Jednostavna implementacija koncepta i rezultati koje su postigli za vrlo kratko vrijeme naveli su vlasnika restorana Insalate Italiane da posao proširi i kroz franšizu. Potencijalne primatelje franšize traže u Hrvatskoj, ali i drugim zemljama ove regije.
Ponedjeljak
04.11.2013
Insalate Italiane franšizno širi svoj ​​koncept fast-food restorana koji nudi svježe i zdrave obroke. Potencijalne primatelje franšize traže i u zemljama ove regije.
 

Iako je talijanska kuhinja diljem svijeta poznata po specijalitetima od tjestenina, najbolji dio te kuhinje zapravo čini - povrće. Ovu jednostavnu činjenicu iskoristio je Giuseppe Maione i 2010. godine pokrenuo gastromonski projekt koji će, sasvim neuobičajeno, ujediniti najbolje iz dva suprotstavljena koncepta - restorana s brzom uslugom i zdrave hrane. Tako je 2010. nastao restoran Insalate Italiane (Talijanske salate).

- Insalate Italiane je ono što danas zovemo wellness food. Iako spada u fast-food, jer nudi obroke koji se spremaju brzo, ovo nije ono što obično podrazumijevamo pod "brzom hranom". Obroci se isključivo spravljaju od svježih i kvalitetnih namirnica. Tako smo, zapravo, izašli u susret velikom broju ljudi koji moraju i žele hraniti se zdravo. Mušterije mogu birati količinu i vrste svježeg povrća koje će kombinirati, a osnova mogu biti tjestenine, riža, kus-kus. Obroci su niskokalorični, spremaju se bez masti i sa vrlo malo soli, a najvažnije je što mušterije sve to dobivaju po vrlo povoljnim cijenama - objašnjava Maione sve prednosti koncepta.

Ne krije da su s puno entuzijazma ušli u ovaj posao. - Odmah smo otvorili tri restorana, u Milanu i Rimu, a planiramo otvoriti i restoran u Napulju - kaže Maione. Međutim, jednostavna implementacija koncepta i rezultati koje su postigli za vrlo kratko vrijeme naveli su ih da razmišljaju i dalje od granica matičnog tržišta. Kao koncept koji se lako može proširiti kroz franšizu, Insalate Italiane traži i poduzetnike koji bi bili voljni razvijati koncept u zemljama ove regije. Primatelje franšize traže i u Hrvatskoj.

Franšizoprimac, inače, može birati između tri formata franšiznog restorana: Easy, Comfort i Ful Optional Hub. Ulazna naknada i investicije potrebne za otvaranje franšize variraju ovisno o veličini prodajnog prostora (formata).

Primatelj može računati na potpunu potporu i obuku koja bi se organizirala u Italiji. Ugovor se sklapa na četiri godine, a kako kažu u tvrtki, najbolje je što se povrat investicije može očekivati nakon dvije do tri godine poslovanja.

Za više informacija, pogledajte Insalate Italiane u našem Katalogu franšiza.