Od sad i u Novi Sad

U prvom dijelu kompleksa, koji će biti otvoren, nalaziće se brendovi: DIS (trgovinski lanac, C&A, "Deichmann", "NewYorker", "Takko", "Home center", "Treff sport" i "Bigbang". Otvaranje drugog dijela se očekuje na proljeće sljedeće godine - kada treba očekivati ​​i druga zvučna imena
Četvrtak
04.10.2012
Izraelska tvrtka Big CEE Srbija otvoriće 11. listopada trgovinski centar u Novom Sadu, u kojem se uskoro očekuju i neki od poznatijih franšiznih sustava
 

Šoping centar se nalazi na Sentandrejskom putu, pored "Novosadske mljekare" i prostire se na 30.000 metara četvornih, od čega 40.000 kvadrata komercijalnog prostora i 1.500 parking mjesta. U početku će zapošljavati oko 500 ljudi. U trgovački kompleks, maloprodajni park i šoping centar, čija je gradnja počela sredinom prošle godine, uloženo je 50 milijuna eura. Koncept maloprodajnih parkova uglavnom podrazumijeva maloprodajne objekte na otvorenom i obično ima veliki besplatni parking prostor. Polovica centra u Novom Sadu je namijenjena upravo maloprodajnom parku, a polovica klasičnom šoping centru. U njemu će biti smještene mahom radnje veće površine poput "hipermarketa" i "uradi sam" kao i prodavaonice namijenjene modnim brandovima. Maloprodajni parkovi se od šoping molova razlikuju i po nižim cijenama, pa su time i povoljniji za kupce.

Generalni direktor Big CEE Srbija, Robert Yahav, kaže da srpsko maloprodajno tržište konstantno napreduje te da očekuje dolazak na tržište svih čuvenih marki. "U maloprodajnom tržištu Srbije već vidimo promjene i razvoj prevashodno dolaskom međunarodnih imena poput: C & A," Deichmann "," Takko ", GAP," Lindex "," New look "i mnogih drugih", izjavio je nedavno Yahav.
Izraelska tvrtka smatra srpsko tržište pogodnim i zbog toga što na njemu do sada nije otvoren ni jedan maloprodajni park ovog tipa, i, unatoč krizi, ostaje pri planovima da se u narednom periodu otvori od 10 do 15 sličnih centara. Poslije Novog Sada "na meti" ove kompanije su Beograd, Šabac i Jagodina u kojima su placevi već kupljeni, a dokumentacija za gradnju kompletirana. Potom bi centri bili otvarani u Nišu, Subotici, Zrenjaninu i Kragujevcu.

Central European Estate Group nastala je spajanjem mađarske "Central European Estates", u vlasništvu izraelskih milijardera Julija Ofera i Nimroda Rinat i izraelske tvrtke "Big Shopping Centers". Imaju 11 šoping centara u Izraelu, devet u izgradnji, a novosadski će biti prvi takav u Europi. Tvrtka se bavi i izgradnjom različitih vrsta nekretnina (stambenih kompleksa, poslovnih zgrada, maloprodajnih parkova) u Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Crnoj Gori i Srbiji. U Srbiji su već izgradili European Business Centar na Novom Beogradu.