načina izlaganja i predstavljanja odjeće, naročito vodi računa o kvaliteti i visokim standardima usluge. 

– Zbog toga i pažljivo biramo primatelje franšize. Proces je podijeljen u dva dijela. Nakon početnih razgovora i odabira najužeg kruga, kandidati se sastaju i razgovaraju osobno s dizajnericom. Tražimo prije svega ljude koji su već imali iskustva u prodaji luksuznih brandova, koji su otvoreni prema klijentu, elokventni i koji, naravno, vole modu. Svi zaposlenici će i sami nositi odjeću LK, dok svake sezone prodavačice dobivaju specijalno dizajniranu radnu odjeću – objašnjava Justyna Gustaw. 

Promocija branda je u punom jeku. Osim klasičnih modnih revija, Lidia Kalita je organizirala i posebnu reviju za VIP klijente. – Naravno, konstantno surađujemo sa poznatim javnim ličnostima, iz svijeta zabave, ali i medija. Zastupljeni smo u svim značajnim modnim magazinima i časopisima za žene. Aktivni smo na svim društvenim mrežama, posebice Facebooku, Instargamu i Tumblru – kaže Gustaw.

Izvor: Franchising.pl