Brzo, a zdravo by Matija

Novi restoran je u vlasništvu tvrtke i nalazi se u Vlaškoj ulici u Zagrebu. To je drugi restoran ovog branda u glavnom gradu Hrvatske. Wok by Matija, inače, ima i franšizni gastronomski kutak koji je u ožujku ove godine otvoren u Rijeci, a u budućnosti je u planu da se primatelji franšize nađu diljem Hrvatske.
Kako je nedavno izjavio Matija Nikolić, idejni tvorac ovog restorana brze hrane, nije isključeno ni širenje preko granice Hrvatske. – Želimo da i drugi uživaju u našem jelovniku, prije svega ljudi iz susjednih zemalja, a kasnije možda i u nekim udaljenijim državama – rekao je Nikolić.
Osim otvorenja restorana, Matija Nikolić je bio okupiran i organizacijom drugog Street Food Festivala, čiji je idejni tvorac. Festival je održan 26. i 27. travnja u Zagrebu pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Zainteresirani su na Strossmayerovom šetalištu mogli uživati u 12 vrsta jela iz osam zemalja.
pročitajte članke

Američki lanac pizzerija Pizza Hut dolazi u Hrvatsku, u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Najčitanije

Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Prema statistici Subwaya, u prvoj godini rada u Hrvatskoj najpopularniji Subway sendvič je ChickenTeriyaki, koji je bio svaki četvrti naručeni Subway sendvič.
Ekofungi nadomak Beograda proizvodi organsku gljivu. Njihove brojne inovacije snižavaju troškove proizvodnje, a maksimizuju prinose. Je li u poljoprivredi moguće razviti franšizu, razgovarali smo s vlasnicom tvrtke Ivankom Milenković.
Peta međunarodna hotelsko-investicijska konferencija Adria Hotel Forum (AHF) održat će se 8. i 9. veljače u hotelu Sheraton u Zagrebu. Forum će privući najzvučnija imena globalne hotelske industrije.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?