Novi lanac brze hrane u regiji

Ubrzo nakon što je McDonald's napustio tržište Makedonije, počelo se pričati o dolasku jednog od najvećih lanaca brze hrane iz Grčke - Goody's-u. Lanac je nedavno i stigao u glavni grad Skoplje, a otvoren je u okviru trgovačkog centra Vero.
Konstantinos Theodossiadis, generalni direktor Veropoulos-Skopje, prilikom otvaranja prvog restorana izjavio je da je sretan što se na mapi restorana u Skoplju našao i jedan s ukusnim mediteranskim jelima. - Goody's nudi mediteranska jela, kvalitetu i brzu uslugu, kao i razne vrste hrane pripremljene u skladu s najvišim standardima - rekao je on.
Na službenim internetskim stranicama tvrtke Goody's navodi se da primatelj franšize treba obezbjediti prostor od 200 kvadrata, koji bi uključivao i prostor za sjedenje. Mjesto u kojem se otvara restoran trebao bi imati najmanje 15.000 stanovnika.
Goody's je osnovan 1975. u Solunu i jedan je od vodećih lanaca brze hrane u Grčkoj. Prve franšize otvorene su još davne 1977. godine. Danas, pod brandom Goody's posluje više od 185 restorana, a pored Grčke, nalaze se i na Cipru, u Albaniji, Bugarskoj, Bjelorusiji, Portugalu. Ove godine se očekuje i otvorenje prvog restorana na Kosovu. Goody's je listiran na Atenskoj burzi od 1994. godine, a od 2006. se nalazi u vlasništvu kompanije Vivartia.
pročitajte članke

Američki lanac pizzerija Pizza Hut dolazi u Hrvatsku, u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Najčitanije

Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Prema statistici Subwaya, u prvoj godini rada u Hrvatskoj najpopularniji Subway sendvič je ChickenTeriyaki, koji je bio svaki četvrti naručeni Subway sendvič.
Ekofungi nadomak Beograda proizvodi organsku gljivu. Njihove brojne inovacije snižavaju troškove proizvodnje, a maksimizuju prinose. Je li u poljoprivredi moguće razviti franšizu, razgovarali smo s vlasnicom tvrtke Ivankom Milenković.
Peta međunarodna hotelsko-investicijska konferencija Adria Hotel Forum (AHF) održat će se 8. i 9. veljače u hotelu Sheraton u Zagrebu. Forum će privući najzvučnija imena globalne hotelske industrije.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?