Brzo, lagano, zdravo
Iako je talijanska kuhinja diljem svijeta poznata po specijalitetima od tjestenina, najbolji dio te kuhinje zapravo čini - povrće. Ovu jednostavnu činjenicu iskoristio je Giuseppe Maione i 2010. godine pokrenuo gastromonski projekt koji će, sasvim neuobičajeno, ujediniti najbolje iz dva suprotstavljena koncepta - restorana s brzom uslugom i zdrave hrane. Tako je 2010. nastao restoran Insalate Italiane (Talijanske salate).
- Insalate Italiane je ono što danas zovemo wellness food. Iako spada u fast-food, jer nudi obroke koji se spremaju brzo, ovo nije ono što obično podrazumijevamo pod "brzom hranom". Obroci se isključivo spravljaju od svježih i kvalitetnih namirnica. Tako smo, zapravo, izašli u susret velikom broju ljudi koji moraju i žele hraniti se zdravo. Mušterije mogu birati količinu i vrste svježeg povrća koje će kombinirati, a osnova mogu biti tjestenine, riža, kus-kus. Obroci su niskokalorični, spremaju se bez masti i sa vrlo malo soli, a najvažnije je što mušterije sve to dobivaju po vrlo povoljnim cijenama - objašnjava Maione sve prednosti koncepta.
Ne krije da su s puno entuzijazma ušli u ovaj posao. - Odmah smo otvorili tri restorana, u Milanu i Rimu, a planiramo otvoriti i restoran u Napulju - kaže Maione. Međutim, jednostavna implementacija koncepta i rezultati koje su postigli za vrlo kratko vrijeme naveli su ih da razmišljaju i dalje od granica matičnog tržišta. Kao koncept koji se lako može proširiti kroz franšizu, Insalate Italiane traži i poduzetnike koji bi bili voljni razvijati koncept u zemljama ove regije. Primatelje franšize traže i u Hrvatskoj.
Franšizoprimac, inače, može birati između tri formata franšiznog restorana: Easy, Comfort i Ful Optional Hub. Ulazna naknada i investicije potrebne za otvaranje franšize variraju ovisno o veličini prodajnog prostora (formata).
Primatelj može računati na potpunu potporu i obuku koja bi se organizirala u Italiji. Ugovor se sklapa na četiri godine, a kako kažu u tvrtki, najbolje je što se povrat investicije može očekivati nakon dvije do tri godine poslovanja.
Za više informacija, pogledajte Insalate Italiane u našem Katalogu franšiza.
pročitajte članke
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Portal FranchiseDirect.com predstavlja popis 100 najuspješnijih franšiza u svijetu. Prva tri mjesta, kao i prošle godine, zauzeli su isti brandovi.
Portal FranchiseDirect.com objavio je popis 100 najuspješnijih franšiznih sustava na svijetu. Na samom se vrhu nalaze lanci restorana brze prehrane.
Iako franšizni div u posljednjih godinu dana prolazi kroz jedan od najtežih razdoblja u svojoj povijesti, brojke koje opisuju McDonald’s i dalje su fascinantne.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?