27.07.2016

Pizza Hut ponovno na meniju

Poljska tvrtka AmRest, vodeći operater restorana u Središnjoj i Istočnoj Europi, potpisala je nedavno franšizni ugovor s tvrtkom Pizza Hut Europe.

Na taj je način AmRest postao primatelj master franšize za Pizza Hut brend, zadužen za širenje lanca restorana u zemljama Središnje i Istočne Europe. Prema ovom sporazumu, AmRest će razvijati mrežu Pizza Hut restorana u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, ali i Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

Pizza Hut Fot. Pizza Hut

Kao primatelj master franšize brenda Pizza Hut, AmRest će biti zadužen za širenje lanca restorana i na tržištima Hrvatske, Srbije i Slovenije

Kao primatelj master franšize, poljska će tvrtka držati prava na Pizza Hut brend narednih 10 godina, a imat će mogućnost i dalje davati pojedinačne franšize. AmRest se također obvezao i na minimalan broj otvorenih Pizza Hut restorana, mada precizni podaci još uvijek nisu objavljeni. – Cilj nam je u narednim godinama značajno povećati prisutnost brenda na spomenutim tržištima – navodi se u službenom priopćenju tvrtki. Konačni ugovor je potpisan koncem 7. mjeseca 2016.

AmRest Holdings najveći je neovisni operator restorana brze usluge i neformalnog objedovanja u Središnjoj i Istočnoj Europi, s više od 1.000 restorana u 13 zemalja. Trenutačno vode 78 Pizza Hut restorana u tri države –Poljskoj, Rusiji i Mađarskoj. Franšizna prava za razvoj u Srednjoj i Istočnoj Europi AmRest drži i za brandove KFC, Burger King i Starbucks.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank