Kazahstan će sljedeće godine privući posjetitelje iz cijelog svijeta, zahvaljujući važnim događajima poput Univerzijade 2017 i EXPO-2017
Utorak
04.10.2016
Međunarodno poznata tvrtka za pružanje platnih usluga Diners Club International pokreće posao i u Kazahstanu. Nositelj franšize bit će najveća domaća trgovačka banka Kazkommertsbank.
 

Platne su kartice Diners Club poznate diljem svijeta – koriste se u više od 185 zemalja na milijunima prodajnih mjesta te više od milijun Pulse bankomata. Tvrtka koja je proslavila i lansirala ovu karticu u svijet – Diners Club International, danas je dio svjetske platne mreže Discover Global Network, a listi zemalja u kojima posluje nedavno je pridodala još jedno tržište – Kazahstan.

– Kazahstan se nalazi na idealnoj poziciji koja olakšava trgovinu između zemalja Azije i Europe, i samim tim, postaje ključno tržište koje će pomoći da prisustvo Diners Cluba u ovoj regiji značajno poraste – kaže Matt Sloan, izvršni direktor tvrtke Discover – Europe, Middle East and Africa.

Budući da svoje poslovanje uglavnom širi kroz franšizu, Diners Club International je i u ovom slučaju potpisao franšizni ugovor s partnerom koji će biti zadužen za razvoj poslovanja na lokalnom tržištu – bit će to trgovačka banka Kazkommertsbank, najveći izdavatelj kartica u Kazahstanu. Potpisivanjem ovog ugovora, Diners Club platne kartice moći će se koristiti na više od 42.000 POS-terminala te 2.266 bankomata diljem države. Kazkommertsbank će također imati ekskluzivno pravo izdavati Diners Club kartice, a očekuje se da će s tim početi već krajem ove godine. – Suradnjom s Kazkommertsbankom ne samo što ćemo povećati svoju prisutnost na globalnoj razini, već ćemo omogućiti i korisnicima Discover Global Network kartica da ih koriste kao sredstvo bezgotovinskog plaćanja u cijelom Kazahstanu – dodaje Matt Sloan.

I za Kazahstan je ova suradnja vrlo važna. – Ovo je još jedan korak ka integraciji Kazahstana u svjetsku ekonomiju, koji će utjecati na porast turističkog i poslovnog potencijala naše zemlje – kaže Nurlan Žagiparov, izvršni direktor Kazkommertsbanka. – U bliskoj budućnosti, Kazahstan će postati atraktivna destinacija koja će privući posjetitelje iz cijelog svijeta, zahvaljujući i vrlo važnim događajima poput Univerzijade 2017 i EXPO-2017. Kako očekujemo značajan priljev stranih turista te poslovnih putnika, trudit ćemo se da im pružimo komfor na koji su naviknuli, i po pitanju smještaja i po pitanju plaćanja – objašnjava Žagiparov.

Diners Club International osnovan je davne 1950. u Sjedinjenim Američkim Državama. Pravu malu revoluciju u financijskom svijetu izazvao je predstavljanjem prve platne kartice kao validnog, bezgotovinskog sredstva plaćanja. Danas, Diners Club je prestižan brand koji nudi niz platnih rješenja, personaliziranih pogodnosti u cijelom svijetu te ekskluzivne ponude putem partnerstva s vodećim trgovcima, restoranima, zračnim lukama i svjetskim uglednim tvrtkama koje se bave uslužnim djelatnostima.