Gdje i car ide pješke ...

Osim punktova na željezničkim stanicama, 2theloo je našao svoje mjesto i u trgovačkim centrima, benzinskim pumpama, zračnim lukama, pa i u prometnim ulicama.
Četvrtak
20.12.2012
Nizozemci su poznati po svojim prekrasnim lalama i vjetrenjačama. Ovaj put su pažnju pak privukli originalnom franšiznom mrežom ... javnih zahoda.
 

Prvi javni zahod pod brendom 2theloo (Tu d lu) otvoren je sredinom veljače 2011. u Amsterdamu. Ova vijest bi završila u rubrici "ništa posebno" da idejni tvorci koncepta nisu odlučili neobični poslovni model podjeliti s drugima, kroz franšizu.

- Ideja za 2theloo je rođena u trenu, tijekom jedne od shopping tura po Brižu u Belgiji, gdje sam boravio sa ženom i djecom. U uzaludnoj potrazi za čistim toaletom, u očajanju sam pomislio: "Zašto netko ne otvori pristojan javni WC?". S ovim jednostavnim pitanjem rodila se i ideja o konceptu 2theloo - objašnjava Eric Treurniet, direktor tvrtke.

Pored toga što ima zanimljivo dizajnirane i nevjerojatno čiste toalete, 2theloo je, u stvari, i prodavaonica higijenskog i kozmetičkog asortimana, gdje u većini možete popiti i kavu. Gdje god je bilo moguće, projektirani su i toaleti za osobe s invaliditetom, a u standardnu ponudu ulaze i prostorije za roditelje s malom djecom. Do sada, 2theloo je otvorio svoje neobične radnje u Belgiji, Nizozemskoj, Španjolskoj, Izraelu i Poljskoj.

Čisto da se zna...