„Vesela glina“ i u Hrvatskoj

U zagrebačkom naselju Špansko, u Ulici Vlade Gotovca 5, počela je s radom prva JumpingClay akademija – trgovina i radionica modeliranja gline gdje se zabavlja, igra, druži, ali i uči
Utorak
19.07.2016
Prva JumpingClay akademija u Hrvatskoj otvorena je sredinom srpnja u Zagrebu.
 

Kako je to nedavno najavila Nediljka Dokozić, direktorica tvrtke Mangold, nositelja JumpingClay master franšize, prva akademija pod ovim brandom otvorena je 15. srpnja u zagrebačkom naselju Špansko, u Ulici Vlade Gotovca 5. Na taj su način djeca i odrasli dobili posebno mjesto za igru, zabavu, ali i edukaciju. JumpingClay akademije su, naime, i trgovine i radionice jer se u njima može kupiti glina, ali i pohađati tečaj modeliranja i pravljenja figurica. Vrata ovih trgovina-radionica otvorena su za sve dobne skupine – za malu djecu, tinejdžere i odrasle, a JumpingClay u Španskom radit će od 9.30-19.30 svaki dan, osim nedjelje.

Otvorenje prve JumpingClay akademije u Zagrebu tek je, međutim, početak razvoja. Kako nam je pojasnila Nediljka Dokozić, tvrtka Mangold ne samo da je primatelj master franšize za teritorij Hrvatske, već i nositelj tzv. „super master franšize“ koja pokriva sve druge zemlje Adria regije (zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju). Tvrtka Mangold bit će, stoga, zadužena za prodaju master franšiza za svako pojedinačno tržište, ili, ako bude interesa, pojedinačnih (single-unit) franšiza.

Napominjući da je ovo tek jedna od preporuka budućim primateljima franšize, Dokozić kaže da oni koji su zainteresirani za JumpingClay franšizu trebaju na vrijeme razmišljati i o lokaciji. Akademije, naime, mogu biti otvorene u trgovačkom centru, stambenom kvartu te u manjim mjestima od 5.000 ili 6.000 stanovnika. Najbolje su lokacije u naseljima koja nemaju raznovrsnu ponudu za djecu ili u kojima, pak, živi velik broj mladih parova s ​​djecom. To je upravo i jedan od razloga zašto je zagrebačka JumpingClay akademija otvorena u stambenom kvartu prije nego u centru grada.

JumpingClay „vesela glina“ je, inače, najmekša i najlakša glina na svijetu koja ne ostavlja mrlje, ne mrvi se i ne lijepi za ruke. Kako se suši na zraku, savršen je materijal za 3D modeliranje. Nevjerojatno je lagana i elastična, može odskakati u svom mekanom i tvrdom obliku, čista je i mekana te se i lako oblikuje. Pošto je 100% sigurna i testirana kao hrana, može se čak koristiti za dekoracije na tortama i kolačima. 
JumpingClay koncept izvorno potječe iz Južne Koreje. Kroz franšizu je dosada u više od 40 zemalja otvoreno više od 650 JumpingClay akademija, u čijem radu sudjeluje oko 5.000 instruktora.


Popularno na forumu