Hrvatski krumpirići diljem svijeta

Nije tako česta pojava da tvrtke sa ovih prostora poslovanje prošire u daleke zemlje, a još je rjeđe da koncept razvijaju kroz master franšizu. Osim što imaju recept za pomfrit bez kapi ulja, riječki Surf'n'Fries već nekoliko godina, međutim, uspješno širi mrežu svojih barova za prodaju pomfrita diljem svijeta. Listi od 14 zemalja, na kojoj se, između ostalih, nalaze i Vijetnam, Turska, Norveška i Švedska, prije nekoliko mjeseci pridružio se Iran. Prvi pilot-objekt otvoren je u Teheranu.
– Primatelj master franšize je lokalna tvrtka u Iranu koja se bavi mnogim poslovima, od poljoprivrede do turizma. Oni su željeli uvesti koncept s krumpirićima na iransko tržište, tražili su ponude od jednog američkog branda koji je ih je odbio i od još jednog branda iz Malezije koji im je tražio iznimno visoku cijenu za frašizu. Tada su se obratili nama. Mi smo se odlučili dogovoriti na realnim osnovama, prošlo ljeto su nas posjetili u Hrvatskoj kako bi vidjeli koncept i kako bi potpisali ugovor – objašnjava Andrija Čolak, jedan od vlasnika koncepta.
Surf'n'Fries je u međuvremenu potpisao i ugovor o master franšizi za teritorije Njemačke i Dubaija. Za oba tržišta su, kako kaže Čolak, osmislili i poseban izgled Surf'n'Fries prodajnih mjesta. U Dubaiju će to biti samostojeći objekti, zanimljivo dizajnirani, a u Njemačkoj, svojevrsni manji format Surf'n'Fries barova, koji će biti postavljeni na benzinskim postajama. – Za desetak ćemo dana u Njemačkoj, na jednom velikom sajmu, predstaviti projekt za benzinske crpke. Ugovor o master franšizi smo već potpisali. Projekt za Dubai je spreman i on će se realizirati u rujnu – kaže Čolak.
Među najvažnijim elementima franšizinga jest kontrola franšiznih jedinica kako bi se standardi propisani ugovorm ispoštovali i održali. Jedan od načina na koji su uspjeli "sve konce držati u svojim rukama" je i to što razvijaju jako bliske odnose s primateljima franšize. – Naša tajna je da imamo što jednostavniji sustav pa time i manju šansu za pogreške. Također, koristimo i mistery shopper usluge kako bi poboljšali kvalitetu i uvidjeli eventualne pogreške – objašnjava Čolak.
pročitajte članke

Nagrada „Franšiza godine“ za 2021. pripala je franšiznom sustavu Surf'n'Fies, dok je Carwiz rent a car najbolja hrvatska izvozna franšiza.
Lanac Surf'n'Fries, poznat po pomfritu, neobičnim umacima i originalnoj ambalaži, ulazi na jedno od najzahtjevnijih tržišta – američko. Kako su tekle pripreme i kakve su realne mogućnosti za razvoj, otkriva Andrija Čolak
Lanac restorana Surf’n’Fries, poznat po pomfritu, neobičnim umacima te origanalnoj ambalaži, stigao je u Srbiju. Prvi restoran ovog franšiznog lanca otvoren je u Beogradu.
Surf'n'Fries, brand iz Rijeke poznat po krumpirićima, otvorio je prvi franšizni objekt u Australiji.
Franšizni lanac pomfrit barova Surf’n’Fries proširio je svoje poslovanje na brojna svjetska odredišta, a uskoro stiže na još jedno tržište ove regije. Za inovacije, također, nema predaha.
Najčitanije

Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Prema statistici Subwaya, u prvoj godini rada u Hrvatskoj najpopularniji Subway sendvič je ChickenTeriyaki, koji je bio svaki četvrti naručeni Subway sendvič.
Ekofungi nadomak Beograda proizvodi organsku gljivu. Njihove brojne inovacije snižavaju troškove proizvodnje, a maksimizuju prinose. Je li u poljoprivredi moguće razviti franšizu, razgovarali smo s vlasnicom tvrtke Ivankom Milenković.
Peta međunarodna hotelsko-investicijska konferencija Adria Hotel Forum (AHF) održat će se 8. i 9. veljače u hotelu Sheraton u Zagrebu. Forum će privući najzvučnija imena globalne hotelske industrije.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?