Kutak za Rakia Bar u Beču

Ugostiteljski lokal "Kotor" smješten je u samom centru austrijske prijestolnice, a odnedavno, ima još jedan "tematski" kutak – krajem lipnja, dodan mu je franšizni korner poznatog lanca barova iz Srbije – Rakia Bar.
Da podsjetimo, franšizni korner je, zapravo, dio nove razvojne strategije tvrtke iz Beograda. Kako nam je svojedobno objasnio Branimir Nešić, tvorac koncepta Rakia Bar, u ovom trenutku planiraju razviti i ponuditi franšizu za sva tri svoja formata – bar, korner bara i gift shop.
Tako bi franšizni korner Rakia Bara trebao biti otvoren i u Berlinu, i to u okviru beogradske konceptualne trgovine "Supermarket", koja se priprema otvoriti "podružnicu" i u glavnom gradu Njemačke.
S druge strane, pod brandom Rakia & Co. u Beču je prošle godine otvoren i gift shop. Ta trgovina je u vlasništvu tvrtke, međutim, kako je planirano, i ovaj koncept se može razvijati kroz franšizu. – U gift shop-u, pored rakije, nudimo i neke druge tradicionalne namirnice kao što su džemovi, ajvari, slatko. U Beču se koncept pokazao jako zanimljivim i za sada gift shop koji smo otvorili bilježi dobre rezultate – rekao nam je svojdobno Nešić.
Franšizni barovi Rakia Bara za sada se mogu pronaći u Kragujevcu, Novom Sadu, Zemunu i Torontu (dva bara).
pročitajte članke

Američki lanac pizzerija Pizza Hut dolazi u Hrvatsku, u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Najčitanije

Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Prema statistici Subwaya, u prvoj godini rada u Hrvatskoj najpopularniji Subway sendvič je ChickenTeriyaki, koji je bio svaki četvrti naručeni Subway sendvič.
Ekofungi nadomak Beograda proizvodi organsku gljivu. Njihove brojne inovacije snižavaju troškove proizvodnje, a maksimizuju prinose. Je li u poljoprivredi moguće razviti franšizu, razgovarali smo s vlasnicom tvrtke Ivankom Milenković.
Peta međunarodna hotelsko-investicijska konferencija Adria Hotel Forum (AHF) održat će se 8. i 9. veljače u hotelu Sheraton u Zagrebu. Forum će privući najzvučnija imena globalne hotelske industrije.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?