Brzo čitanje i pametno poslovanje

Škola brzog čitanja i mudrog učenja / Učenje koje postiže maksimalne rezultate – s minimumom uloženog vremena i truda.
Četvrtak
24.08.2023
Škola brzog čitanja i mudrog učenja ulazi na tržište Slovenije. Masterfranšizeri Helena i Hrvoje Tkalčić otkrivaju uvjete za uzimanje franšize.
 

Što vas je potaknulo da počnete razmišljati o slovenskom tržištu? Drugim riječima, u kojem ste trenutku shvatili da, osim u Hrvatskoj, imate kapacitet za razvoj poslovanja i na drugom tržištu?

U Hrvatskoj smo postigli zaista ogroman uspjeh – masterfranšizu smo preuzeli početkom 2019., a do danas smo pokrenuli uspješno poslovanje na gotovo 30 lokacija u Hrvatskoj, što čini 50% ukupnog poslovanja Škole brzog čitanja i mudrog učenja u cijeloj regiji. Uslijed povećanja opsega poslovanja, neki od franšizera u Hrvatskoj otvorili su dodatne škole, a mi kao masterfranšizeri u procesu smo otvaranja treće vlastite škole u Hrvatskoj, u zagrebačkim Dugavama, a konstantno smo i u pregovorima s potencijalnim partnerima za nove lokacije. Naša mreža u Hrvatskoj konstantno raste, a sva naša ostvarenja, rezultati i priznanja utječu pozitivno ne samo na nove primatelje franšize, već i na naše postojeće primatelje. Navedeno dodatno osnažuje i naše potencijalne polaznike u odluci da upišu neki od tri jedinstvena programa naše Škole. Vrijedno je spomenuti kako je do sada naše programe završilo na tisuće polaznika, a njihovo zadovoljstvo postignutim rezultatima svakako nam je najveće priznanje i ima veliku težinu kad je u pitanju reputacija naših Škola.

Slovenija je zemlja ljudi koji ulažu u obrazovanje, to je susjedna zemlja koja nam prirodno gravitira, zemlja s kojom Hrvatska surađuje na više različitih polja, a nepostojanje granica dodatna je prednost koja nam omogućuje lakše prema zapadu. Sve to, uz činjenicu da Sloveniji i susjednim zemljama nedostaje ovakvih obrazovnih programa, svakako su velika motivacija za širenje Škole prema ostalim članicama EU. Prema tome, veliki uspjeh našeg koncepta generalno u regiji i posebno u Hrvatskoj svakako su nešto što nas odvlači u nove izazove, a kapaciteta i dobre volje nam nikad nam nije nedostajalo. Koncept je zaista fenomenalan i normalno je da zbog toga težimo višim ciljevima. Posebno smo zahvalni upravi Škole na ukazanom povjerenju i podršci u ostvarenju ove ideje.

Kako će se razvijati poslovanje u Sloveniji: hoćete li prvo otvoriti vlastitu Školu ili ćete odmah tražiti single-unit primatelje franšize?

Odlučili smo ne otvarati vlastitu školu u Sloveniji, obzirom da već imamo škole praktički uz granicu sa Slovenijom - u Samoboru, Zaprešiću, Krapini, Zaboku i Čakovcu, tako da je širenje dalje u Sloveniju samo logičan nastavak ovog niza. Već smo odradili i nekoliko promotivnih radionica u Kopru, gdje smo uz pomoć partnera pokrenuli poslovanje. Odziv bio više nego zadovoljavajući.

U mreži imamo situaciju da iz nekih pograničnih gradova gdje još nemamo osnovanu školu, građani pohađaju programe u školama koje su preko granice, u drugoj državi. Prema tome, sigurni smo kako građani Slovenije jedva čekaju otvaranje škole u svojim gradovima, posebno onim koji gravitiraju našim Školama u RH i koje neki od njih pohađaju ili su planirali pohađati. Jedva čekamo naći prave suradnike za vođenje ovakvog poslovanja. Ulaskom u naš franšizni sustav, koji posjeduje certifikat europske franšizne kvalitete, potencijalni suradnici dobiti će sva znanja i vještine potrebne za realizaciju čak tri obrazovna programa namijenjena svim uzrastima, apsolutno bez konkurencije!

Za koje ste gradove/regije zainteresirani?

Interes postoji za sve gradove u Sloveniji, nudimo višestruko nagrađivane obrazovne programe prilagođene gotovo svakom uzrastu, u sklopu koncepta koji posluje po europskim standardima. Prema tome, nismo niti u kojem pogledu ograničeni na pojedine gradove ili regije, otvoreni smo apsolutno prema svima i smatramo kako će svi dijelovi Slovenije pokazati veliki interes.

Ukratko nam objasnite, tko su poželjni kandidati za ovu franšizu?

Nama je prvenstveno bitna motivacija budućih suradnika, ljubav prema učenju i novim znanjima i naravno - realna očekivanja. Prednost je svakako prethodno poduzetničko iskustvo, no nije nužno. Sve isto vrijedi i za nastavnički kadar, pri čemu naravno preferiramo kandidate koji imaju prethodnog predavačkog iskustva i afiniteta u radu s djecom. U svakom slučaju, spremni smo razgovarati sa svakim koji pokaže interes i veliku motivaciju za suradnjom, potencijalnim suradnicima detaljno predstavimo naš koncept i provedemo ga kroz jednu od naših škola, a od njih naravno tražimo da nam opišu njihove motive, želje i očekivanja od suradnje.

