Interface Financial Group

IFG
Podaci o franšiznom sustavu
Opis franšiznog sustava

Povjest

Interface Financial Group je jedan od vodećih međunarodnih financijskih sustava s uslugama namijenjenim posebit manjim tvrtkama i poduzetnicima koji tek započinju poslovanje. Interface omogućuje svojim klijentima lakše doći do operativnog kapitala, nudeći im rješenje koje omogućuje brži protok novca uz uslugu "popusta na fakturu" - invoice discounting.

Tvrtka je osnovana 1972. godine, a od 1990. godine se uspješno razvija kao franšizna mreža, koja danas broji više od 160 primatelja diljem svijeta.

Sjedište tvrtke je u Makhamu, Ontario u Kanadi i u Bethasda, država Maryland, SAD.

U proteklih 8 godina Interface Financial Group se redovito nalazi na listi Franchise 500 (najboljih svjetskih franšiza) časopisa Entrepreneur.
2102. godine Interface je i na listi najboljih franšiznih biznisa koji se mogu voditi od kuće (Top 101 Homebased franchises)
Interface je nositelj priznanja "World Class Franchise" od strane Franchise Research Institute - priznanja koje se dodjeljuje franšizama koje pružaju vrhunsku podršku svoji primateljima.

Misija

Misija Interface je jednostavna: omogućiti klijentima brži protok keša kroz dokazani poslovni model baziran na invoice discounting, a primateljima franšize omogućiti jednostavan poslovni model i mogućnost za dobru zaradu.

Invoice discounting

Invoice discounting je "zrela" financijska usluga, s razvijenim tržištem korisnika i rastućim potrebama za ovakvom vrstom usluga. Za razliku od faktoring čije usluge prije svega targetiraju srednje i velike tvrtke, usluge invoice discounting su usmjerena ka manjim tvrtkama - novo-formiranim ili onima koji se tek razvijaju - s godišnjim prometom koji ih ne čini dovoljno atraktivnim za faktoring.

Ovo su često nedovoljno kapitalizirane tvrtke, odnosno ne raspolažu s dovoljno obrtnog kapitala, te imaju stalnu potrebu za likvidnim sredstvima. Takve tvrtke najčešće isporučuju proizvode ili usluge s rokom plaćanja od 30 dana ali i realnim očekivanjem da će im takve fakture biti plaćene tek za 40-60 dana od dana. Uz Interface i invoice doscounting sada tvrtke imaju mogućnost da budu isplaćene "odmah" - tako što će fakturu uz određeni diskont prodati upravo Interface-u. Kao klijent Interface mreže, tvrtka može sama izabrati koju će fakturu i kada prodati, bez obveza ili uvjeta vezanih za visinu iznosa ili broja faktura, te time može učinkovitije, predvidljivije i racionalnije upravljati operativnim kapitalom.

Sa druge strane, primatelj Interface franšize svoj ​​interes vidi upravo u pomenutom diskontu - razlici u cijeni, koja čini njegov prihod.

Usluge Interface su usluge temeljene na stvaranju "odnosa s klijentima", stoga su najbolji kandidati za Interface franšizu poduzetnici koji dolaze ili već imaju iskustva u svijetu bankarstva, faktoringa, brokerskog poslovanja, knjigovodstva ili sličnih financijskih usluga ...

Broj franšiznih poslovnica

SAD (141), Kanada (14), Svet (38)

Fotografija jedinice sustava
IFG
Podaci za primatelje franšize
Podrška primatelju franšize
 • Trening u sjedištu tvrtke (2 dana) i na lokaciji primatelja (3-5 dana)
 • Redovita podrška: Newsletter, Sastanci, Telefonska linija za podršku, Internet ...
 • Marketinška podrška
Procijenjena ukupna vrijednost investicije
 • Ulazna franšizna naknada: okvirno 39.000 USD (ovisno o području odnosno teritoriju koji se pokriva)
 • Redovita franšizna naknada (royalty): 8%
 • Potreban (poželjan) operativni kapital: od 50.000 do 100.000 USD
 • Ugovor se sklapa na 10 godina, s mogućnošću obnove.
Osnovni zahtjevi sustava

Od primatelja zahtevamo da osobno vode vlastiti Interface posao.

Vještine koje trebaju krasiti primatelje:

 • Vještina pregovaranja i komunikacije (pisane i govorne)
 • Sposobnost za donositi odluke
 • Kapacitet za rješavanje problema, te kapacitet za snalaženje "unutar definiranih smjernica"
 • Vještina građenja odnosa s klijentima
 • Samodisciplina
 • Iskustvo u financijskom poslovanju
Informacije o davaocu franšize
The Interface Financial Group
+386 51 38 66 66
mdeznak@matchpointnetwork.com
www.interfacefinancial.com
Kontakt osoba za kandidate

Miloš Dežnak (hrvatski, slovenački, engleski)
skype: mdeznak_matchpoint

Saznajte više
Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno franšiznom sustavu.
Ime i prezime *
Mjesto *
Kontakt telefon*
E-mail *
If you see this, leave this form field blank.

Informacije navedene u katalogu potječu od samih sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba da provjeri atraktivnost svakog sustava. Urednici zadržavaju pravo da provjere detalje o sustavu i informacije sadržane u katalogu. Ako primijetite da su navedeni podaci netočni ili zastarjeli, molimo Vas da o tome obavijestite redakciju.

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank