Interface Financial Group

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

Povjest

Interface Financial Group je jedan od vodećih međunarodnih financijskih sustava s uslugama namijenjenim posebit manjim tvrtkama i poduzetnicima koji tek započinju poslovanje. Interface omogućuje svojim klijentima lakše doći do operativnog kapitala, nudeći im rješenje koje omogućuje brži protok novca uz uslugu "popusta na fakturu" - invoice discounting.

Tvrtka je osnovana 1972. godine, a od 1990. godine se uspješno razvija kao franšizna mreža, koja danas broji više od 160 primatelja diljem svijeta.

Sjedište tvrtke je u Makhamu, Ontario u Kanadi i u Bethasda, država Maryland, SAD.

U proteklih 8 godina Interface Financial Group se redovito nalazi na listi Franchise 500 (najboljih svjetskih franšiza) časopisa Entrepreneur.
2102. godine Interface je i na listi najboljih franšiznih biznisa koji se mogu voditi od kuće (Top 101 Homebased franchises)
Interface je nositelj priznanja "World Class Franchise" od strane Franchise Research Institute - priznanja koje se dodjeljuje franšizama koje pružaju vrhunsku podršku svoji primateljima.

Misija

Misija Interface je jednostavna: omogućiti klijentima brži protok keša kroz dokazani poslovni model baziran na invoice discounting, a primateljima franšize omogućiti jednostavan poslovni model i mogućnost za dobru zaradu.

Invoice discounting

Invoice discounting je "zrela" financijska usluga, s razvijenim tržištem korisnika i rastućim potrebama za ovakvom vrstom usluga. Za razliku od faktoring čije usluge prije svega targetiraju srednje i velike tvrtke, usluge invoice discounting su usmjerena ka manjim tvrtkama - novo-formiranim ili onima koji se tek razvijaju - s godišnjim prometom koji ih ne čini dovoljno atraktivnim za faktoring.

Ovo su često nedovoljno kapitalizirane tvrtke, odnosno ne raspolažu s dovoljno obrtnog kapitala, te imaju stalnu potrebu za likvidnim sredstvima. Takve tvrtke najčešće isporučuju proizvode ili usluge s rokom plaćanja od 30 dana ali i realnim očekivanjem da će im takve fakture biti plaćene tek za 40-60 dana od dana. Uz Interface i invoice doscounting sada tvrtke imaju mogućnost da budu isplaćene "odmah" - tako što će fakturu uz određeni diskont prodati upravo Interface-u. Kao klijent Interface mreže, tvrtka može sama izabrati koju će fakturu i kada prodati, bez obveza ili uvjeta vezanih za visinu iznosa ili broja faktura, te time može učinkovitije, predvidljivije i racionalnije upravljati operativnim kapitalom.

Sa druge strane, primatelj Interface franšize svoj ​​interes vidi upravo u pomenutom diskontu - razlici u cijeni, koja čini njegov prihod.

Usluge Interface su usluge temeljene na stvaranju "odnosa s klijentima", stoga su najbolji kandidati za Interface franšizu poduzetnici koji dolaze ili već imaju iskustva u svijetu bankarstva, faktoringa, brokerskog poslovanja, knjigovodstva ili sličnih financijskih usluga ...

Broj franšiznih poslovnica

SAD (141), Kanada (14), Svet (38)

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

 • Trening u sjedištu tvrtke (2 dana) i na lokaciji primatelja (3-5 dana)
 • Redovita podrška: Newsletter, Sastanci, Telefonska linija za podršku, Internet ...
 • Marketinška podrška

Procijenjena ukupna vrijednost investicije

 • Ulazna franšizna naknada: okvirno 39.000 USD (ovisno o području odnosno teritoriju koji se pokriva)
 • Redovita franšizna naknada (royalty): 8%
 • Potreban (poželjan) operativni kapital: od 50.000 do 100.000 USD
 • Ugovor se sklapa na 10 godina, s mogućnošću obnove.

Osnovni zahtjevi sustava

Od primatelja zahtevamo da osobno vode vlastiti Interface posao.

Vještine koje trebaju krasiti primatelje:

 • Vještina pregovaranja i komunikacije (pisane i govorne)
 • Sposobnost za donositi odluke
 • Kapacitet za rješavanje problema, te kapacitet za snalaženje "unutar definiranih smjernica"
 • Vještina građenja odnosa s klijentima
 • Samodisciplina
 • Iskustvo u financijskom poslovanju

Informacije o davatelju franšize

The Interface Financial Group

+386 51 38 66 66

mdeznak@matchpointnetwork.com

www.interfacefinancial.com

Kontakt osoba za kandidate

Miloš Dežnak (hrvatski

slovenački

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno Interface Financial Group.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Kontakt telefon *
E-mail *

pročitajte članke

Najčitanije

Informacije u katalogu dolaze od organizatora sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba provjeriti ponudu svakog od izlistanih sustava. Uredništvo zadržava pravo provjeriti podatke sadržane u katalogu. Ako primjetite ili primite obavijest da su bilo koji podaci u katalogu netočni ili zastarjeli, molimo kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising.hr portala, obavještava čitatelje da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt u katalogu. Sve informacije unesene u obrazac za kontakt šalju se e-poštom organizatoru sustava koji je naveden u katalogu, u dijelu koji se tiče informacija o franšiznom sustavu. Organizator sustava, koji prima poslane informacije, će ih koristiti za pružanje informacija o svom sustavu osobi koja je unijela upit. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podakte unijete putem obrazca za kontakt je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu osobnih podataka.