22.02.2016

„Kralj“ širi partnersku mrežu

Partnerska mreža kave-pekare „Kralj“ bogatija je za tri nove jedinice – pekare su otvorene u Novom Sadu, Lazarevcu i Vršcu.

„Kralj“ je tek oko prije godinu dana počeo razvijati franšizni te partnerski sustav, a posljednja četiri mjeseca, pokazalo se, bila su i najplodonosnija – ova kave-pekara u grčkom stilu, prepoznatljiva po autentičnoj ponudi peciva, krafni, sendviča, salata, ali i kava i cijeđenih sokova – dobila je tri nova partnera. Prvo je, u studenom 2015, otvorena partnerska pekara u Novom Sadu, da bi ovih dana novu pekaru dobio i Lazarevac. Treća se partnerska pekara nalazi u Vršcu, a u naredna dva dana očekuje se svečano otvorenje.

Kralj, peciva i kafe Fot. Kralj Coffee Donuts&Snacks

Lisnata tijesta, kroasani, krafne, kave – po kojima se prepoznaje kave-pekara „Kralj“ u Beogradu – od sada se prodaju u još tri partnerske pekare

Slađana Kovačević, zadužena za širenje mreže u Srbiji, kaže da su se sva tri vlasnika odlučila za partnerski sustav – format koji ne podrazumijeva preuzimanje branda ili vizualnog identiteta pekare „Kralj“. Partneri su, međutim, podsjeća ona, poput klasičnih primatelja franšize, u obvezi nabavljati kave i peciva od davaoca, a ta obveza će važiti tri godine, koliko traje ugovor. – I franšizni i partnerski sustav naše kave-pekare vrlo su povoljne poslovne mogućnosti. Niti za jedan od ovih formata nisu potrebne prevelike investicije. Pored toga, bez obzira na format, razina potpore je, u suštini, ista. Iako ne rade pod našim brandom, i partnere je potrebno obučiti, uvesti u posao, pomoći im oko uređenja prostora, naučiti ih da pravilno peku naša peciva i pripremaju naše kave – objašnjava Kovačević.

Velika je sreća što su, kako kaže, i partneri iskusni poduzetnici koji su već radili u području ugostiteljstva ili trgovine. U Novom Sadu, vlasnici partnerske pekare isprva su držali lokal s brzom hranom, ali nisu bili zadovoljni rezultatima. Nakon određenog vremena odlučili su promjeniti „profil", a proizvodi i ponuda kave-pekare „Kralj“ učinila im se idealnom. – Sada posluju preko svakih očekivanja – kaže Kovačević.

U Lazarevcu je posao ustrojen kao „obiteljska priča“. – Pekaru vode majka i dva sina. I oni su već imali svoj lokal, ali su prihvatili sve naše savjete i prostor uredili po našim standardima i uvjetima. Iako je prošlo tek desetak dana od otvorenja, prezadovoljni su. Vidi se i da su mušterije zaista zadovoljne kvalitetom proizvoda – i kavom i pecivima – dodaje Kovačević.

Pekara u Vršcu je, kako smo spomenuli, na korak od otvorenja. A kako smo već pisali, vlasnica te pekare Snežana Rađenović poduzetnica je za primjer. Pored svog osnovnog zanimanja knjigovođe, ona vodi i tri Mini Pani pekare. Svom poduzetničnom portfelju sada je pridružila kave-pekaru koja bi trebala prenijeti autentični duh Grčke. – Slična ponuda ne postoji u Vršcu, što je također jedan od razloga zašto mi je ovaj koncept bio primamljiv – izjavila je za naš portal Rađenović.

Od kraja prošle godine, da podsjetimo, peciva i kave koji su zaštitni znaci pekare „Kralj“, mogu se naći i na tržištu Hrvatske. Tvrtka „Uslužni centar“, naime, preuzela je veleprodaju za cijelo tržište, o čemu smo također pisali.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0
„Kralj“ širi partnersku mrežu

Dosad nije bilo komentara na članak. Nek Tvoj bude prvi.

Forum 41 teme, 71 komentara

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank