Subway ponovo u Sloveniji

Restoran čuvenog američkog lanca brze hrane otvoren je 19. prosinca u Ljubljani. Prema do sada dostupnim informacijama, zna se da će lokal poslovati kao franšiza i da će raditi "sedam dana u tjednu".
Foto: SUBWAY® - Restoran u SAD-u
Potrošači u Sloveniji su tako ponovo dobili priliku uživati u onome po čemu je Subway postao poznat u cijelom svijetu - sendvičima i načinu njihove pripreme. Naime, u Subway restoranima se svakodnevno peče kruh koji se koristi za pravljenje sendviča, a sami sendviči se pripremaju odmah pred klijentima - tako što kupac, po svojoj želji, bira vrstu kruha i sastojke. Prema onome što su predstavnici tvrtke početkom ove godine najavili u medijima, zna se da će slovenski Subway povrće nabavljati od domaćih proizvođača, a ostatak proizvoda uvoziti iz Njemačke.
Inače, prvi Subway restoran u Sloveniji otvoren je sredinom prošlog desetljeća, također u Ljubljani. Tada su postojali planovi da se otvori i drugi, ali se Subway 2007. godine povukao sa slovenskog tržišta, zatvorivši i taj postojeći restoran.
Na globalnoj razini, pak, Subway trenutno u svojoj franšiznoj mreži ima gotovo 41.000 restorana, raspoređenih u 104 zemlje. Po broju jedinica, Subway je najveći fast-food lanac u svijetu.
pročitajte članke

Američki lanac pizzerija Pizza Hut dolazi u Hrvatsku, u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Najčitanije

Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Prema statistici Subwaya, u prvoj godini rada u Hrvatskoj najpopularniji Subway sendvič je ChickenTeriyaki, koji je bio svaki četvrti naručeni Subway sendvič.
Ekofungi nadomak Beograda proizvodi organsku gljivu. Njihove brojne inovacije snižavaju troškove proizvodnje, a maksimizuju prinose. Je li u poljoprivredi moguće razviti franšizu, razgovarali smo s vlasnicom tvrtke Ivankom Milenković.
Peta međunarodna hotelsko-investicijska konferencija Adria Hotel Forum (AHF) održat će se 8. i 9. veljače u hotelu Sheraton u Zagrebu. Forum će privući najzvučnija imena globalne hotelske industrije.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?