Interface Financial Group

IFG
Podaci o franšiznom sustavu
Opis franšiznog sustava

Povjest

Interface Financial Group je jedan od vodećih međunarodnih financijskih sustava s uslugama namijenjenim posebit manjim tvrtkama i poduzetnicima koji tek započinju poslovanje. Interface omogućuje svojim klijentima lakše doći do operativnog kapitala, nudeći im rješenje koje omogućuje brži protok novca uz uslugu "popusta na fakturu" - invoice discounting.

Tvrtka je osnovana 1972. godine, a od 1990. godine se uspješno razvija kao franšizna mreža, koja danas broji više od 160 primatelja diljem svijeta.

Sjedište tvrtke je u Makhamu, Ontario u Kanadi i u Bethasda, država Maryland, SAD.

U proteklih 8 godina Interface Financial Group se redovito nalazi na listi Franchise 500 (najboljih svjetskih franšiza) časopisa Entrepreneur.
2102. godine Interface je i na listi najboljih franšiznih biznisa koji se mogu voditi od kuće (Top 101 Homebased franchises)
Interface je nositelj priznanja "World Class Franchise" od strane Franchise Research Institute - priznanja koje se dodjeljuje franšizama koje pružaju vrhunsku podršku svoji primateljima.

Misija

Misija Interface je jednostavna: omogućiti klijentima brži protok keša kroz dokazani poslovni model baziran na invoice discounting, a primateljima franšize omogućiti jednostavan poslovni model i mogućnost za dobru zaradu.

Invoice discounting

Invoice discounting je "zrela" financijska usluga, s razvijenim tržištem korisnika i rastućim potrebama za ovakvom vrstom usluga. Za razliku od faktoring čije usluge prije svega targetiraju srednje i velike tvrtke, usluge invoice discounting su usmjerena ka manjim tvrtkama - novo-formiranim ili onima koji se tek razvijaju - s godišnjim prometom koji ih ne čini dovoljno atraktivnim za faktoring.

Ovo su često nedovoljno kapitalizirane tvrtke, odnosno ne raspolažu s dovoljno obrtnog kapitala, te imaju stalnu potrebu za likvidnim sredstvima. Takve tvrtke najčešće isporučuju proizvode ili usluge s rokom plaćanja od 30 dana ali i realnim očekivanjem da će im takve fakture biti plaćene tek za 40-60 dana od dana. Uz Interface i invoice doscounting sada tvrtke imaju mogućnost da budu isplaćene "odmah" - tako što će fakturu uz određeni diskont prodati upravo Interface-u. Kao klijent Interface mreže, tvrtka može sama izabrati koju će fakturu i kada prodati, bez obveza ili uvjeta vezanih za visinu iznosa ili broja faktura, te time može učinkovitije, predvidljivije i racionalnije upravljati operativnim kapitalom.

Sa druge strane, primatelj Interface franšize svoj ​​interes vidi upravo u pomenutom diskontu - razlici u cijeni, koja čini njegov prihod.

Usluge Interface su usluge temeljene na stvaranju "odnosa s klijentima", stoga su najbolji kandidati za Interface franšizu poduzetnici koji dolaze ili već imaju iskustva u svijetu bankarstva, faktoringa, brokerskog poslovanja, knjigovodstva ili sličnih financijskih usluga ...

Franšizne jedinice

SAD (141), Kanada (14), Svet (38)

Fotografija jedinice sustava
IFG
Podaci za primatelje franšize
Podrška primatelju franšize
 • Trening u sjedištu tvrtke (2 dana) i na lokaciji primatelja (3-5 dana)
 • Redovita podrška: Newsletter, Sastanci, Telefonska linija za podršku, Internet ...
 • Marketinška podrška
Procijenjena ukupna vrijednost investicije
 • Ulazna franšizna naknada: okvirno 39.000 USD (ovisno o području odnosno teritoriju koji se pokriva)
 • Redovita franšizna naknada (royalty): 8%
 • Potreban (poželjan) operativni kapital: od 50.000 do 100.000 USD
 • Ugovor se sklapa na 10 godina, s mogućnošću obnove.
Osnovni zahtjevi sustava

Od primatelja zahtevamo da osobno vode vlastiti Interface posao.

Vještine koje trebaju krasiti primatelje:

 • Vještina pregovaranja i komunikacije (pisane i govorne)
 • Sposobnost za donositi odluke
 • Kapacitet za rješavanje problema, te kapacitet za snalaženje "unutar definiranih smjernica"
 • Vještina građenja odnosa s klijentima
 • Samodisciplina
 • Iskustvo u financijskom poslovanju
Informacije o davaocu franšize
The Interface Financial Group
+386 51 38 66 66
mdeznak@matchpointnetwork.com
www.interfacefinancial.com
Kontakt osoba za kandidate

Miloš Dežnak (hrvatski, slovenački, engleski)
skype: mdeznak_matchpoint

Saznajte više
Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno franšiznom sustavu.
Ime i prezime *
Mjesto *
Kontakt telefon*
E-mail *
If you see this, leave this form field blank.

Informacije navedene u katalogu potječu od samih sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba da provjeri atraktivnost svakog sustava. Urednici zadržavaju pravo da provjere detalje o sustavu i informacije sadržane u katalogu. Ako primijetite da su navedeni podaci netočni ili zastarjeli, molimo Vas da o tome obavijestite redakciju.

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank