Vegetarijansko u modi, mada meso još uvek vodi

McDonald 'će otvoriti svoj prvi vegetarijanski restoran u Indiji sljedeće godine, što će biti dio šire strategije ekspanzije u toj zemlji.
Hamburgeri i pomfrit su se pokazali kao dobitna kombinacija u toj zemlji od 1955. kada je McDonald 'počeo širiti svoju franšiznu mrežu. Tvrtka je, ipak, odlučila se sada prilagodi i religioznim Indijcima i svoja prva dva vegetarijanska restorana otvoriće u spiritualnim centrima Indijaca, mjestu Katra i Amristaru.
Trenutno američki lanac brze hrane u Indiji ima 271 franšiznu prodavaonicu. Više od 80 posto McDonald 'restorana u svijetu posluju kao franšize. Trenutno posluje oko 33.500 restorana koji dnevno usluže u prosjeku 69 milijuna gostiju u 119 zemalja.
Također, američki lanac brze hrane, Subway, prepoznatljiv po sendvičima, otvorit do kraja godine svoj četvrti vegeterijanski restoran u Indiji.
Glasnogovornica kompanije Subway, Les Vinograd izjavila je da indijski franšizera restorana Subway vjeruju da su vegetarijanski restorani prilika za rast tvrtke. Zbog toga tamošnji poduzetnici istražuju prilike za otvaranje novih restorana u zajednicama koje preferiraju vegetarijansku prehranu.
- Kad god počnemo poslovanje u nekoj zemlji prilagođavamo se lokalnoj kulturi i religiji. Indija je najbolji primjer koliko se naš izbornik promijenio. Već posjedujemo nekoliko jela specijalno dizajniranih za indijsko tržište - rekla je Vinograd.
Prvi vegetarijanski restoran te kompanije u Indiji otvoren je početkom prošle godine. Subway posluje u Indiji deset godina i trenutno ima 293 restorana, a franšiznu mrežu razvija više poduzetnika koji u svom vlasništvu najčešće imaju više restorana.
U svijetu trenutno postoji 37.005 restorana Subway u 99 zemalja. Tvrtka je osnovana 1965. u američkoj državi Connecticut i trenutno je najveći lanac brze hrane na svijetu.
pročitajte članke

Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije

Posao se ne može pokrenuti bez ulaganja, a franšiza po tom pitanju nije iznimka. Koje se to investicije tretiraju kao obvezne – kao ulaganja bez kojih se franšizna suradnja ne može zamisliti?
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Portal FranchiseDirect.com predstavlja popis 100 najuspješnijih franšiza u svijetu. Prva tri mjesta, kao i prošle godine, zauzeli su isti brandovi.
Trgovina odjeće ima mnogo i sve one prodaju sličnu robu. Kako postići uspjeh, kako da kupac kupuje baš u vašoj trgovini, a ne kod konkurencije? U tome vam može pomoći merchandising - vještina izlaganja i pozicioniranja robe.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?