Svježe cijeđeno
Pod brandom Nude Fresh&Juicy franšizno se širi koncept modernog bara u kojem se služe 100% svježe cijeđeni sokovi, shakeovi od voća (smoothies) i voćne salate. I kako u ljetnoj sezoni prirodno raste potražnja za osvježavajućim napicima, tako raste i prodaja u ugostiteljskim objektima ovog tipa. Dobra je vijest da češka tvrtka Nude Juice and Smoothie, vlasnik spomenutog koncepta, traži potencijalne primatelje franšize na tržištu Srbije i Hrvatske.
Tvrtka nudi tri moguća modela suradnje. Primatelj, prvo, može dobiti franšizu za potpuno nov, kompletno opremljen bar pod brandom Nude Fresh&Juicy. Zatim, primatelj može samo dodati ponuđeni koncept u već postojeći lokal koji vodi pod vlastitim brandom. Po trećem modelu, primatelj franšize može sudjelovati u online prodaji sokova putem specijaliziranog e-shop-a.
Uz osnovnu ponudu, Nude Fresh&Juicy klijentima nudi i širok izbor energetskih pića.
-- Osim toga, napici od svežeg voća se spremaju "na licu mjesta", pred našim klijentima, a pravimo ih po vlastitoj recepturi. Trudimo se, jer želimo udovoljiti različitim ukusima naših kupaca -- kaže Přemysl Hejda, direktor tvrtke.
Ulazna naknada za ovaj koncept iznosi 3.900 eura (99.000 čeških kruna), a iznos ukupne investicije varira ovisno o vrsti franšizne jedinice i uvjeta rentiranja prostora. Za prvi model bara, recimo, potrebno je izdvojiti 40-60.000 eura, redovna franšizna naknada iznosi 5-15% od prodaje, a naknada za marketing 3%. Ugovor se potpisuje na pet godina.
pročitajte članke
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Portal FranchiseDirect.com predstavlja popis 100 najuspješnijih franšiza u svijetu. Prva tri mjesta, kao i prošle godine, zauzeli su isti brandovi.
Portal FranchiseDirect.com objavio je popis 100 najuspješnijih franšiznih sustava na svijetu. Na samom se vrhu nalaze lanci restorana brze prehrane.
Iako franšizni div u posljednjih godinu dana prolazi kroz jedan od najtežih razdoblja u svojoj povijesti, brojke koje opisuju McDonald’s i dalje su fascinantne.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?