Novi lanac brze hrane u regiji

Ubrzo nakon što je McDonald's napustio tržište Makedonije, počelo se pričati o dolasku jednog od najvećih lanaca brze hrane iz Grčke - Goody's-u. Lanac je nedavno i stigao u glavni grad Skoplje, a otvoren je u okviru trgovačkog centra Vero.
Konstantinos Theodossiadis, generalni direktor Veropoulos-Skopje, prilikom otvaranja prvog restorana izjavio je da je sretan što se na mapi restorana u Skoplju našao i jedan s ukusnim mediteranskim jelima. - Goody's nudi mediteranska jela, kvalitetu i brzu uslugu, kao i razne vrste hrane pripremljene u skladu s najvišim standardima - rekao je on.
Na službenim internetskim stranicama tvrtke Goody's navodi se da primatelj franšize treba obezbjediti prostor od 200 kvadrata, koji bi uključivao i prostor za sjedenje. Mjesto u kojem se otvara restoran trebao bi imati najmanje 15.000 stanovnika.
Goody's je osnovan 1975. u Solunu i jedan je od vodećih lanaca brze hrane u Grčkoj. Prve franšize otvorene su još davne 1977. godine. Danas, pod brandom Goody's posluje više od 185 restorana, a pored Grčke, nalaze se i na Cipru, u Albaniji, Bugarskoj, Bjelorusiji, Portugalu. Ove godine se očekuje i otvorenje prvog restorana na Kosovu. Goody's je listiran na Atenskoj burzi od 1994. godine, a od 2006. se nalazi u vlasništvu kompanije Vivartia.
pročitajte članke

Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije

Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Bez licenciranja nema franšizinga. No, iako su vrlo slični, ova se dva modela poslovne suradnje u nekoliko detalja značajno razlikuju.
Trgovina odjeće ima mnogo i sve one prodaju sličnu robu. Kako postići uspjeh, kako da kupac kupuje baš u vašoj trgovini, a ne kod konkurencije? U tome vam može pomoći merchandising - vještina izlaganja i pozicioniranja robe.
Iako franšizni div u posljednjih godinu dana prolazi kroz jedan od najtežih razdoblja u svojoj povijesti, brojke koje opisuju McDonald’s i dalje su fascinantne.
Portal FranchiseDirect.com objavio je popis 100 najuspješnijih franšiznih sustava na svijetu. Na samom se vrhu nalaze lanci restorana brze prehrane.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?