Coding Giants

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

Coding Giants je inovativna škola kodiranja namijenjena djeci i mladima od 7 do 19 godina. Želimo potaći mlade svojim entuzijazmom. Vjerujemo da učenje programiranja nije usmjereno samo na razvijanje digitalnih veština, koje osiguravaju bolju startnu poziciju u budućnosti, već – što je još važnije – stimulaciju mentalnog razvoja djeteta. Misija naše škole je da ovo znanje učinimo dostupnim što širem krugu mladih, proširimo njihove vidike, damo prostor za razvoj njihove kreativnosti te da konstantno podržavamo učenike da utječu na vlastitu budućnost.

Nastava se bazira na kombinaciji naših tečajeva i skripti za obuku (koje smo stvarali „od nule“) i popularnih, globalno poznatih i često korištenih alata i softvera, tako da djeca razvijaju jedinstvene vještine orijentirane na budućnost koje se mogu koristiti u praktičnom i popularnom IT okruženju. Tečajevi se odvijaju u grupama od po 6 do 12 polaznika – to, s jedne strane, daje instuktorima mogućnost individualnog pristupa, dok, s druge strane, povećava profitabilnost primateljima Coding Giants franšize. Grupe se formiraju po starosnoj dobi (7-9, 10-12, 13-15, 16-19 godina), a metodologija i alati koji se koriste u nastavi prilagođeni su percepciji i mentalnim sposobnostima djece.

Coding Giants je savršeno mjesto za djecu koja se žele upustiti u avanturu programiranja. Naši su instruktori istinski poklonici i entuzijasti. Znaju kako pristupiti polaznicima, poučiti ih na vrlo zanimljiv način, uvodeći ih u tajne programiranja, izrade igrica ili aplikacija. Samo je mašta učenika granica. Na taj način učenje programiranja postaje uzbudljiva avantura, a učenici uživaju u pohađanju nastave tijekom koje se druže i često grade trajna prijateljstva s vršnjacima istih interesa.

Naš franšizni model temelji se na kombinaciji dvaju elemenata koji su ključni za uspjeh ovog biznisa: razvijen poslovni model i know-how (što je doprinos Coding Giantsa) te agilnost i poznavanje potreba lokalnog tržišta (što donosi lokalni primatelj franšize). Kao što naši primatelji franšize teško mogu imati iskustvo i znanje koje smo mi stekli u ovih šest godina rada, tako ni mi ne možemo potpuno razumjeti i osjetiti potrebe lokalnog tržišta i lokalnog obrazovnog sustava kao što to mogu naši primatelji franšize.

Broj vlastitih poslovnica

50 (Poljska, Španjolska) 

Broj franšiznih poslovnica

80 (Poljska, Bosna i Hercegovina, Singapur, Australija, Njemačka, Crna Gora, Meksiko, Slovenija, Češka, Dubai) 

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

 • know-how i iskustvo koje će vam uštedjeti novac i vrijeme
 • dokazani standardi upravljanja školom/obrazovnom ustanovom
 • detaljne nastavne skripte, kao i materijali za učenike koji će omogućiti visoku obrazovnu razinu polaznika škole (dostupno preko 40 tečajeva)
 • predlošci dokumenata i marketinški materijali koji skraćuju vrijeme potrebno za pokretanje škole
 • primjeri najbolje prakse i promotivnih aktivnosti koje će vam pomoći da privučete veliki broj polaznika od samog početka
 • pristup cjelovitom CRM sustavu koji olakšava upise i plaćanja te komunikaciju s klijentima, tako da svaki aspekt poslovanja bude pod kontrolom

Procijenjena ukupna vrijednost investicije

Postoje tri modela suradnje: single-unit franšiza, area developer i master franšiza.

Pojedinačni primatelj franšize otvara i vodi jednu ili više škola, a glavni izvor prihoda je prodaja tečajeva. Primatelji master franšize i nositelji licence za razvoj na određenom području (area developer) dobivaju teritorijalni ekskluzivitet, a imaju i pravo daljnje prodaje pojedinačnih franšiza.

