Što se kuha u McDonald’su?

McDonald’s je prihvatio eksperiment
Prije nekoliko tjedana, tvrtka je odabrala četiri mala franšizna McDonald's restorana u San Franciscu koja bi određeno vrijeme klijentima nudila pomfrit s okusom – češnjaka. Za manje od dva tjedna testiranja – sva su četiri restorana ostala bez zaliha češnjaka, koji je uz mješavinu parmezana, maslinovog ulja te peršina, pomfritu davao specifan okus. – Ponosni smo na ono što su postigli naši lokalni primatelji franšize – izjavio je u službenom priopćenju Michael Haracz, rukovoditelj kulinarskih inovacija u McDonald's USA, napominjući da je nova stavka na meniju Gilroy Garlic Fries djelo regionalnog tima koji je odlučio "dobrom, starom" pomfritu dodati nešto lokalnog ukusa. Češnjak se, naime, dobavlja s farmi lokalnih proizvođača iz Gilroya, koji se, kako pišu američki mediji, naziva i "svjetskom prijestolnicom češnjaka". Američki lanac dodaje da je test s pomfritom samo dio šireg trenda u McDonald'su, budući da već određeno vrijeme eksperimentiraju s uvođenjem regionalnih okusa i obroka u standardni meni restorana.
Američki mediji, međutim, pišu da je ovo možda jedan od najboljih poteza McDonald'sa u posljednjih nekoliko godina. Uspjeh testa znači da će "začinjeni" pomfrit najvjerojatnije postati redovita stavka na meniju – za sada u 250 restorana Zaljevskog područja San Francisca.
Mušterija je uvijek u pravu
Ovo, međutim, nije jedina stavka koja je utjecala na značajno povećanje posjećenosti i prodaje, a time i na financijski oporavak džina brze prehrane. Poboljšanje kvalitete obroka i izlazak u susret željama mušterija sada su najvažnije smjernice u poslovanju. Tako je, na zahtjev ogromnog broja kupaca, u listopadu prošle godine McDonald's diljem Amerike uveo All-day breakfast, što znači da se obroci koji su se prodavali isključivo za doručak sada mogu naručiti tijekom cijelog dana. Osim toga, početkom ožujka ove godine, 140 restorana u državama Oregon i Washington počelo je pripremati Chicken McNuggets bez umjetnih aroma te konzervansa. Ne treba se čuditi, jer se lanac prošle godine obvezao da će do 2017. iz svojih obroka u potpunosti izbaciti umjetne arome i boje, kao i piletinu tretiranu antibioticima.
Američki su mediji ovih dana bili preplavljeni i najavama da će jedan od najvećih primatelja McDonald'sove franšize u svom restoranu u Missouriju služiti porcije pomfrita "koliko god mušterija može pojesti".
S druge strane, shvativši da je potražnja značajno opala i da ne utječe na rast posjećenosti, McDonald's je od prošlog ljeta iz američkih restorana postupno počeo povlačiti McWraps.
pročitajte članke

Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije

Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Bez licenciranja nema franšizinga. No, iako su vrlo slični, ova se dva modela poslovne suradnje u nekoliko detalja značajno razlikuju.
Trgovina odjeće ima mnogo i sve one prodaju sličnu robu. Kako postići uspjeh, kako da kupac kupuje baš u vašoj trgovini, a ne kod konkurencije? U tome vam može pomoći merchandising - vještina izlaganja i pozicioniranja robe.
Iako franšizni div u posljednjih godinu dana prolazi kroz jedan od najtežih razdoblja u svojoj povijesti, brojke koje opisuju McDonald’s i dalje su fascinantne.
Portal FranchiseDirect.com objavio je popis 100 najuspješnijih franšiznih sustava na svijetu. Na samom se vrhu nalaze lanci restorana brze prehrane.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?