Znanstvena kuhinjica
Podaci o franšiznom sustavu
opis franšiznog sustava
Dobrodošli u Znanstvenu kuhinjicu, mjesto gdje se mašta uzdiže do znanja!
"Mašta je važnija od znanja" - rekao je veliki znanstvenik Albert Einstein. Obrazovni program „Znanstvena kuhinjica“ razvijen je upravo na temelju razumijevanja dubine i važnosti ove velike misli. Program je razvijen s osnovnim ciljem znanstvenog opismenjavanja djece u ranoj dobi, što uvelike doprinosi njihovom kognitivnom razvoju i predstavlja važnu osnovu za daljnju nadogradnju kroz formalno obrazovanje. Namijenjen je djeci uzrasta 5-8 godina, a pokriva osnove kemije, fizike i biologije.
Naš pristup temelji se na poticanju prirodne dječje znatiželje i želje za učenjem o svijetu oko sebe. Prepoznajući ovaj kapacitet, tim stručnjaka sa Sveučilišta u Beogradu je kroz projekt Scientific Kitchenette, podržan od strane Fonda za inovativnu djelatnost Republike Srbije, osmislio metodologiju rada koja se sastoji od sljedećih segmenata:
- Uvođenje pojedinih znanstvenih pojmova kroz raspravu
- Pokazne vježbe koje potiču na razmišljanje o zadanoj temi
- Samostalna izvedba pokusa prilagođenih uzrastu
- Logički zadaci kojima se utvrđuje gradivo
- Posebno osmišljene kolektivne igre usko vezane uz temu kroz koje razigranost poprima oblik funkcionalnog znanja
Na primjer, sva su djeca čula za ciklus vode u prirodi. Međutim, svako dijete ima svoju predodžbu o ovom fenomenu, koja u većini slučajeva ne odgovara stvarnosti. Naš tim osmislio je poseban sustav uz pomoć kojeg djeca na licu mjesta mogu vidjeti sve procese kruženja vode u prirodi. Kroz ovaj primjer djeca se upoznaju s različitim agregatnim stanjima vode, uvjetima u kojima dolazi do prijelaza iz jednog agregatnog stanja u drugo, te se osposobljavaju smjestiti tu pojavu u vlastiti kognitivni prostor, razumijevajući prirodnu pojavu u njoj na pravi način.
Naš zadatak nije naučiti ih što misliti, nego kako. Poštujući njihove početne stavove formirane u okrilju djetinjstva, nastojimo nenametljivo pružiti nadogradnju i potpuno nove spoznaje utemeljene na činjenicama.
Program se sastoji od 120 nastavnih sati.
- Realizira se kroz radionice u trajanju od 75 minuta, jednom tjedno tijekom šest mjeseci (osnovna razina) i šest mjeseci (napredna razina) kontinuirano
- Nastavni priručnici služe za utvrđivanje gradiva i u potpunosti prate obrađene tematske cjeline
- Svi naši edukatori certificirani su i obučeni za rad po patentiranoj metodi "Science Kitchen".
- Male grupe, do maksimalno 10 polaznika, omogućuju personalizirano iskustvo učenja
- Program je prilagođen dobi polaznika (predškolski, školski)
Naš tim
Tim "Znanstvene kuhinjice“ sastoji se prvenstveno od djece i znanstvenih entuzijasta.
Za izradu eksperimentalnog kurikuluma zadužena je dr. Sanja Šešlija Savić, znanstvena suradnica na Sveučilištu u Beogradu. Dr. Nevena Buđevac, izvanredna profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, ima zadatak staviti našu znanstvenu ideju u pedagoške i psihološke okvire prilagođene određenoj dobi. Za konačnu izradu programa i provedbu nastave zaslužna je Jelena Pilčević, diplomirana inženjerka kemijske tehnologije i naša magistrica edukatorica. Jelena Samardžić, diplomirana grafička dizajnerica, s velikim uspjehom sve naše ideje prepisuje u posebno dizajnirane priručnike koji su dio nastavnog seta.
Osim edukativnog dijela, naš tim stručnjaka osmislio je i zabavni dio programa koji se realizira kroz organizaciju ZNANSTVENIH ROĐENDANA.
Ova rođendanska zabava uključuje 4-6 zabavnih znanstvenih eksperimenata koji djeci omogućuju pristup fenomenu iz različitih kutova kako bi bolje ilustrirali njegove višestruke aspekte.
Pobrinuli smo se da opisani fenomeni budu djeci dostupni, a pritom smo pazili da im pojmove objasnimo na pristupačan način u uzbudljivoj dinamičnoj atmosferi! Trajanje rođendana je 2 sata, a maksimalan broj djece je 20-30.
Znanstveni eksperimenti privlače svu djecu, i dječake i djevojčice, bilo da su zaljubljenici u znanost ili će to tek postati.
Urednici Zelene učionice svrstali su naše rođendane među četiri najoriginalnija mjesta za proslavu dječjih rođendana u Beogradu.
Broj vlastitih poslovnica
Beograd, Šumatovačka 101a (centrala)
Broj franšiznih poslovnica
Beograd – Cetinjska br. 28, Kragujevac, Požarevac, Smederevo, Novi Pazar, Niš – Medijana, Užice, Novi Sad
Skopje – Karpoš – Makedonija
Ofembah – Njemačka
Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize
Podrška primatelju franšize
- Znanja i metode za provedbu programa Znanstvena kuhinja
- Edukacija za predavače
- Pravo korištenja robne marke zaštićene na nacionalnoj i međunarodnoj razini
- Know-how
- Udžbenici, priručnici, skripte
- Sve potrebne aplikacije i prezentacije za detaljnu implementaciju programa
- Učenički pribor za djecu (ruksaci, kute, naočale...)
- Projekti i detaljne upute za opremanje i brendiranje prostora
- Teritorijalni ekskluzivitet
- Stalna podrška središnjice
- Podrška u upravljanju centrom
- Podrška u provođenju marketinških kampanja
- Baza foto i video materijala
- Priprema za tiskani marketinški materijal (letci, poster, posjetnica...)
Procijenjena ukupna vrijednost investicije
Početna naknada: 5.000 do 20.000 EUR
Redovna mjesečna naknada: 10%
Naknada za marketing: Nema.
Potrebna početna ulaganja:
Oprema prostora: cca cca 2.000 do 3.500 EUR
Nabava laboratorijskih instrumenata, posuđa, kemikalija i sl.: cca 1.000
Ukupna očekivana investicija od 8.000 do 25.000 EUR
Osnovni zahtjevi sustava
Primatelj franšize trebao bi osigurati prostor od cca 80m2, po mogućnosti modularni otvoreni prostor koji može primiti 20 do 30 učenika.
Laboratorij treba biti opremljen stolom za izvođenje znanstvenih eksperimenata, modularnim stolovima koji se mogu postavljati u različite oblike (isporučujemo projekte), stolicama, školskom pločom, računalom, monitorom i printerom.
Informacije o davatelju franšize
Znanstvena kuhinjica
Šumatovačka 101a, Beograd
+381645350955
Kontakt osoba za kandidate
Tim Znanstvene kuhinjice
Saznajte više
pročitajte članke
Najčitanije
Škola brzog čitanja i mudrog učenja ulazi na tržište Slovenije. Masterfranšizeri Helena i Hrvoje Tkalčić otkrivaju uvjete za uzimanje franšize.
„Moć franšizinga? Postoje procedure, nema puno otvorenih pitanja, sve je pokriveno uputama temeljenim na našem iskustvu”, kaže Ivan Stanimirović, suvlasnik Kliker IT centra za djecu.
„Naša franšiza nije trendovskog tipa. Tehnike funkcionalnog učenja bile su bitne oduvijek, bitne su danas, a biti će bitne i u budućnosti“, istaknuli su Helena i Hrvoje Tkalčić, primatelji master franšize „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“
Škola za intelektualni razvoj djece „Malac Genijalac“ osvojila je „Franšiznu nagradu godine“ u kategoriji najbolja regionalna franšiza.
Coders Lab, lanac IT akademija iz Poljske, nastavlja sa širenjem franšizne mreže na Balkanu.
Franšizing je način na koji vlastiti posao možete voditi pod dobro poznatim brendom! Koristi se i od strane nekih od najvećih svijetskih brendova. Stoga - pokušajmo objasniti što je to franšizno poslovanje!
Franšiza je oblik suradnje između neovisnih poduzetnika. Franšizodavac nudi svoj "know-how" i brand, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primatelja franšize, koji tom naknadom stječu pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
Ugovor o franšizingu temelj je na kojem se gradi odnos između davatelja i primatelja franšizinga.
Franšizni paket je suština franšiznog sustava, jer sadrži sve - kompletan poslovni koncept koji nudi davatelj franšize.
Zainteresirani ste za pokretanje novog posla? Razmišljate o kupnji franšize? No, mnogo toga je nepoznato, te vas ta pomisao pomalo i plaši? Pokušajte ovako: popunite poznati australski test ispod – možda vam pomogne doći do odgovora je li franšizing za vas!
„Ukoliko postajete primatelji franšize, utoliko postajete partneri i prijatelji, a financijski ste neovisni“, kaže Sarah Vuković, zadužena za razvoj mreže škola „Malac Genijalac“ u Hrvatskoj
Franšizni koncept Edukido proširio je mrežu u Hrvatskoj. Novi edukativni centri bit će otvoreni u Zadru i Rijeci.
Proces traženja (regrutiranja) primatelja franšize nije nimalo lak. Kako bi se tvrtke trebale pripremiti za ovaj proces i što je potrebno za dobru promociju franšiznog koncepta?
U franšiznom sustavu Edukido većina primatelja franšize su žene. Zašto je to tako?
Dobro ustrojeni franšizni sustavi nastoje konstantno uvoditi inovacije koje će unaprijediti i olakšati poslovanje franšiznim partnerima. Što je aktualno u obrazovnom sustavu Maple Bear?
Pod imenom Verbatoria u više od 20 zemalja posluju centri za neurometrijsko testiranje i analizu urođenih talenata pojedinca. Ovaj sustva prisutan je i na ovim prostorima i nudi franšizu. Tko su poželjni primatelji ove franšize?
Informacije u katalogu dolaze od organizatora sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba detaljno provjeriti ponudu franšiznoga sustava. Uredništvo i samo zadržava pravo provjeriti podatke sadržane u katalogu. Ako primjetite ili primite obavijest da su bilo koji podaci u katalogu netočni ili zastarjeli, molimo kontaktirajte uredništvo.
PROFIT system, izdavač Franchising.hr portala, obavještava čitatelje da ne prikuplja niti obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt u katalogu. Sve informacije unesene u obrazac za kontakt šalju se e-poštom organizatoru sustava koji je naveden u katalogu, u dijelu koji se tiče informacija o franšiznom sustavu. Organizator sustava, koji prima informacije, će ih koristiti za pružanje informacija o svom sustavu osobi koja je unijela upit. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podakte unijete putem obrazca za kontakt je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu osobnih podataka.