Burger King ponovno u Rumunjskoj
Kako objavljuju rumunjski mediji, američki lanac planira otvoriti 30 restorana u Rumunjskoj u naredne četiri godine. Burger King je, inače, prije dvije godine "nestao" sa ovog tržišta kada se tadašnji nositelj franšize Atlantic Restaurant System povukao iz posla uslijed nesolventnosti, zatvorivši pritom sve restorane ovog brenda.
Foto: PROFIT system
Iz sjedišta tvrtke u Americi, pak, ovih je dana potvrđeno da se Burger King vraća u Rumunjsku, s tim što će matična tvrtka ovoga puta biti izravno uključena u razvoj mreže. Tvrtka je osnovala joint venture Burger King SEE, te će, osim Rumunjske, biti zadužena i za razvoj franšize u Italiji, Poljskoj i Grčkoj. Novoosnovana tvrtka zapravo je nositelj master franšize i ima pravo davati pojedinačne franšize.
Povratkom na tržište Rumunjske, Burger King najavio je i da je spreman investirati više desetaka milijuna eura u razvoj mreže, a planirano je otvaranje restorana svih formata – drive-in, uličnih restorana i restorana unutar trgovačkih centara.
pročitajte članke

Američki lanac pizzerija Pizza Hut dolazi u Hrvatsku, u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Najčitanije

Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Prema statistici Subwaya, u prvoj godini rada u Hrvatskoj najpopularniji Subway sendvič je ChickenTeriyaki, koji je bio svaki četvrti naručeni Subway sendvič.
Ekofungi nadomak Beograda proizvodi organsku gljivu. Njihove brojne inovacije snižavaju troškove proizvodnje, a maksimizuju prinose. Je li u poljoprivredi moguće razviti franšizu, razgovarali smo s vlasnicom tvrtke Ivankom Milenković.
Peta međunarodna hotelsko-investicijska konferencija Adria Hotel Forum (AHF) održat će se 8. i 9. veljače u hotelu Sheraton u Zagrebu. Forum će privući najzvučnija imena globalne hotelske industrije.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?