Kolike su investicije potrebne za pokretanje Škole brzog čitanja?

Investicije za pokretanje škole se svode na inicijalnu naknadu kojom se financira franšizni paket, a koja se u velikoj većini slučajeva isplaćuje već u prvoj godini poslovanja. Primatelj franšize dužan je osigurati poslovni prostor sukladno našim standardima i raditi lokalnu promociju sukladno našim naputcima, odnosno našim modelima koji su se pokazali najboljima u praksi, Također, primatelj franšize mora osigurati adekvatan nastavni kadar koji mora proći obuku za provođenje programa, a koju provodi autor programa Škole brzog čitanja i mudrog učenja. Mi kao masterfranšizeri dajemo apsolutnu podršku svakom primatelju franšize u svim segmentima poslovanja i provođenja nastave, posebno kod pokretanja poslovanja i u prvim godinama poslovanja dok se primatelj franšize potpuno ne osamostali.

Uvijek volimo naglasiti kako su za dobru suradnju u ovom projektu investicije u drugom planu, jer to zaista jesu i svaki ih naš partner može brzo isplatiti. Ono što nam je bitno kod budućih primatelja franšize jest njihova motivacija i ljubav prema ovakvom tipu posla, posebno afinitet u radu s djecom.

Koliko je vremena, u prosjeku, potrebno za pokretanje Škole?  

Ovo ovisi najviše o primatelju franšize i njegovoj sposobnosti (sreći) da brzo pronađe i uredi adekvatan poslovni prostor, te da pronađe dobre nastavnike. To su dva najbitnija elementa o kojima najviše ovisi vrijeme potrebno za pokretanje poslovanja. Osnovna obuka nastavnog kadra traje u prosjeku 15 dana i provodi ju autor programa osobno, no treba razlikovati osnovnu od kompletne obuke koja traje u prosjeku nešto manje od godine dana i podrazumijeva sudjelovanje novih nastavnika u nastavi uz konstantno mentorstvo autora programa. Tek tada nastavnik polaže ispit i nakon uspješnog polaganja stječe certifikat koji mu omogućuje samostalno provođenje obrazovnih programa Škole. Ukratko, u praksi podfranšizeri pokreću poslovanje u kroz vremensko razdoblje od 3 do 6 mjeseci od potpisivanja ugovora i provedene osnovne obuke nastavnog kadra.

Na kakvu podršku s vaše strane primatelji franšize u Sloveniji mogu računati?

Svim primateljima podfranšize ustupamo kompletno znanje, iskustvo, metodologiju i sve nastavne materijale na lokalnom jeziku potrebne za realizaciju obrazovnih programa „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“, radi obavljanja gospodarske djelatnosti obrazovanja djece i odraslih. U sklopu franšiznog paketa, svakom primatelju podfranšize ustupa se pravo realizacije tri obrazovna programa „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“: „Brzo čitanje i mudro učenje“, „Mudro učenje – od prvog koraka“ i „Uzlet u mudro učenje“, te pravo na uporabu imena, simbola i vizualnog identiteta „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“.

Autor programa provodi obuku kompletnog nastavnog kadra te svom nastavnom kadru stoji na apsolutnom raspolaganju kao mentor u daljnjem radu. Također, svi naši primatelji franšize, kao i nastavnici, a kojih je u ovom trenutku više od 100, umreženi su preko naše platforme koje dodatno omogućuje instantnu komunikaciju u svrhu rješavanja izazova i dijeljenje iskustava vezano uz poslovanje i vođenje nastave. Mi kao masterfranšizeri konstantno smo u kontaktu sa primateljima podfranšize i savjetujemo ih u poslovnim odlukama jer dobre poslovne odluke znače zadovoljstvo i obostranu korist, što je i jedna od javnih tajna uspjeha našeg franšiznog koncepta.


Hrvoje i Helena Tkalčić, masterfranšizeri Škole brzog čitanja i mudrog učenja / Uvijek volimo naglasiti kako su za dobru suradnju u ovom projektu investicije u drugom planu, jer to zaista jesu i svaki ih naš partner može brzo isplatiti. Ono što nam je bitno kod budućih primatelja franšize jest njihova motivacija i ljubav prema ovakvom tipu posla, posebno afinitet u radu s djecom.
/10/
vidite više

Popularno na forumu

Franšiza kao rješenje

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

10 komentara
zadnji 17.04.2024
Brzo čitanje i pametno poslovanje

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

10 komentara
zadnji 17.04.2024
Mreža konstantno raste

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

11 komentara
zadnji 17.04.2024
Nagrada za franšizu „Malac Genijalac“

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

7 komentara
zadnji 17.04.2024
marion

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

2 komentara
zadnji 11.02.2024
marion

Dobar dan , Veoma sam uzbuđena nakon što sam dobila svoj lični zajam za kupovinu automobila od gospođe Marion Jansen Loan Help LTD nakon što sam dva puta prevarena od...

2 komentara
zadnji 09.02.2024
Brzo čitanje i pametno poslovanje

SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...

10 komentara
zadnji 17.01.2024
Mreža konstantno raste

SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...

11 komentara
zadnji 17.01.2024