Sajam je prilika za cijelu regiju

Andrija Čolak
Na inicijativu Hrvatske gospodarske komore franšizni lanac Surf'n'Fries uzeo je aktivno sudjelovanje u organizaciji Sajma franšiza, financijskih i konzultantskih usluga – FEC (Franchising Exhibition Croatia), koji se 29. i 30. svibnja održava u Opatiji. Kako nam je potvrdio Andrija Čolak, suvlasnik lanca, cilj ovog događaja je stvoriti regionalni sajam fokusiran na franšizno poslovanje.
– Franšizing je još u povojima u cijelog regiji, a ima ogromni potencijal za stvaranje održive ekonomije i novih radnih mjesta – ističe Čolak.
On smatra da regionalni sajmovi mogu biti uspješni jer, prije svega, poduzetnici iz regije dobivaju priliku da se povežu, stvore nove kontakte i razmjene informacije. – Iako živimo u informatičkom dobu i postoji jako puno dostupnih informacija, i dalje je najveća vrijednost u osobnom kontaktu i interakciji. Nadalje, regionalno tržište se sigurno može unaprijediti zbog inovacija koje se putem sajmova počinju širiti regijom – kaže on.
Kao mjesto za održavanja sajma, Opatija je odabrana, kako kaže, i zbog toga što je to primorsko mjesto poznato po konferencijskom turizmu, a riječka okolina po organizaciji različitih manifestacija poslovnog karaktera.
– Drugim rječima, infrastruktura postoji, znanje postoji, sada je na nama da organiziramo i stvaramo nove vrijednosti na tržištu. Konkretno, Opatija je, osim navedenog, odabrana i zbog prirodnih ljepota i posebnosti samog grada. Želimo da izlagači i posjetitelji uživaju u predivnoj arhitekturi, gastronomiji te moru za vrijeme trajanja sajma – objašnjava Čolak.
Što se tiče franšiznog lanca Surf'n'Fries, Čolak kaže da su u tijeku posljednje pripreme za otvaranje prvog objekta u Norveškoj u gradu Tonsbergu. – I ovaj objekt će biti opremljen novom tehnologijom za pripremu bez ulja te će biti prvi takav u Norveškoj. Također, u stalnim smo razgovorima za druga tržišta, u posljednje vrijeme ima dosta upita iz Južne Amerike te iz nekih egzotičnih zemalja poput Irana, Tajikistan i sl. Postojeća tržišta dobro posluju. U Austriji je završena kampanja grupnog financiranja – crowdfunding – gdje su uspješno prikupljena sredstva za otvaranje prvog fiksnog objekta. U Vijetnamu se uređuje drugi objekt koji će kroz 45 dana također biti otvoren u Hanoju – najavljuje Čolak.
pročitajte članke

Nagrada „Franšiza godine“ za 2021. pripala je franšiznom sustavu Surf'n'Fies, dok je Carwiz rent a car najbolja hrvatska izvozna franšiza.
Lanac Surf'n'Fries, poznat po pomfritu, neobičnim umacima i originalnoj ambalaži, ulazi na jedno od najzahtjevnijih tržišta – američko. Kako su tekle pripreme i kakve su realne mogućnosti za razvoj, otkriva Andrija Čolak
Lanac restorana Surf’n’Fries, poznat po pomfritu, neobičnim umacima te origanalnoj ambalaži, stigao je u Srbiju. Prvi restoran ovog franšiznog lanca otvoren je u Beogradu.
Surf'n'Fries, brand iz Rijeke poznat po krumpirićima, otvorio je prvi franšizni objekt u Australiji.
Franšizni lanac pomfrit barova Surf’n’Fries proširio je svoje poslovanje na brojna svjetska odredišta, a uskoro stiže na još jedno tržište ove regije. Za inovacije, također, nema predaha.
Najčitanije

Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Bez licenciranja nema franšizinga. No, iako su vrlo slični, ova se dva modela poslovne suradnje u nekoliko detalja značajno razlikuju.
Trgovina odjeće ima mnogo i sve one prodaju sličnu robu. Kako postići uspjeh, kako da kupac kupuje baš u vašoj trgovini, a ne kod konkurencije? U tome vam može pomoći merchandising - vještina izlaganja i pozicioniranja robe.
Iako franšizni div u posljednjih godinu dana prolazi kroz jedan od najtežih razdoblja u svojoj povijesti, brojke koje opisuju McDonald’s i dalje su fascinantne.
Portal FranchiseDirect.com objavio je popis 100 najuspješnijih franšiznih sustava na svijetu. Na samom se vrhu nalaze lanci restorana brze prehrane.
Popularno na forumu
Život posvećen fettuccinama
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...
KFC u Sloveniji?
Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?