 • Početna investicija - od 8.000 EUR.
 • Redovna franšizna naknada iznosi od 7,5% do 12% prihoda - ovisno o lokaciji objekta i modelu franšize koji partner odabere

Osnovni zahtjevi sustava

Tražimo primatelje franšize koji žele s nama razvijati Coding Giants (biznis i brand). Ključni za tu svrhu su:

 • razumijevanje lokalnog obrazovnog tržišta,
 • motiviranost i spremnost na djelovanje u širim razmjerima,
 • objekt cca 30-40 m2 na atraktivnoj lokaciji (u vlasništvu ili u najmu),
 • marljivost i lojalnost u vođenju posla,
 • iskustvo u vođenju poduzeća (ili menadžersko iskustvo) svakako je prednost,
 • barem osnovne vještine programiranja i poznavanje IT tržišta (preporuča se, ali nije nužno)

Informacije o davatelju franšize

Giganci Programowania Sp. z o.o.

Słomińskiego15/508 | 00-195 Warsaw, Poland

+385 98 771117

branka@codinggiants.hr

codinggiants.com

Kontakt osoba za kandidate

Branka Bebić

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno Coding Giants.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Telefon *
E-mail *

pročitajte članke

Najčitanije

Inovacije za bolje poslovanje /18.04.2022

Dobro ustrojeni franšizni sustavi nastoje konstantno uvoditi inovacije koje će unaprijediti i olakšati poslovanje franšiznim partnerima. Što je aktualno u obrazovnom sustavu Maple Bear?

Osnažite talente, pobijedite slabosti /18.04.2022

Pod imenom Verbatoria u više od 20 zemalja posluju centri za neurometrijsko testiranje i analizu urođenih talenata pojedinca. Ovaj sustva prisutan je i na ovim prostorima i nudi franšizu. Tko su poželjni primatelji ove franšize?

Više škola, veće mogućnosti /01.04.2022

„Škola brzog čitanja i mudrog učenja“ jedan je od rijetkih regionalnih franšiznih sustava sa zavidnim brojem primatelja franšize koji vode dvije ili više poslovnica. Zašto je ovaj fenomen važan i što to govori o samom franšiznom sustavu?

Dobrobit za djecu i lekcija za mlade /18.01.2022

Željela se posvetiti edukaciji djece i pri tom graditi vlastiti poduzetnički put. Ines Slunjski napustila je posao u državnom sustavu, uzela franšizu i donijela u Varaždin dva edukativna programa – Malac Genijalac i Edukido.

Naučiti nešto novo i mnogo više /23.11.2021

U ožujku 2021. Timea Kiss potpisala je ugovor o master franšizi i obvezala se razviti mrežu „Škola brzog čitanja i mudrog učenja“ u Mađarskoj.

Kreativno obrazovanje u temelju franšize /07.10.2021

Tržište izvannastavnih aktivnosti za djecu konstantno raste. Prilika je to i za koncept Edukido, koji će od ove godine svoje edukativne radionice s LEGO kockama i originalne programe ponuditi i djeci iz ove regije.

Informacije u katalogu dolaze od organizatora sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba detaljno provjeriti ponudu franšiznoga sustava. Uredništvo i samo zadržava pravo provjeriti podatke sadržane u katalogu. Ako primjetite ili primite obavijest da su bilo koji podaci u katalogu netočni ili zastarjeli, molimo kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising.hr portala, obavještava čitatelje da ne prikuplja niti obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt u katalogu. Sve informacije unesene u obrazac za kontakt šalju se e-poštom organizatoru sustava koji je naveden u katalogu, u dijelu koji se tiče informacija o franšiznom sustavu. Organizator sustava, koji prima informacije, će ih koristiti za pružanje informacija o svom sustavu osobi koja je unijela upit. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podakte unijete putem obrazca za kontakt je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu osobnih podataka.